EUROPA LEAGUE: Πόσο θα είχε αλλάξει ο όμιλος του Ολυμπιακού αν τα ματς τελείωναν στο... 85'; (vids)

Πρόκειται για έναν από τους πιο ανατρεπτικούς ομίλους που έχουμε δει στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τα περισσότερα ματς να κρίνονται κοντά στο ή μετά το 90′!

Το έκανε στην Τουρκία, το έκανε και στο Καραϊσκάκη ο Τικίνιο Σοάρες! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μπήκε στο γήπεδο στο 81ο λεπτό και εννέα λεπτά μετά ήταν αυτός ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο ματς!

Ένα αποτέλεσμα ονειρικό για τον Ολυμπιακό γιατί και στο άλλο ματς του ομίλου η Αντβέρπ έκανε την έκπληξη και πήρε την ισοπαλία μέσα στη Γερμανία κόντρα στην Άιντραχτ με σκορ 2-2. Κάτι το οποίο σημαίνει πως ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες για πρόκριση ακόμη και στους «16» του Europa League.

Το γκολ για τους «ερυθρολεύκους» ήρθε στο 88′, ενώ και στο άλλο ματς της Γερμανίας τα τέρματα σημειώθηκαν μετά το 85′, σε έναν όμιλο των… αργοπορημένων γκολ. Είναι απίστευτο πως σε τέσσερις από τις πέντε αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, καθοριστικά τέρματα έχουν σημειωθεί από το 87ο λεπτό και μετά. Τι θα συνέβαινε όμως αν οι διατητές «σφύριζαν» την λήξη στο 85′ κι όχι στο 90′; 

Την απάντηση την έχουμε εμείς και σας διαβεβαιώνουμε πως αν το σενάριο αυτό ίσχυε, ο ομίλος θα έπαιρνε… φωτιά!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να εξετάζουμε το παράλληλο αυτό ποδοσφαιρικό σύμπαν για να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη.

1η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1

Άιντραχτ – Φενερμπαχτσέ 1-1

Στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη επί της Αντβέρμπ με γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο 87′. Αν όμως βρισκόμασταν στο σενάριο που προαναφέραμε, το ματς θα έληγε ισόπαλο 1-1, με τους Πειραιώτες να παίρνουν μόλις έναν βαθμό. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ώρα στη Φρανκφούρτη ο Πέλκας αστοχούσε σε πέναλτι στην εκπνοή της αναμέτρησης της Άιντραχτ με την Αντβέρπ… 

Επομένως η βαθμολογία θα ήταν ως εξής:

OMAΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
Άιντραχτ 1
Ολυμπιακός 1
Φενερμπαχτσέ 1
Αντβέρπ 1

 

2η αγωνιστική

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 0-3

Αντβέρπ – Άιντραχτ 0-1

Στην δεύτερη αγωνιστική, οι Πειραιώτες επικράτησαν άνετα, ενώ η Άιντραχτ πήρε την νίκη με…buzzer beater στο 90+1′. Αν όμως η αναμέτρηση στο Βέλγιο είχε μείνει ισόπαλη (δεδομένου ότι θα τελείωνε στο 85′) ο Ολυμπιακός θα περνούσε πρώτος στη βαθμολογία.

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
Ολυμπιακός 4
Άιντραχτ 2
Αντβέρπ 2
Φενερμπαχτσέ 1

 

3η αγωνιστική

Άιντραχτ – Ολυμπιακός 3-1

Φενερμπαχτσέ – Αντβέρπ 2-2

Η τρίτη αγωνιστική δεν περιλάμβανε κάποιο… αργοπορημένο τέρμα, με τους «ερυθρολεύκους» να γνωρίζουν την ήττα και την «υποθετική» μας βαθμολογία να διαμορφώνεται ως εξής:

OMAΔEΣ ΒΑΘΜΟΙ
Άιντραχτ 5
Ολυμπιακός 4
Αντβέρπ 3
Φενερμπαχτσέ 2

 

4η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Άιντραχτ 1-2

Αντβέρπ – Φενερμπαχτσέ 0-3

Ο Ολυμπιακός αν και πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ματς, γνώρισε την ήττα, με την ομάδα της Φρανκφούρτης να πετυχαίνει το νικηφόρο γκολ στο 90+1. Αν βέβαια ο αγώνας έληγε στο 86′, η κατάσταση θα ήταν πιο ευνοϊκή για την ομάδα του Μαρτίνς, καθώς θα κατάφερνε να πάρει τον ένα βαθμό ισοπαλίας.

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
Άιντραχτ 6
Ολυμπιακός 5
Φενερμπαχτσέ 5
Αντβέρπ 3

 

5η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 1-0

Άιντραχτ – Αντβέρπ 2-2 

Η χθεσινή αγωνιστική ήταν «λυτρωτική» για τον Ολυμπιακό, αφού κατάφερε να κλειδώσει την δεύτερη θέση του ομίλου χάρη στο τρομερό γκολ του Τικίνιο στο 89′. Από την άλλη, το ματς της Φρανκφούρτης στο 88′ έφτασε στα… μέτρα των «ερυθρολέυκων», όμως στο 90+4′ η Άιντραχτ δεν μας… έκανε το δώρο. Βέβαια, αν ίσχυε το υποθετικό μας σενάριο (ναι αυτό που τα ματς τελειώνουν στο 86′) δεν θα ήμασταν τόσο… χαρούμενοι σήμέρα, αφού ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μόλις ένα βαθμό και θα ισοψηφούσε με την Φενέρ.

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
Άιντραχτ 7
Ολυμπιακός 6
Φενερμπαχτσέ 6
Αντβέρπ 4

Σε περίπτωση λοιπόν που βρισκόμασταν στο παράλληλο σύμπαν και ο διαιτητής σφύριζε τέσσερα λεπτά νωρίτερα, θα κάναμε λόγω για έναν όμιλοο φωτιά, όπου η τελευταία αγωνιστική θα ήταν κόλαση! Οι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν ισόβαθμοι με την Φενέρ και μόλις στο -1 από την Άιντραχτ,με την Αντβέρπ να είναι και εκείνη στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός θα χρειαζόνταν πάση θυσία το «διπλό» στην Αμβέρσα ενώ παράλληλα τα ιδανικότερο σενάριο θα περιλάμβανε μία ισοπαλία ανάμεσα σε Φενέρ και Άιντραχτ.

Βέβαια, όλα αυτά είναι υποθετικά, αφού μετά την χθεσινή… σάμπα του Τικίνιο, η ομάδα του Μαρτίνς δεν μπορεί παρά να χαμογελάει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News