ΣΤΙΒΟΣ: Τα 32α Κυριακίδεια επέστρεψαν με σύμμαχο τον καλό καιρό

Με μεγάλη συμμετοχή, αρκετούς φιλάθλους και λαμπερό ήλιο πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Φιλοθέη, για 32η συνεχή χρονιά, τα Κυριακίδεια, η ετήσια διοργάνωση στη μνήμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου, Στέλιου Κυριακίδη.

Στη Φιλοθέη συνέχισαν την παράδοση με την καθιερωμένη διοργάνωση Κυριακίδεια και είχαν και σύμμαχο τον καλό καιρό με την έντονη ηλιοφάνεια. Στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” διοργάνωσαν τα 32α Κυριακίδεια, ένας αγώνας-θεσμός στη μνήμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, που γίνεται από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Δρομείς όλων των ηλικιών μετείχαν στον αγώνα των 10χλμ και σημαντικό επίσης, που υπήρχε ανταπόκριση από μεγάλο αριθμό ανδρών αλλά και γυναικών, όπως και αρκετοί θεατές στο στάδιο και τους γύρω δρόμους. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συμμετοχή και τερματισμός των δέκα ατόμων της ομάδας ¨Δρομείς Ελπίδας» που συνόδεψαν συναθλητή τους με ειδικό αμαξίδιο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, όσο και ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα αθλητισμού.

Στην κατηγορία 10km ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Μεσολωράς Ευτύχιος με 35″29 και ακολούθησαν στη 2η και 3η θέση οι Γωργόπουλος Χριστόφορος και Δρούτσας Νίκος. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε η Λακάκη Ναταλία με 43″28 και ακολούθησαν η Κυπριώτου Γιασεμή Ειρήνη και η Αναστασοπούλου Γεωργία.

Ο Κυριακίδης, δρομέας αντοχής, ήταν ο πρώτος αθλητής πλην Αμερικάνων και Καναδών, που νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946. «Η συνεισφορά του στον Ελληνικό και Κυπριακό αθλητισμό ήταν σημαντική καθώς ανέδειξε και διέδωσε τον στίβο», όπως τονίζουν οι διοργανωτές του αγώνα στη Φιλοθέη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News