ΙΝΤΕΡ - ΝΑΠΟΛΙ 3-2: Ανατροπή με ψυχή πρωταθλήτριας

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Ίντερ, για την 13η αγωνιστική της Serie A, με τους πρωταθλητές Ιταλίας να υποχρεώνουν την Νάπολι, στην πρώτη της ήττα, κερδίζοντας την με 3-2.

Μια σπουδαία νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει η Ίντερ, καθώς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, το γύρισε μέσα σε 20 λεπτά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσαλχάνογλου, ενώ στο δεύτερο μέρος κατάφερε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 3-1, με τον Μαρτίνεθ. Το μόνο που κατάφερε η Νάπολι, ήταν να μειώσει σε 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, γνωρίζοντας έτσι την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το γύρισε σε 20’ με ηγέτη Τσαλχάνογλου

Ευκαιρία για να μειώσει την απόσταση από την κορυφή είχε στον αγώνα με την Νάπολι, η Ίντερ, καθώς οι «νερατζούρι» υποδεχόντουσαν τους «παρτενοπέι» στο Σαν Σίρο, εν όψει της 13ης αγωνιστικής της Serie A.

Έχοντας στα υπόψιν να μην χάσουν κι άλλο έδαφος στην κούρσα του τίτλου οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν τελικές προσπάθειες για να απειλήσουν τον Οσπίνα.

Η Νάπολι κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε να προηγηθεί με μια γκολάρα του Ζιελίνσκι, με σουτ έξω από την περιοχή στο 17’. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, δεν φοβέρισε σε καμία περίπτωση την Ίντερ, η οποία φάνηκε να πεισμώνει ακόμα περισσότερο και να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την απόδοσή της.

Η ισοφάριση ήρθε μετά από 8 λεπτά, μετά από υπόδειξη του VAR, στον διαιτητή, να «τσεκάρει» πιθανό χέρι του Κουλιμπαλί. Η εξέταση της φάσης έδειξε χέρι και πέναλτι, με τον Τσαλχάνογλου να παίρνει την ευθύνη της εκτέλεσης και να σκοράρει κάνοντας το 1-1.

Το γκολ έδωσε, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να… τουμπάρουν τον αγώνα, με τον Πέρισιτς, μετά από ασίστ του Τούρκου σκόρερ του πρώτου γκολ, στο 44’, κάνοντας το 2-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι 2 ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Μαρτίνεθ υπέγραψε την ανατροπή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ίντερ να δίνει χώρο στη Νάπολι, ώστε να παίξει στην αντεπίθεση. Η Νάπολι πήρε τα ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι ακολουθώντας το πλάνο τους, κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμα με τον Μαρτίνεθ στο 61’ να κάνει το 3-1.

Μετά το προβάδισμα των δύο τερμάτων, το παιχνίδι παίχτηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βγάλουν τελικές προσπάθειες, κάτι το οποίο, σαφώς και βόλευε τους γηπεδούχους. Ενώ το παιχνίδι έδειχνε να κατευθύνεται σβηστά στο τέλος του, ο Μέρτενς, με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, μείωσε σε 3-2, στο 78’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στα τελευταία λεπτά η Νάπολι αύξησε την πίεσή της στο γήπεδο, η Ίντερ γύρισε πίσω, προσπαθώντας να κρατήσει το σκορ.Στα τελευταία λεπτά η Νάπολι αύξησε την πίεσή της στο γήπεδο, η Ίντερ γύρισε πίσω, προσπαθώντας να κρατήσει το σκορ. Οι «παρτενοπέι» στα 12’ +8’ των καθυστερήσεων, είχαν στήσει… πολιορκία στα καρέ των γηπεδούχων, ενώ έχασαν απίστευτες ευκαιρίες και να ισοφαρίσουν.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα, τη «μεγάλη» τους νίκη ενώ το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, βόλεψε και την Μίλαν η οποία παραμένει στην κορυφή παρέα με τη Νάπολι.

Ίντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ρανότζια, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα (75′ Ντιμάρκο), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (62′ Βιδάλ), Πέρισιτς (88′ Σατριάνο), Μαρτίνεθ (75′ Γκαλιαρντίνι), Κορέα (62′ Τζέκο)

Νάπολι (4-2-3-1): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρουί, Ανγκισά, Ρουίθ, Λοθάνο (75′ Ελμάς), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (75′ Μέρτενς), Οσίμεν (55′ Πετάνια)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News