ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΠΟΡΤΟ 2-0: «Αεράτη» με γκολάρες Αλκάνταρα, Σαλάχ! (Highlights)

Το πέντε στα πέντε έκανε η Λίβερπουλ στον όμιλό τους στο Champions League, νικώντας και στην Αγγλία την Πόρτο, με 2-0.

Έχει το απόλυτο η Λίβερπουλ στα πέντε ματς που έχει δώσει στον όμιλό της και απέναντι στην Πόρτο ναι μεν χρειάστηκε σε κάποιες φάσεις και τη δόση τύχη, αλλά ήταν καλύτερη και πήρε και αυτό το τρίποντο. Οι Πορτογάλοι είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, όμως στην τελική τους προσπάθεια τα χάλαγαν.

Μάλιστα στο 12′ ο Ντίαζ έτρεξε το μισό γήπεδο με την μπάλα στα πόδια από τ’ αριστερά, έκανε το γύρισμα στον εντελώς μόνο του Οτάβιο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τσιμίκας με ένα εκπληκτικό σπριντ πρόλαβε τον παίκτη της Πόρτο και έδιωξε σε κόρνερ!

Μετά το πρώτο μισάωρο η Λίβερπουλ άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό της και μάλιστα στο 37′ σκόραρε με τον Μανέ, μετά από πάσα του Αλκάνταρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, οπότε έμεινε το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο από νωρίς η Πόρτο είχε καλή στιγμή με το σουτ του Ουρίμπε, το οποίο όμως πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Άλισον, στο 50′.

Δύο λεπτά μετά όμως ήρθε το 1-0 για τη Λίβερπουλ και μάλιστα με… γκολάρα! Ο Αλκάνταρα έκανε το σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει… συστημένη στη γωνία του Ντιόγκο Κόστα και έτσι άνοιξαν το σκορ οι Άγγλοι!

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, με έναν εξίσου όμορφο τρόπο. Ο Σαλάχ έγινε κάτοχος της μπάλας από τη δεξιά πλευρά έξω από τη μεγάλη περιοχή, έδωσε στον Χέντερσον με τον τελευταίο να επαναφέρει την μπάλα στον Αιγύπτιο. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ «άδειασε» τον Ουρίμπε και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Έτσι τελείωσε και το ματς, με τη Λίβερπουλ να είναι άνετη και να συνεχίζει αήττητη στον όμιλό της έχοντας το απόλυτο.

Λίβερπουλ: Άλισον, Τσιμίκας (63′ Ρόμπερτσον), Ματίπ, Κονατέ, Γουίλιαμς, Τσάμπερλεϊν, Αλκάνταρα (63′ Χέντερσον), Μόρτον, Μανέ (71′ Οριγκί), Σαλάχ (71′ Φαμπίνιο), Μιναμίνο.

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε (25′ λ.τρ. Καρντόσο), Μπεμπά, Ζαϊντού, Οτάβιο, Ουρίμπε, Σέρτζιο Ολιβέιρα (64′ Βιτίνια), Ντίαζ, Εβανίλσον (77′ Μαρτίνεζ), Ταρέμι (64′ Κονσεϊσάο).

#

Ομάδα

ΑΓ.

Β.

Ν.

Ι.

Η.

Υ.

Κ.

Δ.

1

Λίβερπουλ

5

15

5

0

0

15

5

+10

2

Πόρτο

5

5

1

2

2

3

8

-5

3

Μίλαν

5

4

1

1

3

5

7

-2

4

Ατλέτικο Μαδρίτης

5

4

1

1

3

4

7

-3

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News