ΝΑΠΟΛΙ: Ντιέγκο για πάντα! (pics + vids)

Οι συγκινητικές αναρτήσεις των «παρτενοπέι» για τον «D10s», που σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο «έφυγε» από τη ζωή.

Ήταν 25 Νοεμβρίου του 2020 όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα ολοκλήρωσε τη… θητεία στη γη και ταξίδεψε για τους ουρανούς, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος και η Νάπολι, η ομάδα που με την παρουσία του, της άλλαξε την ιστορία, τον τιμάει όλη την ημέρα, με διαδοχικές αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της στα social media. Ήταν 5 ιουλίου του 1984, όταν ο Πίμπε Ντε Όρο εμφανίστηκε ως πάικτης της Νάπολι στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Πάολο» και αποθεώθηκε από 75.000 οπαδούς. Ακολούθησαν 2 πρωταθλήματα Ιταλίας, το 1987 και το 1990, ένα Κύπελλο, το Κύπελλο UEFA το 1989 και ένα Σούπερ Καπ το 1990. Έμεινε συνολικά στην ομάδα για επτά χρόνια και λατρεύτηκε σαν Θεός, με το όνομά του να δίνεται στο γήπεδο της ομάδας, μετά το θάνατό του. 

O πρόεδρος των «παρτενοπέι» Αουρέλιο ντε Λαουρέντις και ο αντιπρόεδρος Εντοάρδο άφησαν μερικά λουλούδια στο μνημείο του Μαραντόνα. 

 

 

 

Το sportday.gr τιμά με ένα πενθήμερο αφιέρωμα τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της πιο επιδραστικής προσωπικότητας που εμφανίστηκε ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, του Ντιέγκο Μαραντόνα! Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News