ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 96-73: Έλειπε ο Καλάθης, «χόρευε» ο Γιοκουμπάιτις

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην είχε τον Νικ Καλάθη στον αγώνα με την Ζλαγκίρις Κάουνας, αλλά είχε τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος οδήγησε τους Μπλαουγκράνα στην εύκολη επικράτηση με 96-73, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και έδειξε να είναι ικανή να κάνει την… ζημιά στην Μπαρτσελόνα, αφού προηγήθηκε με 5-11 στα πρώτα λεπτά, αλλά η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «ξύπνησε» άμεσα.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 24-17, ενώ η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους Καταλανούς. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους από την δεύτερη περίοδο και έπειτα, μην αφήνοντας την λιθουανική ομάδα να αντιδράσει, αφού η ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Μπλαουγκράνα μπροστά στο σκορ με 52-38.

Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις να σημειώνει 15 πόντους, τον Οριόλα να συμπληρώνει άλλους 13, τον Χέιζ να σταματά στους 12 και τον Νίκολα Μίροτιτς στους 11, η Μπάρτσα δεν βρήκε ιδιαίτερη αντίσταση από την Ζαλγκίρις και έτσι αύξησε την διαφορά της και έφτασε στην τελική επικράτηση με 96-73.

Με αυτήν τη νίκη η Μπαρτσελόνα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 10-2 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα σε ισοβαθμία με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Ζαλγκίρις επέστρεψε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-10.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 52-38, 75-58, 96-73

Δείτε εδώ τα στατιστικά των δύο ομάδων

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News