ΒΟΛΟΣ – ΟΦΗ 0-2: Γκολ, δοκάρια και βολιώτικη… αεράμυνα (highlights)

Εύκολο «διπλό» των Κρητικών στο Πανθεσσαλικό με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ισπανό Τοράλ, που πέτυχε δύο γκολ και είχε ισάριθμα δοκάρια.

Ποιο Γεντί Κουλέ; Ο ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό παίζει καλύτερα κι από το σπίτι του! Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, μετά το θριαμβευτικό περσινό 4-1, που ήρθε με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, φέτος έκανε ό,τι ήθελε στο Βόλο από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Με ηγέτη τον Τοράλ, που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ και είχε ισάριθμα δοκάρια έφτασε στο άνετο 2-0 των Κρητικών και προσπέρασε τον αντίπαλό του στη βαθμολογία.

Βλέποντας το παιχνίδι, έβγαζες το συμπέρασμα ότι ο ΟΦΗ ήταν υπερηχητικός επιθετικά ή πως οι Βολιώτες δεν έπαιζαν ή καλύτερα δεν ξέρουν να παίζουν άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα γκολ, είχαν τέσσερα δοκάρια, μια μεγάλη ευκαιρία σε κενή εστία και ένα χαμένο τετ-α-τετ! Πραγματικά, ο Βόλος είχε ανύπαρκτη πρώτη και δεύτερη ζώνη άμυνας, και οι αμυντικοί του απλά κοιτούσαν τους Κρητικούς να μπαίνουν ανενόχλητοι στην περιοχή τους και να σουτάρουν. 

Κάπως έτσι ήρθε το 1-0 με τον Τοράλ να προχωράει ακάθεκτος προς την εστία του Κλέιμαν και χωρίς παίκτη κοντά του να βρίσκει όλο το χρόνο να ζυγίσει το σουτ με τo αριστερό και να στείλει την μπάλα στο δεξί παράθυρο για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Νωρίτερα, Τοράλ με προβολή στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Λάμπρου και ο Μεγιάδο με σουτ έξω από την περιοχή στην ίδια φάση στο 8’, αλλά και ο Γκαγέγκος με πλάγιο κεραυνό στο 17’ σημάδεψαν τα δοκάρια του Ισραηλινού γκολκίπερ. Σε αυτό το τελευταίο συμβάν, ο Καμάου πήρε την επαναφορά, αλλά σε κενή εστία παραλίγο να στείλει την μπάλα έξω από το Πανθεσσαλικό. 

Απέναντι σε αυτόν τον κυκεώνα ευκαιριών του ΟΦΗ, ο Βόλος απάντησε μονάχα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Όροζ, που έδιωξε με δυσκολία ο Βάτερμαν.

Μετά από ένα εννιάλεπτο ηρεμίας άρχισε νέο κύμα επιθέσεων από τον ΟΦΗ.  Ο Βάτερμαν και πάλι χρειάστηκε να επέμβει για να σταματήσει το δυνατό σουτ του Μπαλογιάννη, που κι αυτός βρήκε το χώρο για να σουτάρει χωρίς πίεση προς την εστία. Στο 31’ ο Λάμπρου ούτε σούταρε ούτε πάσαρε σωστά στον Φαν Ντάινεν για να γίνει το 0-2. 

Στο 34’ ο Φαν Ντάινεν νικήθηκε από τον Κλέιμαν και στο 38’ ο ΟΦΗ είχε και τέταρτο δεκάρι με τον αβοήθητο Βάτερμαν να διώχνει την μπάλα τόσο ώστε να αποσοβήσει το γκολ στην προσπάθεια του Τοράλ. 

Τοράλ ο εκτελεστής

Τίποτα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τους παίκτες του ΟΦΗ να φτάνουν άνετα στα καρέ του Βάτερμαν. Σε μία από τις επελάσεις τους, ο Τοράλ και πάλι βρήκε το δυνατό φαλτσαριστό σουτ με το δεξί που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κλέιμαν για το 0-2, που έδωσε σημαντικό αβαντάζ στους φιλοξενούμενους.

Μετά το δεύτερο γκολ του Ισπανού, λογικό ήταν ο ΟΦΗ να παραχωρήσει χώρο για να διαφυλάξει τα κεκτημένα. Έτσι, στο 56’ ο Μπαρτόλο νικήθηκε από τον Βάτερμαν όταν επιχείρησε να τον νικήσει με κοντινή κεφαλιά και στο ριμπάουντ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πεσμένο πήρε την μπάλα σε λάθος σημείο του ποδιού του. Στο 76’ είχε και ο Βόλος το δοκάρι του με κεφαλιά του Φαν Βέερτ, που πρόλαβε την έξοδο του συμπατριώτη του, Βάτερμαν.

Ο Νιόπλιας με τρεις απανωτές αλλαγές λίγο πριν από το 80’, θωράκισε ακόμα περισσότερο τα μετόπισθεν και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Φαν Βέερτ και Μπαρτόλο και μια διπλή ευκαιρία στο 88’, γκολ ο Βόλος δεν βρήκε. 

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκουλέν (87’ Τερεζίου), Ρινέρ, Φεράρι, Τσοκάνης, Νίνης (46’ Φερνάντες), Ρεγκατέν, Όροζ (79’ Ροσέρο), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης (71’ Πασαλίδης), Μαρινάκης, Λάμπρου (78’ Στάικος), Φαν Ντάινεν (78’ Καστάινιος), Καμάου (65’ Γρίβας), Βούρος, Γκαγέγκος, Τοράλ (79’ Σελίμοβιτς), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News