ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ - ΑΕΚ 31-30: Είχε ψυχή, το πάλεψε αλλά στάθηκε άτυχη στο τέλος...

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στο φαβορί του 4ου ομίλου του EHF European League, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο οι απουσίες στοίχησαν στην «Ένωση» και γνώρισε την ήττα με 31-30, με το δοκάρι στο τελευταίο δευτερόλεπτο το ματς να αποτελεί «μαχαιριά»

Την θέση της στην κορυφή της Ευρώπης συνέχισε να διεκδικεί η ΑΕΚ, η οποία αντιμετώπισε την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα (23/11, 21:45) για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου του EHF European League. Μετά την ήττα από την Πέλιστερ, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια, επέστρεψε στις εξαιρετικές τις εμφανίσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να αποσπάσει την πολυπόθητη νίκη, γνωρίζοντας την ήττα με 31-30.

Πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου, καθώς η Πέλιστερ κέρδισε την Ταταμπάνια και η Νιμ ήρθε ισόπαλη με την Σαφχάουζεν, την οποία αντιμετωπίζει η «Ένωση» στην επόμενη αγωνιστική (30/11, 19:45).

Το παιχνίδι

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυναμικά στο ματς, με τον Μπουκοβίνα να έχει πάρει φωτιά και να πραγματοποιεί εντυπωσιακές αποκρούσεις. Το σκορ για την «Ένωση» άνοιξε ο Μυλωνάς στο 2′ και ακουλούθησαν τα γκολ των Ουγκάλδε και Πλάθα, με το παιχνίδι να εξελίσσεται πόντο-πόντο. Ο «βενιαμίν» της ΑΕΚ, Κοτσιώνης, για ακόμη μία φορά ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας εντυπωσιακό γκολ για το 5-4, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ακολούθησαν δύο χαμένες επιθέσεις για τους «κιτρινόμαυρους», με τον τερματοφύλακα της Σπόρτινγκ να έχει σταματήσει τρεις φορές τους παικτες της ΑΕΚ. Κοτσιώνης και Πλάθα, οι MVP του αγώνα, βοήθησαν να πάρει ξανά «κεφάλι» η «Ένωση», ενώ οι Πορτογάλοι σημείωσαν εντυπωσιακό γκολ για το 8-9, με τον Μπουκοβίνα να μην μπορεί να αποκρούσει.

Το ματς ήταν ισόπαλο 11-11, όταν ο κίπερ της ΑΕΚ, πραγματοποίησε απόκρουση και ασίστ , βγάζοντας επίθεση και δίνοντας μακρινή πάσα στον Αραμπατζή που σκόραρε το 11-12. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με την «Ενωση» να έχει προβάδισμα 15-14, χάρη στο γκολ του Καλόμοιρου στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, με ωραία απόκρουση του Μπουκοβίνα και πέναλτι για την ΑΕΚ, με τον Κοτσιώνη όμως να αστοχεί. Οι παίκτες του Δημητρούλια, παρουσιάστηκαν κουρασμένοι, με την ομάδα να πραγματοποιεί λάθος επιθέσεις και την Σπόρτινγκ να καταφέρνει να βρεθεί στο +2 για πρώτη φορά στο ματς, με σκορ 20-22. Οι συνεχόμενες αποκρούσεις από τον τερματοφύλακα της Σπόρτινγκ αλλά και η έλειψη συγκέντρωσης, έφτασαν το ματς στο 24-20, με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ο Μυλωνάς «ξεκόλλησε» το σκορ πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό τέρμα, μειώνοντας σε 25-23.

Δέκα λεπτά πριν την λήξη, η «Ένωση» είχε ψαλιδίσει την διαφορά στο ένα γκολ, με τον Δημήτρη Δημητρούλια να καλείται να αντιμετωπίσει έναν ακόμη… πονοκέφαλο, καθώς ο Πλάθα είδε την κόκκινη κάρτα, με την Σπόρτινγκ να το εκμεταλλεύεται και να κάνει το +2. Η ΑΕΚ δεν παρέδωσε τα όπλα και συνέχισε να παλεύει, με τον Αραμπατζή να χάνει τρομερή ευκαιρία να σκοράρει έξι λεπτά πριν το τέλος και τον Μπουκοβίνα να λέει «όχι» στην επίθεση των Πορτογάλων.

H πιο συγκλονιστική στιγμή του παιχνίδιου, ήταν το δοκάρι της ΑΕΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς, με το σκορ να είναι στο 31-30 και την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια να χάνει την ισοπαλία μέσα από τα χέρια της…

 

 

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ  ( Ρικάρντο Κόστα ): Αραούχο, Φ.Μότα Ντα Κόστα, Σουάρες Ντίας, Τίντεμαντ, Γκαρσία Ζοζέ, Ρουέσγκα, Παζαρίν, Σαλβαδόρ, Αρσενασβίλι, Γκασάμα Κισόκο, Ταβάρες, Γκασπάρ, Ραμίρες Φερνάντες, Σκόνγκαρθ, Μπελκάϊντ, Φόλκες Ορτίθ, Μ.Μότα Ντα Κόστα.

ΑΕΚ ( Δημήτρης Δημητρούλιας )  Μπουκοβίνας, Τζηράς, Ουγκάλντε, Μπεριά,Πλάθα, Καλόμοιρος, Κοτσιώνης, Μυλωνάς, Παπαδιονυσίου, Μπριάτκα, Αραμπατζής, Μπετζιλαλί, Ηλιόπουλος, Δικαιούλιας, Αντζελιτς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News