ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Δύσκολο να διαχειριστεί κανείς πόσο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για τις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγούνται οι δύο «αιώνιοι» στην πρώτη εγχώρια μονομαχία τους μετά από δύο χρόνια

Κακά τα ψέματα, από το φινάλε της… οργιώδους πρώτης περιόδου απέναντι στη Μακάμπι, το μυαλό όλων στο ΣΕΦ (πλην του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του) ταξίδευε στην ιστορική επανένωση με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Δευτέρας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Χωρίς υπερβολή, είναι ένα παιχνίδι που οι φίλοι του Ολυμπιακού το περιμένουν δύο ολόκληρα χρόνια!

Και χαζεύοντας τον «πυραυλοκίνητο» φετινό Ολυμπιακό του Ειρήνης και Φιλίας – την ώρα που ο «αιώνιος» αντίπαλός του βυθίστηκε από το βράδυ της Παρασκευής στην τελευταία θέση της βαθμολογίας – παλεύεις να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που πριν από ντέρμπι «αιωνίων» το φαβορί ήταν τόσο ξεκάθαρα «ερυθρόλευκο».

Προφανώς και υπήρξαν στιγμές που οι Πειραιώτες βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση από το «τριφύλλι». Άλλωστε το παιχνίδι που έμελλε να ολοκληρώσει άδοξα την πρώτη θητεία του Γιώργου Μπαρτζώκα στο λιμάνι, ήταν ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο οποίο ουδείς έδινε τύχη στους γηπεδούχους, και στο φινάλε της βραδιάς ο Εστεμπάν Μπατίστα έκανε… πλάκα στους αντιπάλους του πετυχαίνοντας καλάθι με coast to coast!

Ουδέποτε, όμως, η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες βρισκόταν στα σημερινά επίπεδα. Και το γεγονός αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη τη διαχείριση της δευτεριάτικης μονομαχίας απ’ όσους βρεθούν το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΦ. Τους παίκτες των δύο ομάδων, τους προπονητές, τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Γιατί κακά τα ψέματα, οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί δεν περιμένουν απλά μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, αλλά τη συντριβή του, την «ταπείνωσή» του. Και πολλές φορές η συγκεκριμένη προσδοκία εξελίσσεται σε μεγάλη παγίδα για την ομάδα που καλείται να τη φέρει εις πέρας!

Έχει, λοιπόν, τεράστιο ενδιαφέρον πως θα διαχειριστούν και οι δύο ομάδες πρώτα πνευματικά και μετά αγωνιστικά την πρώτη εγχώρια σύγκρουσή τους μετά από μια ολόκληρη διετία. Και πιστέψτε με, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πράξουν. Και οι μεν και οι δε…

ΥΓ 1: Κάθε φορά που πατάει το παρκέ το ΣΕΦ, ο Μουσταφά Φαλ κερδίζει ολοένα και δυνατότερο χειροκρότημα από τους φίλους του Ολυμπιακού. Και το αξίζει με το παραπάνω! Από την άλλη, όμως, όσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ αποθέωσης του Γάλλου, τόσο εντείνεται ο προβληματισμός κάθε φορά που καλείται να τον αντικαταστήσει ο Χασάν Μάρτιν. Γιατί η διαφορά λειτουργίας του Ολυμπιακού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ ανάλογα με τον παίκτη που έχει στη θέση «5», είναι ορατή ακόμη και στα μάτια ενός μικρού παιδιού.

ΥΓ 2: Θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά. Το μεγαλύτερο κέρδος του φετινού Ολυμπιακού, είναι το πόσο πολύ απολαμβάνουν τα παιχνίδια του οι φίλαθλοι που αποφασίζουν να βρεθούν στο Ειρήνης και Φιλίας!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News