ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ποινή 30 ετών στον πρώην πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, Κάρλος Νούζμαν!

Για μια σειρά από αδικήματα, που έχουν σχέση με εξαγορά ψήφων προκειμένου το Ρίο να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ένοχος για πολλαπλά αδικήματα βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Ολυμπιακής Επιτροπής, Κάρλος Νούζμαν. Αποτέλεσμα ήταν ποινικό δικαστήριο του Ρίο να του επιβάλει ποινή κάθειρξης 30 ετών και 11 μήνων!

Ο Νούζμαν κατηγορήθηκε και βρέθηκε ένοχος για διαφθορά, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρήματα, φοροδιαφυγή και εξαγορά ψήφων προκειμένου η Βραζιλία να κερδίσει το χρίσμα της ΔΟΕ για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Παρά την καταδικαστική απόφαση, ο 79χρονος πρώην παίκτης του βόλεϊ,με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964, δεν θα φυλακιστεί, παρά μόνο εφόσον χάσει και την έφεση, την οποία υπέβαλε.

Μαζί με τον Νούζμαν καταδικάστηκαν ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας του Ρίο, Σέρζιο Καμπράλ (10 χρόνια και 8 μήνες) και ο γενικός διευθυντής του Ρίο 2016, Λεονάρντο Γκρίνερ (13 χρόνια και 10 μήνες). Ο πρώτος εκτίει ήδη ποινή 200 ετών (!) για απάτη και διαφθορά

Η «συμμορία» είχε κρύψει σε θυρίδα στην Ελβετία, χρυσό 16 κιλών, ενώ είχε χρησιμοποιήσει 2 εκ. δολάρια για να αγοράσει έξι ψήφους μεταξύ των μελών της ΔΟΕ. Άλλες 500.000 είχαν δοθεί στον γιο του παλιού προέδρου της IAAF, Πάπα Μασάτα Ντιάκ. Ο Καμπράλ είχε κατονομάσει τους θρύλους του σοβιετικού αθλητισμού Σεργκέι Μπούμπκα και Αλεξάνταρ Ποπόφ ως δύο από τα μέλη της ΔΟΕ που δωροδοκήθηκαν, ενώ εμπλεκόμενος φέρεται να είναι και ο πρώη σταρ των σπριντ, Φράνκι Φρέντερικς. Συνολικά εξαγοράστηκαν εννέα ψήφοι, με τον καταδικασμένο (για απάτη και διαφθορά) τότε πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα, να εμπλέκεται κι αυτός στην υπόθεση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News