ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Η πρώτη μεγάλη ήττα του Λουτσέσκου

Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί για ποιο λόγο η εικόνα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι βαραίνει 100% τον τεχνικό του Δικεφάλου του βορρά

Να δείτε που θα έρθει η μέρα που θα μου πουν «ρε ‘συ Αντώνη, σου είπαμε να γράψεις καινούργιο μπλογκ, όχι να αντιγράψεις αυτά που έχεις γράψει παλαιότερα». Και ξέρετε πως αυτές τις αντιγραφές τις έχω καθιερώσει όχι για για να δείξω πως δικαιώνομαι, αλλά διότι υπάρχουν κάποια πράγματα που για μένα ισχύουν. Ήμουν άλλωστε ο πρώτος που είπα πως εκείνο το μυθικό μπλογκ με τίτλο «βρε λες» θα γίνει σημαία όσων θα θέλουν να με «γλεντήσουν». Πάμε παρακάτω.

Τι είχα γράψει και το κάνω copy/paste; «Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μοναδικός σε κάτι. Αυτό που νιώθει, από που πιστεύει, έχει την ικανότητα να το περνάει στο γκρουπ του στο 100%. Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω πως ενώ λέει και ξαναλέει πως από την ομάδα του, λείπει η «εμπιστοσύνη», όλα ξεκινούν από το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα». Και γιατί το επαναφέρω;

Ίσως και να μην το έκανα αν δεν έβλεπα τη δήλωση του Φερνάντο Βαρέλα μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. «Ίσως υποσυνείδητα να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Σε άλλα παιχνίδια βγάζουμε πίστη και σε άλλα είμαστε πιο χαλαροί» είπε ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός. Ποιος; Αυτός που πρωταγωνιστεί σε μια από ένα από τα πιο πωρωτικά βίντεο της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Αυτός που πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό το 2019, χτυπούσε τον πάγκο των αποδυτηρίων της Τούμπας και φώναζε στους συμπαίκτες του «περιμένουν όλοι αυτή τη στιγμή εδώ και 35 χρόνια».

Συγκρίνεται η ομάδα εκείνη με τη φετινή ομάδα; Όχι. Δεν χρειάζεται όμως να έχεις αυτή την ομάδα για να κερδίσεις ματς όπως αυτό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Τι χρειάζεται; Πίστη. Και η πίστη θα σε οδηγήσει να παίξεις με το μάτι σου να γυαλίζει. Τι; Πρέπει να είναι ντέρμπι για να γίνει αυτό; Σοβαρά; Πρέπει να κρίνεται το πρωτάθλημα; Αν ναι, τότε ένα πρωτάθλημα κρίνεται σε κάθε ματς. Τοτε, ναι, έχει δίκιο ο Βαρέλα σε αυτό που λέει. Και γι’ αυτό είπα πως αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του Λουτσέσκου.

Το να χάσεις την πρώτη αγωνιστική από τον ΠΑΣ Γιάννινα όπως έχασες, είναι αποδεκτό. Το να χάσεις σε ένα ντέρμπι, όπως έχασες από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, είναι αποδεκτό. Τέτοιες ήττες είναι αποδεκτές στη μάχη για το πρωτάθλημα. Το να χάσεις από τον Ατρόμητο έτσι όπως έχασες, δεν είναι αποδεκτό. Προσέξτε. Δε λέω ότι δεν είναι αποδεκτή η ήττα. Ο τρόπος δεν είναι αποδεκτός.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο διακοπή με τελευταία «γεύση» τη νίκη στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού. Και ήξερε πως όταν επιστρέψει θα παίξει απέναντι σε μια ομάδα που παίζει την κατηγορία. Βαρύ; Υπερβολικό; Ναι, είναι δεδομένο πως ο Ατρόμητος έχει αδικήσει τον εαυτό του και βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Οι μονάδες του δεν είναι για εκεί και αυτό το κάνει λίγο πιο δύσκολο για εκείνους. Ξέρεις τι είναι να μην έχεις κερδίσει ούτε στα φιλικά, ούτε στο πρωτάθλημα ούτε και στο κύπελλο; Να είσαι στο μηδέν; Ο Λουτσέσκου είπε πως ο Ατρόμητος «έβγαλε ενέργεια». Και όχι, δεν είναι θέμα ηλικιών η ενέργεια που εννοούσε ο Λουτσέσκου. Είναι θέμα μυαλού, θέλησης.  Γι’ αυτό και αυτή την ήττα τη θεωρώ την πρώτη μεγάλη ήττα του Λουτσέσκου, γι’ αυτό και το copy/paste στην αρχή του κειμένου.

Στο διάστημα της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, τις μεγαλύτερες άδειες τις πήραν ο ΠΑΟΚ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από μια σημαντική νίκη, και η Γιουνάιτεντ από διαδοχικές «σφαλιάρες». Ο κάθε προπονητής λειτουργεί με βάση αυτό που θεωρεί σωστό. Πάντα έτσι σκέφτομαι πριν (τους) κρίνω και πάντα έχω στο μυαλό μου το «ρε συ, λες να θέλει το κακό της ομάδας; Κάποιο λόγο έχει σε ό,τι κάνει». Ναι, ξέρω πως από εδώ και στο εξής ο ΠΑΟΚ έχει συνεχόμενα ματς, και μεσοβδόμαδα. Μπορεί το γεγονός οτι επισημαίνω τη μεγάλη άδεια που έδωσε ο Λουτσέσκου στους παίκτες να εντάσσεται σε αυτό που που πολλές φορές εκνευρίζομαι όταν το κάνουν άλλοι. Το ότι μετά από μια ήττα «μου φταίνε όλα».

Και bonus ένα ακόμα copy/paste διότι με μια γύρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είδα κραυγές για τον Βαρέλα, τον Κρέσπο, ξανά τον Πασχαλάκη (το να κράζεις τον Πασχαλάκη είναι σα το αναψυκτικό, πάει με όλα, φταίει δε φταίει) «Ο ΠΑΟΚ «λούζεται» την αδυναμία του να απογαλακτιστεί από τη φουρνιά των τίτλων, και είναι κρίμα και άδικο για τον Πασχαλάκη, τον Βιεϊρίνια και τον Βαρέλα να τελειώσουν την καριέρα τους στον ΠΑΟΚ με αυτό τον τρόπο, εισπράττοντας την δυσθυμία της κερκίδας. Μεγάλο κρίμα και μεγάλο άδικο». Ναι, είναι μεγάλο κρίμα και μεγάλο άδικο.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News