ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Αν στις ήττες φταίει ο προπονητής τότε φταίω εγώ»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό με 76-81

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην ατυχία αλλά και την αστοχία του Ολυμπιακού στο φινάλε, που έφερε την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ανέλαβε τις ευθύνες του για την ήττα και τόνισε πως θα είναι καλύτερη η ομάδα του στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν μέσα στη σεζόν.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Για εμάς η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν ήταν απρόσμενη, αλλά γίνανε πολλά πράγματα να χάσουμε ένα παιχνίδι που δείχναμε να ελέγχαμε, είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες να το τελειώσουμε. Προσαρμοστήκαμε στη ζώνη τους, είχαμε ανοιχτά σουτ αλλά είχαμε και 0/9 τελείως ανοιχτά σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάσαμε 4 βολές και ο Παναθηναϊκός πήρε αυτοπεποίθηση, έβαλε σουτ πάνω σε άμυνα, πήρε το μομέντουμ. Όλη αυτή η παραφιλολογία το σούπερ φαβορί, κλείνοντας το σκορ ο Παναθηναϊκός μας δημιούργησε πίεση, κάναμε λάθος επιλογές στο τέλος και ακόμα και οι σωστές που κάναμε δεν ήταν εύστοχες. Είναι ένα παιχνίδι τον Νοέμβριο, μας στεναχωρεί η ήττα αλλά έχουμε χρόνο να το διορθώσουμε.

Για το αν είναι διαφορετική ψυχολογία στα επόμενα ντέρμπι μετά την ήττα

Θα πρέπει να ξαναέχουμε 4 εύστοχα τρίποντα, που δεν ήταν φυσιολογικό νούμερο. Πιστεύω έχουμε καλή ομάδα και σήμερα έγιναν όλα εναντίον μας. Δυστυχώς δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες των φίλων μας, τις δικές μας, τις δικές μου. Μας στεναχωρεί αλλά από τέτοιες ήττες οι ομάδες δυναμώνουν. Οι ομάδες κάνουν τέτοιες ήττες, από αυτό θα μάθουμε και θα γίνουμε καλύτεροι.

Τι δεν έκανε σωστά ο Ολυμπιακός στο φινάλε;

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε ζώνη όλο το παιχνίδι και προσπάθησε να ρίξει τον επιθετικό ρυθμό μας. Ο τρόπος που επέλεξε σου δίνει ανοιχτά σουτ που συχνά δεν έχουν ρυθμό γιατί είναι ελεύθερα και πρέπει να τα βάλεις οπωσδήποτε. Είχαμε ευκαιρίες να μεγαλώσει η διαφορά, όταν ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να πελαγοδρομεί. Όταν το παιχνίδι έφτασε στους 8 πόντους, βάλαμε πίεση στον εαυτό μας. Όλη αυτή η συζήτηση που έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε, είναι αξιοπερίεργο αλλά είναι αλήθεια. Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως κάναμε μία διάσπαση ζώνης για τρίποντα από τις γωνίες και δεν τα βάλαμε, έχασε τρεις βολές ο Βεζένκοφ, άλλη μία ο Γουόκαπ, τρίποντα ο Ντόρσεϊ. Ταυτόχρονα τα σουτ του Παναθηναϊκού ήταν από απόσταση, πάνω σε άμυνα, λειτουργούν σε μία ψυχολογία της ομάδας διαφορετικά. Έγιναν όλα στη ροή του αγώνα εις βάρος μας.

Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι διαφορετικό στο φινάλε ώστε να είχατε κάποιους πιο φρέσκους;

Αυτά είναι κατόπιν εορτής, θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς τα πράγματα με το rotation και το τάιμ άουτ. Δεν έχω να πω κάτι, είναι υποθετική ερώτηση. Θα το αναλύσουμε το παιχνίδι, αν θεωρηθεί ότι πάντα φταίει ο προπονητής, τότε οκ φτάιω εγώ.

Για την εμφάνιση του Φαλ

Ο Φαλ έπαιξε πραγματικά καλά, όμως δε θέλω να ξεχωρίσω παίκτες και να έχουν κάποιοι το στίγμα πως η ομάδα πληρώνει την καλή τους εμφάνιση. Υπάρχουν πολλά μπασκετικά και κάποια πνευματικής προσέγγισης και τύχης για τον λόγο που χάσαμε. Η ήττα μας πονάει πολύ και εμάς και τους φιλάθλους μας, όμως θα παίξουμε πολλές φορές με τον Παναθηναϊκό φέτος και θα είμαστε καλύτεροι την επόμενη φορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News