ΝΒΑ: Ποιους πρέπει να ευχαριστούν οι 30 μονομάχοι τη μέρα του Thanksgiving

Στο πνεύμα της ημέρας το nba.com παρουσίασε δύο λόγους που θα πρέπει να είναι ευγνώμονες σε κάθε μία από τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γιόρτασαν την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) γι’ αυτό και η αγωνιστική δράση στο ΝΒΑ έπαυσε για μία μέρα. Το επίσημο site του πρωταθλήματος βρήκε την ευκαιρία να δώσει πολύ σύντομα, με μια-δυο φράσεις, για ποιο λόγο θα πρέπει να εκφράζει τις ευχαριστίες της κάθε μία από τις 30 ομάδες του πρωταθλήματος.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ: Έχει χτίσει μια νεανική ομάδα με πολλά ατού στα χέρια για ανταλλαγές. Και ο Τρέι Γιανγκ με το σόου του «τραβάει» ουδέτερους να τη δουν.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ: Ο Τζέιλεν Μπράουν και ο Τζέισον Τέιτουμ έμειναν και βρίσκουν ο ένας τον άλλον με κλειστά μάτια. Επέστρεψε και ο Χόρφορντ.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ: Ο Ντουράντ είναι υγιής και ανανέωσε το συμβόλαιό του. Ο Πάτι Μιλς έχει τη στόφα του πρωταθλητή και αποδεικνύεται λίρα-εκατό. 

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ: Οι Γουόριορς είχαν την ευκαιρία να πάρουν τον ΛαΜέλο Μπολ στο ντραφτ, αλλά τον προσπέρασαν. Μετά από πολλές λάθος οικονομικές επιλογές δεν επέλεξαν να «χρυσώσουν» τον Κέμπα Γουόκερ.

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ: Κατάφεραν να πείσουν τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να τους επιλέξει αντί των Λέικερς. Οι Μπολ και Καρούζο μοιάζουν πολύτιμα εργαλεία.

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ: Όταν όλη η λίγκα διαλέγει κοντούς, αυτοί επέλεξαν και νέον ψηλό, τον Έβαν Μόμπλεϊ. Και δίνουν την μπάλα στον Νταραιους Γκάρλαντ.

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ: Οι Λούκα Ντόντσιτς παίζει πολλά λεπτά, αλλά αποφεύγει τους τραυματισμούς. Θα πρέπει να ευχαριστούν και τον υπεύθυνο του μάρκετινγκ που είχε την ιδέα να βάψει το παρκέ με τα ονόματα όλων των παλιών παικτών της ομάδας.

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ: Ο Γιόκιτς παρά τον τίτλο του MVP συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει και ο Μάρεϊ.

ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ: Κανείς δεν θα θυμάται τον Κάνιγχαμ  ως ένα από τα καλύτερα Νο 1 ντραφτ πικ. Οι Πίστονς να ευχαριστούν τους Λάιονς (football) που είναι χειρότεροι απ’ αυτούς και δεν λογίζονται ως οι ουραγοί του Ντιτρόιτ. 

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: Αυτός ο Κάρι είναι καλύτερος από τον Κάρι που ξέραμε. Θα… αμολύσουν και τον Τόμπσον, που ήταν «δεμένος» με τραυματισμούς για δύο χρόνια.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ: Κι αυτοί έχουν χειρότερη ομάδα στην πόλη, τους Τέξανς (football). Ο Τζέιλ Γκριν δείχνει κατά διαστήματα ότι πρόκειται για παίκτη που θα αφήσει εποχή. 

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ: Οι άλλες ομάδες επέλεξαν εφτά γκαρντ στο ντρατ πριν από το «λαχείο», Ντουάρτε. Το γήπεδό τους παραμένει το καλύτερο για να δει κανείς μπάσκετ.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ: Ο Πολ Τζορτζ παίζει και για τον τραυματία Λέοναρντ. Και έχουν και τον πλούσιο ιδιοκτήτη του ΝΒΑ.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ: Κέρδισαν το πρωτάθλημα με τον ΛεμΜπρόν και τώρα τζογάρουν. Ο Άντονι Ντέιβις είναι εκεί δυνατός και αποτελεσματικός.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ: Τράβηξαν ΤΟ λαχείο στο ντραφτ το 2019 (Μοράντ). Πραγματική απόλαυση για τους κατοίκους του Μέμφις ένα ματς των Γκρίζλις.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ: Έχουν καταφέρει να έχουν χώρο στο σάλαρι καπ κι αυτό τους δίνει άνεση να δελεάζουν καλούς παίκτες. Θα πρέπει να ευχαριστούν και τους Σίξερες που δεν έπεισαν τον Μπάτλερ να μείνει στη Φιλαντέλφια. 

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ: Ο Γιάννης έμεινε. Επίσης έμεινε ο Γιάννης.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ: Ο Έντουαρντς πιστεύει ότι κάποια μέρα θα κατακτήσει τον τίτλο του MVP. Επίσης, δεν έχουν αποκλειστεί ακόμα από τα πλέι-οφ.

ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ: Όσον φορά το μέλλον του Ζάιον Γουίλιαμσον, κανείς Νο 1 στο ντραφτ δεν έχει αρνηθεί την επέκταση του συμβολαίου του με μαξ αποδοχές. Και ο Βαλαντσιούνας παίζει εκπληκτικά. 

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ: Έχουν τους πιο πιστούς οπαδούς, που πανηγυρίζουν ακόμα και με την πι μικρή πρόοδο. Παρά το μέτριο ξεκίνημα, παραμένουν η αγαπημένη ομάδα μπάσκετ της Νέας Υόρκης.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ: Ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ βελτιώνεται σταθερά κάθε χρόνο και ο Λου Ντορ είναι ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ βάσει συμβολαίου (1.7 εκ. δολάρια).

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ: Ο Κόουλ Άντονι είναι απόλαυση. Παραχωρώντας τους Βούτσεβιτς και Γκόρντον, που δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν κάτι περισσότερο, γέμισαν με επιλογές στον πρώτο γύρο του ντραφτ.

ΦΙΛΑΝΤΕΛΦΙΑ ΣΙΞΕΡΣ: Από το φιάσκο «Σίμονς» αναδείχτηκε το ταλέντο του Μάξι. Επίσης ο Εμπίιντ δεν το κουνάει από την πόλη.

ΦΙΝΙΞ ΣΑΝΣ: Συνήλθαν άμεσα από το σοκ της απώλειας του τίτλου και παραμένουν συγκεντρωμένοι και δυνατοί με τον Κρις Πολ να παίζει στα γνωστά υψηλά στάνταρ και να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ: Ο Λίλαρντ παραμένει στην ομάδα και ο ΜακΚόλουμ κρατάει την αξία του ψηλά για πιθανή ανταλλαγή.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ: Ο Ρίκο Χολμς δεν επαναπαύτηκε μετά την επέκταση του συμβολαίου του και ο Χάρισον Μπαρνς τα «σπάει», επομένως μπορεί να αποτελέσει ατού σε πιθανή ανταλλαγή.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ: Κρατούν στον πάγκο τους Γκρεγκ Πόποβιτς και ο Μάρεϊ μπορεί εκτός από άμυνα, μπορεί να πετύχει και κρίσιμα καλάθια. 

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ: Ο Σκότι Μπαρνς διέψευσε όσους δεν τον πίστευαν. Επίσης ο εκτελεστικός διευθυντής Μασάι Ουτζίρι είπε «όχι» στις δελεαστικές προτάσεις του καλοκαιρού να μετακομίσει σε άλλη ομάδα.

ΓΙΟΥΤΑΖ ΤΖΑΖ: Ο Ρούντι Γκομπέρ παραμένει βράχος και ο Ντόνοβαν Μίτσελ είναι ο ιδανικός παίκτης-ηγέτης για μια ομάδα.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΪΖΑΡΝΤΣ: «Ξεφορτώθηκαν» τους Γουόλ και Γουέστμπρουκ τους αντικατέστησαν με καλούς και σταθερούς παίκτες και έχουν απεριόριστο χώρο στο σάλαρι καπ. Επιστρέφει σύντομα και ο Χατσιμούρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News