ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το λένε νοοτροπία πρωταθλητή...

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος αναλύει το χθεσινό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και εντοπίζει τα σημεία που έκριναν τη νίκη των «ερυθρόλευκων» και ίσως και το ίδιο το πρωτάθλημα.

Αυτή την αγωνιστική, σαράντα χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στο ΟΑΚΑ για να είναι οι παρόντες σε μια βραδιά – γιορτής, την βραδιά που η Ενωση θα κέρδιζε επιτέλους τον Ολυμπιακό μετά από τρία ολόκληρα χρόνια. Ηταν επίσης η αγωνιστική που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περίμεναν πως μια ισοπαλία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ θα έδινε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει την κορυφή, αφού ο Ατρόμητος, που ο ΠΑΟΚ είχε μπροστά του, έμοιαζε χαμηλό εμπόδιο. Τελικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βλέπουν τον Ολυμπιακό επτά βαθμούς μπροστά μετά την ήττα της ομάδας του Λουτσέσκου στο Περιστέρι. Ενώ στο πάρτι της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί της Ενωσης είδαν τον Ολυμπιακό να βάζει τρία γκολ. Μόνη παρηγοριά ότι στο προηγούμενο πέρασμα του από εκεί ο Ολυμπιακός είχε βάλει στην ΑΕΚ πέντε. Παραδόξως παραλίγο να το κάνει κι εχθές κι ας μην έμοιαζε να επιδιώκει κάτι πιο πολύ από μια νίκη.

Περπατώντας κι όχι τρέχοντας

Εβλεπα το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και σκεφτόμουν πως ο Ολυμπιακός φέτος είναι σαν να σκέφτεται πως αφού τα δυο προηγούμενα χρόνια πήρε το πρωτάθλημα τρέχοντας, θα χει πλάκα φέτος να το πάρει εξίσου εύκολα περπατώντας. Και στο ΟΑΚΑ η απόδοσή του δεν ήταν ακριβώς η καλύτερη, (και δύσκολα θα είναι όσο οι τακτικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτές που βλέπουμε), αλλά η νοοτροπία του είναι αξιοζήλευτη: το να κερδίζεις ένα ντέρμπι βάζοντας τρία γκολ χωρίς να είσαι εντυπωσιακά καλύτερος είναι δύσκολο – το να το κάνεις απέναντι σε ένα αντίπαλο που έδωσε και την ψυχή του σε γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι πάλι η έκβαση του πρωταθλήματος εξαρτάται από τον ίδιο και μόνο: αν το χάσει θα το χάσει μόνος του, αν το κερδίσει θα χει κάνει τη δουλειά του. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς, όχι γιατί η ομάδα του Μαρτίνς στη βαθμολογία προηγείται ήδη πολύ από διώκτες του, (που μοιάζουν πάλι ανεπαρκείς), αλλά γιατί όλα τα ματς εξαρτιόνται από την συγκέντρωσή του και την προετοιμασία του, περισσότερο και από την απόδοσή του. Για την ακρίβεια του αρκεί κάθε φορά η καλή απόδοση κάποιων παικτών του. Ούτε καν όλων!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News