ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: «Δεν αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας, κι αυτό μας έδωσε τη νίκη»

Ο Σέρβος προπονητής των «πρασίνων» μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV μετά το φινάλε.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε το «παρών» στο Flash Interview της Cosmote TV μετά την μεγάλη, έτσι όπως εξελίχθηκε, νίκη απέναντι στην Λαμία με 3-1 στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο». Ο 59χρονο προπονητής του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην αντίδραση που έβγαλε η ομάδα, την οποία και επιζητούσε σε αρκετά εκτός έδρας ματς ενώ σχολίασε και το γεγονός πως το μυαλό της ομάδας δεν χάλασε παρά τις αναποδιές με το γκολ που δέχθηκε πρώτη και τις δύο αναγκαστικές αλλαγές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού των «πρασίνων»:

Για την αντίδραση που έψαχνε η ομάδα αρκετό καιρό κι έβγαλε σήμερα:

«Λογικό. Κατ’ αρχήν είχαμε άσχημα αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα και παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που το τελευταίο διάστημα είχε καλά αποτελέσματα ή τουλάχιστον ήταν πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να τους νικήσει. Υπήρχε το ”πρέπει”. Ξέραμε ότι θα χρειαστεί πολύ μεγάλη υπομονή για να τα καταφέρουμε. Σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως το αποψινό, κερδίσαμε δίκαια στο φινάλε. Απολύτως δίκαια».

Για την εξέλιξη του αγώνα με το γκολ και τους δύο τραυματισμούς:

«Δεν ήταν εύκολο. Αυτό που μας έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το παιχνίδι ήταν ότι δεν αλλάξαμε τον τρόπο σκέψη μας για το ματς παρά το πως εξελίχθηκε. Ήμαστα ήρεμοι. Ξέραμε πως θα είναι ένα παιχνίδι δίχως πολλές φάσεις. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που αμυνότανε με πάρα πολλά πρόσωπα και δύο γραμμές άμυνας έξω από την περιοχή. Έπρεπε να βρούμε λύσεις με ορθόδοξο τρόπο. Οι λύσεις ήρθαν επειδή δεν πανικοβληθήκαμε, δεν βιαστήκαμε και δεν αλλάξαμε τον τρόπο σκέψη μας υποκύπτωντας στην πίεση από το σκορ κάνοντας πράγματα βεβιασμένα που δεν θα μας έδιναν κάποια λύση. Νομίζω ότι επιμείναμε παρά τους τραυματισμούς και οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ο ρυθμός δεν θα μπορούσε να είναι γρηγορότερος λόγω της διάταξης του αντιπάλου, αλλά αυτή ουσιαστικά μας έδωσε και κάποιες ευκαιρίες για να μπορέσουμε να σκοράρουμε και να αλλάξουμε το σκορ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News