ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0: Νίκη -ανάσα για τους Αγρινιώτες (vids)

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα με το 1-0 επί της «ελαφράς ταξιαρχίας»

 Την πρώτη του νίκη από τις 9 Σεπτεμβρίου και το 2-1 στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου πέτυχε ο Παναιτωλικός που πανηγύρισε το παρθενικό του τρίποντο μπροστά στο κοινό του εφέτος με το 1-0 ε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι γηπεδούχοι που είχαν πάμπολλες απουσίες ( Τσιγγάρας, Βαρόνε, Ντίας και ο πρώτος  σκόρερ Βέργος) αλλά και την υποστήριξη και των οργανωμένων οπαδών τους, οι οποίοι επέστρεψαν στις εξέδρες μετά από απουσία το προηγούμενο διάστημα, επιχείρησαν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Τζιανλούκα Φέστα, που εξ αιτίας  του ότι δεν είχε στη διάθεση του τους Ντονίγκες . Λισγάρα και Ράιλι  έβαλε στην καρδιά της τον μέσο Κάστρο πλάι στον Άλβες. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε λίγο μετά τη συμπλήρωση του 15λεπτου με τον Φατιόν να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει την ωραία προσπάθεια και πάσα του Τσιλούλη ενώ λίγο μετά ο διαιτητής στην άλλη άκρη του γηπέδου τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Μαλή για αψιμαχία με τον Φατιόν. Η πρώτη φορά που οι Αγρινιώτες απείλησαν ήταν στο 34′ με τον Καρέλη να κάνει πολύ έξυπνο σουτ με την πλάτη στην εστία αλλά ο Κότσαρης ήταν σε ετοιμότητα. Το σκηνικό επαναλήφθηκε λίγα λεπτά αργότερα με τον πρώην διεθνή επιθετικό να δοκιμάζει σουτ μακρινό που δεν προβληματισε ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της ομάδας της Ριζούπολης. Η τελευταία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους με τον Παμλίδη να στέλνει από εξαιρετική θέση την μπάλα ελάχιστα μακριά από το δεξί δοκάρι του Μελίσσα. Ακόμα πιό άστοχος ήταν στις καθυστερήσεις ο Ιωαννίδης με ανάλογη προσπάθεια από το ύψος του πέναλτι στη 2η μεγάλη στιγμή των φιλοξενούμενων. 

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο να απειλούν με διαδοχικά σουτ και να φθάνουν αρχικά κοντά στο γκολ με εκείνο του Μπαρμπόσα. Ακόμα πιό σημαντική στιγμή ήταν εκείνη στο 54′ όταν ο Κότσαρης τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Το 1-0 έγινε 12 λεπτά αργότερα με τον Φλόρες να εκμεταλλεύεται την αδυναμία των αμυντικών του Απόλλωνα Σμύρνης να διώξουν και να «κεραυνοβολεί» τον Έλληνα τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Αφού οι τελευταίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά είχαν μόλις μία αξιόλογη στιγμή με την απελπιστικά άστοχη κεφαλιά του Ιωαννίδη ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 78′  με το δυνατό έξοχο σουτ του σκόρερ τους να είναι αυτή τη φορά άστοχο.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε της αναμέτρησης , ενώ στις καθυστερήσεις μετά από εξέταση στο βίντεο ο διαιτητής Γκορτσίλας άλλαξε την ετυμηγορία του και έδειξε κόκκινη αντί για κίτρινη κάρτα στον Μπαξεβανίδη για εξαιρετικά επικίνδυνο μαρκάρισμα στομ Μόρσεϊ, με τους νικητές να βάζουν τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών (από ΑΕΚ, ΟΦΗ και Ολυμπιακό εντός έδρας και από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη). Παράλληλα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά το 2-2 στη Λαμία με την τοπική ομάδα  στις 26 Σεπτεμβρίου. 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Αποστολάκης (89′ Μπακαδήμας), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Ανούνες, Φλόρες, Μόρσεϊ, Μπαρμπόσα (82′ Λούι), Ντουάρτε, Καρέλη (82′ Μεντόζα). 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Ντεντάκης, Κάστρο, Άλβες, Τουτουαρίμα (52΄Ματέι), Μπαξεβανίδης, Φατιόν (81′ Λα Πάρα), Παμλίδης, Τσιλούλης (81′ Ντάουντα), Μαρτίνες (58′ Σλίβκα), Ιωαννίδης. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News