ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΑΡΣΕΝΑΛ 4-0: Κόκκινη ραψωδία με Τσιμίκα για φίλημα! (Highlights)

Η Λίβερπουλ ποδοπάτησε την Άρσεναλ (4-0) με τον υπέροχο Κώστα Τσιμίκα και την παρέα του να… χορεύουν συρτάκι τους «κανονιέρηδες»

Τεσσάρα της Λίβερπουλ εντός έδρας απέναντι στην Άρσεναλ η οποία έμεινε… άσφαιρη σε αυτό το ματς, με τους «κόκκινους διαβόλους» να πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό τους.

Δεν θα ήταν υπερβολή μάλιστα αν θα λέγαμε ότι μετά το 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, η Λίβερπουλ έριξε και ρυθμό!

Στον αγώνα ο Γιούργκεν Κλοπ έδωσε στον Κωνσταντίνο Τσιμίκα φανέλα βασικού, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να τον δικαιώνει για την εμπιστοσύνη του. Εκπληκτικό ματς από τον αριστεροπόδαρο μπακ, ο οποίος είχε αρκετές καλές στιγμές στο ματς και λίγο έλειψε να βγάλει και ασίστ, αν ο Σαλάχ ήταν πιο εύστοχος τη στιγμή που του γύρισε την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΓΚΟΛ ΚΑΙ… ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ

Στο πρώτο μέρος του ματς η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη. Έδειξαν οι γηπεδούχοι να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και να υπάρχουν στιγμές στις οποίες έβγαλαν ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Φαίνεται όμως πως χρειάστηκαν να δουν τον προπονητή τους, Γιούργκεν Κλοπ, σχεδόν, να πιάνεται στα χέρια με τον Μικέλ Αρτέτα της Άρσεναλ!

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, στο 29′ έγινε η σέντρα από τα δεξιά, με τον Αλκάνταρα να κάνει το σουτ στην κίνηση και τον Ραμσντέιλ να διώχνει, ενώ στην επαναφορά ο Μανέ προσπάθησε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ ενήργησε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ!

Το 0-0 έμενε και στο 32′ ήρθε η στιγμή που η κάμερα πήγε στους πάγκους των δύο ομάδων. Εκεί όπου Κλοπ και Αρτέτα λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια! Αιτία στάθηκε ένα φάουλ που έγινε υπέρ της Άρσεναλ, με τον Αρτέτα να ζητά κίτρινη κάρτα για τον παίκτη της Λίβερπουλ και τον Κλοπ να αντιδρά έντονα. Τελικά οι δύο άντρες ηρέμησαν και το ματς συνεχίστηκε.

Όμως οι γηπεδούχοι… τσίτωσαν περισσότερο μετά το περιστατικό αυτό και άρχισαν να «σφυροκοπούν» την αντίπαλη άμυνα. Στο 35′ ο Τσιμίκας έκανε το γύρισμα στην περιοχή της Άρσεναλ, με τον Σαλάχ να πλασάρει στην κίνηση και τον Ραμσντέιλ να διώχνει! Έκανε νέα προσπάθεια ο Σαλάχ για να σκοράρει, αλλά και πάλι ο Άγγλος γκολκίπερ έδιωξε! Δύο λεπτά μετά ο Αλεξάντερ Άρνολντ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Ραμσντέιλ να διώχνει σε κόρνερ!

Στο 39′ όμως ο Άγγλος τερματοφύλακας νικήθηκε…

Σέντρα από τα δεξιά σε εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ Άρνολντ, κεφαλιά από τον Μανέ και 1-0 στο ματς! Εκεί ο Ράμσντεϊλ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και κάπου εκεί ηρεμεί και η Λίβερπουλ μετά το συνεχόμενο «σφυροκόπημα».

«ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕ» ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ «ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ»!

Στο δεύτερο μέρος ό,τι έχασε η Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, τα έβαλε στο δεύτερο!

Οι γηπεδούχοι με τον Τσιμίκα να συνεχίζει τις κούρσες του από τ’ αριστερά, αλλά και να μην αφήνει τους επιθετικούς της Άρσεναλ να κάνουν και πολλά από την πλευρά του, μπήκαν φουριόζοι και γρήγορα κατάφεραν να σημειώσουν και το δεύτερο γκολ.

Μάλιστα το 2-0 στο 50′ ήρθε από… δώρο του Ταβάρες, ο οποίος έκανε το γύρισμα στον τερματοφύλακά του, ο Ζότα έκλεψε την μπάλα πέρασε έναν αμυντικό και τον Ραμσντέιλ και πλάσαρε σε κενή εστία!

Στο 65′ η Άρσεναλ είχε καλή στιγμή με τον Ομπαμεγιάνγκ να βγαίνει τετ α τετ από τα δεξιά, όμως το πλασέ του έδιωξε με τα πόδια ο Άλισον. Αλλά στο 73′ ήρθε το 3-0 της Λίβερπουλ με απλό ποδόσφαιρο.

Γύρισμα Μανέ από τ’ αριστερά, πλασέ Σαλάχ και… 3-0!

Το 4-0 δεν άργησε να έρθει, αφού έγινε τρία λεπτά μετά στο 77′, με τη Λίβερπουλ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Μανέ έδωσε στον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος «άνοιξε» δεξιά για τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μιναμίνο πλάσαρε ενώ μόλις είχε μπει στον αγώνα ως αλλαγή!

Στη συνέχεια η Λίβερπουλ έριξε ρυθμό αν και είχε αρκετό χρόνο μπροστά της για ένα πεμπτο γκολ, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον 19χρονο Μόρτον, ο οποίος χειροκροτήθηκε απ’ όλο το Άνφιλντ.

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Τσιμίκας, Βαν Ντάικ, Ματίπ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Τσάμπερλεϊν (76′ Χέντερσον), Φαμπίνιο, Αλκάνταρα (84′ Μόρτον), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (76′ Μιναμίνο).

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Σακά, Παρτέι (84′ Ελνενί), Λοκονγκά (53′ Νάιλς), Σμιθ Ρόου, Λακαζέτ (67′ Όντεγκααρντ), Ομπαμεγιάνγκ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News