ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Το πρώτο «πρέπει» του Ολυμπιακού στο «ηφαίστειο» του ΣΕΦ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι στο Ειρήνης και Φιλίας με στόχο να διατηρήσει απόρθητο το κάστρο του και να επιστρέψει στις νίκες – Ολόκληρο το πλούσιο μενού της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εφτά παιχνίδια περιλαμβάνει ο επίλογος της διαβολοβδομάδας στην Ευρωλίγκα, με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Ειρήνης και Φιλίας (21.00 Novasports Prime) να δεσπόζει του προγράμματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα θα υποδεχτούν τους Ισραηλινούς του Γιάννη Σφαιρόπουλου με μοναδικό στόχο τη νίκη, που αφενός θα τους επιτρέψει να διευρύνουν το αήττητο σερί στο σπίτι τους και από την άλλη θα επαναφέρουν άμεσα την ομάδα σε τροχιά νικών μετά τις δύο διαδοχικές ήττες σε Αγία Πετρούπολη και Κωνσταντινούπολη, απέναντι σε Ζενίτ και Εφές.

Οι Πειραιώτες καλούνται ουσιαστικά να διαχειριστούν το βράδυ της Παρασκευής το πρώτο μεγάλο «πρέπει» της σεζόν, καθώς ουδείς στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο τρίτης σερί ήττας και μάλιστα τρεις μόλις μέρες πριν το ντέρμπι «αιωνίων» το βράδυ της Δευτέρας (19.30) στο ΣΕΦ.

Το έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο μοιάζει καθώς απέναντί τους θα βρεθεί μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης που μετρά έξι νίκες στα τελευταία εφτά παιχνίδια! Μετά το νωθρό της ξεκίνημα (εξαιτίας και των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε το καλοκαίρι με τον κορονοϊό) και την ήττα – σοκ που υπέστη μέσα στο Τελ Αβίβ από τον Ερυθρό Αστέρα, η «ομάδα του λαού» εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο την έδρα της (κερδίζοντας διαδοχικά Παναθηναϊκό, Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα, Μονακό), πήρε σπουδαία διπλά σε Βιλερμπάν και Μπασκόνια και ηττήθηκε με… μισό καλάθι διαφορά (74-73) στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ.

Με τον Σκότι Γουίλμπεκιν να… πετάει φωτιές το βράδυ της Τετάρτης και να σταματάει στους 37 πόντους, η Μακάμπι κέρδισε 95-84 τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς στο πρώτο παιχνίδι της διαβολοβδομάδας και με νίκη, έφτασε ρεκόρ 7-3 και ο Σφαιρόπουλος ξέρει ότι ενδεχόμενη νίκη στο ΣΕΦ θα βάλει την ομάδα του ακόμη και σε τροχιά τετράδας.

Αντίστοιχες σκέψεις, όμως, κάνει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας (ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λιβιό Ζαν Σαρλ) καθώς με δική του νίκη ο Ολυμπιακός θα πιάσει τη Μακάμπι στο 7-4, θα παραμείνει για τα καλά σε πορεία πλέι οφ και θα έχει μπροστά του να διαχειριστεί στη συνέχεια (μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) τρία ακόμη διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια σε Μιλάνο, Καζάν και Βελιγράδι απέναντι σε Αρμάνι, Ούνικς, Ερυθρό Αστέρα.

Από το υπόλοιπο γεμάτο πρόγραμμα του αποψινού δεύτερου πιάτου της 11ης αγωνιστικής ξεχωρίζουν επίσης οι αναμετρήσεις Ζενίτ – Αρμάνι, Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά τα παιχνίδια της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα:

18.00 Ούνικς Καζάν – Άλμπα Βερολίνου
19.15 Αναντολού Εφές – Μονακό
19.45 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Αρμάνι Μιλάνο
20.45 Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενερμπαχτσέ
21.00 Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ
21.30 Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
22.00 Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News