ΛΑΤΣΙΟ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-2: Ο νόμος των πέναλτι έκρινε υπέρ της «Κυρίας» το ντέρμπι στο «Ολίμπικο» (vid)

Χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Λεονάρντο Μπονούτσι η ομάδα του Τορίνο πέρασε νικηφόρα από το «Ολύμπικο» της Ρώμης και έπιασε στη βαθμολογία του πρωτευουσιάνους

Δύο πέναλτι τα οποία αμφότερα αξιοποίησε ο Λεονάρντο Μπονούτσι έδωσαν τη νίκη 2-0 στη Γιουβέντους στην αναμέτρηση με την Λάτσιο στο «Ολίμπικο» για την 13η αγωνιστική της Serie A’.

Το πρώτο μέρος δεν είχε να επιδείξει πολλές συγκινήσεις πέραν της φάσης του 20′ όταν αρχικά ο διαιτητής Ντι Μπέλο δεν είχε κάτι μη σωστό στο μαρκάρισμα του Κατάλντι στον Μοράτα και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Όμως λίγο μετά από επέμβαση του VAR πήγε να δει το βίντεο και εκεί πείστηκε όχι αρχικά είχε κάνει λάθος ετυμηγορία και έδειξε την άσπρη βούλα. Την εχσάτη των ποινών αξιοποίησε ο Μπονούτσι για το 1-0 στο 25′. Στο β’ μέρος η φιλοξενούμενη ομάδα έχασε σημαντική ευκαιρία νωρίς με τον σκόρερ της να αδυνατεί να αξιοποιήσει από κοντά την προσπάθεια του ντε Λιχτ. Στο 80′ οι πρωτευουσιάνοι απείλησαν αλλά ο Μουρίνι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Σέσζνι έπειτα από την ωραία ενέργεια και μπαλιά του Σάβιτς. Και ένα λεπτό αργότερα οι βάσεις της νίκης των Τορινέζων έγιναν ουσιαστικά ακλόνητες όταν καταλογίστηκε νέο πέναλτι από τον ρέφερι της αναμέτρησης για ανατροπή του Κιέζα από τον Ρέινα. Ξανά εκτελεστής ο διεθνής Ιταλός κεντρικός αμυντικός της Γιούβε για το 0-2 που δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Χάρη στη νίκη αυτή η «βέκια σινιόρα» έπιασε τους «λατσιάλι» στην 5η θέση με αμφότερες να έχουν πλέον από 21 βαθμούς.

Λάτσιο: Ρέινα, Χισάι, Ράμος, Ατσέρμπι, Λατσάρι, Σάβιτς, Kατάλντι (84′ Μπάσιτς), Ρομέρο, Άντερσον (75′ Μόρο), Ζακάνι (65′ Μουρίκι)

Γιουβέντους: Σέσζνι, Μπονούτσι, ντε Λιχτ, Πελεγκρίνι,  Ντανίλο (15′ Κουλουσέφσκι), Κουαδράδο, ΜακΚένι, Λοκατέλι (89′ Μπετανκούρ), Ραμπιό, Μοράτα (74′ Κιν), Κιέζα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News