ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Προσφέρει τρελό συμβόλαιο στον Πογκμπά

Το συμβόλαιο του Πολ Πογκμπά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι «κόκκινοι διάβολοι» κινδυνεύουν να τον χάσουν για δεύτερη φορά χωρίς να εισπράξουν χρήματα.

Ο Πολ Πογκμπά εμφανίστηκε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα πολύ πριν κάνει το μεγάλο μπαμ με τα χρώματα της Γιουβέντους. Άπαντες μιλούσαν για το ατόφιο ταλέντο που είχε στις ακαδημίες της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το οποίο έχασε μέσα από τα χέρια της επειδή ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έκανε βήμα πίσω στις απαιτήσεις του νεαρού τότε Γάλλου.

Ο Πογκμπά, ο οποίος «γεννήθηκε» ποδοσφαιρικά στο Μάντσεστερ και στα γήπεδα του Κάρινγκτον με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, έλαμψε στην Βόρεια Ιταλία. Στο Τορίνο με τη φανέλα της Γιουβέντους κατέκτησε τίτλους, έφτιαξε το όνομά του, κέρδισε φανέλα βασικού στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Κάπου εκεί, η Γιουνάιτεντ κατάλαβε το λάθος της και αναγκάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της σχεδόν 90 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να τον πάρει πίσω στο «Ολντ Τράφορντ».

Δύσκολη προσαρμογή στην επιστροφή

Ο Πογκμπά έχει παραδεχθεί σε συνεντεύξεις του ότι η μητέρα του είναι αυτή που πάντα ξέρει καλύτερα. «Μου το είχε πει ότι μια μέρα θα γύριζα πίσω. Φαίνεται πως η μαμά μας τα ξέρει όλα», είχε δηλώσει στην επιστροφή του στο Μάντσεστερ.

Ωστόσο από εκεί που παρακολουθούσαμε έναν ηγετικό μεσοεπιθετικό στην Ιταλία, εμφανίστηκε ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στον ρυθμό της Πρέμιερ Λιγκ. Αντί για τον Πίρλο και τον Βιδάλ στο πλάι του να κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά, βρέθηκε να έχει συμπαίκτες τον Ερέρα, τον Φελαϊνί, τον Μάτιτς, τον Φρεντ και τον ΜακΤόμινι.

Το χειρότερό του όμως ήταν η συνύπαρξη με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πογκμπά δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον Πορτογάλο. Είτε γιατί στον strict Ζοσέ δεν άρεσαν οι εναλλαγές χρώματος στο μαλλί του Γάλλου, είτε γιατί στον Πογκμπά δεν άρεσε η διάταξη με την οποία αγωνιζόταν η Γιουνάιτεντ.

Η αναγέννηση με τον Σόλσκιερ

Ο Πογκμπά αποδείχθηκε ότι δεν διέφερε από πολλούς παίκτες της γενιάς του. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μπορεί να μην είχε την εμπειρία και τη γνώση του Μουρίνιο, ήταν όμως αυτός που κατάφερε να κάνει δικό του τον Γάλλο. Τού έδειξε εμπιστοσύνη, του έφτιαξε την ψυχολογία και στη σεζόν που πέρασε, ο Πογκμπά πραγματοποίησε το καλύτερο 6μηνο της καριέρας του στο «Ολντ Τράφορντ».

Κάπως έτσι έφτασε η συζήτηση στην ανανέωση του συμβολαίου. Ο Πολ Πογκμπά το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος και η Γιουνάιτεντ τρέχει για να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ιστορίας της, προσφέροντάς του 400.000 λίρες την εβδομάδα. Ο Μίνο Ραϊόλα, μάνατζερ του Πογκμπά, είναι σίγουρο ότι θα παίξει το παιχνίδι του πολύ καλά και σκληρά στις διαπραγματεύσεις. Όμως το πρόβλημα δεν το έχει αυτός αλλά η Γιουνάιτεντ.

Ίδια κατάσταση με αυτή του Ρούνεϊ

Η υπόθεση του Πογκμπά θυμίζει σε πολλά αυτήν του Γουέιν Ρούνεϊ. Το 2013, στην τελευταία σεζόν του Σερ Άλεξ εποχή, η Γιουνάιτεντ έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Οι κουβέντες με τον Ρούνεϊ δεν είχαν καρποφορήσει. Το ενδιαφέρον της Τσέλσι ήταν υπαρκτό αλλά κανείς δεν φανταζόταν στην ομάδα ότι θα έχανε ελεύθερο τον καλύτερό της επιθετικό. 

Η Γιουνάιτεντ προσέφερε γη και ύδωρ στον Ρούνεϊ. Σε έναν Ρούνεϊ όμως, του οποίου τα καλύτερα χρόνια είχαν περάσει. Αποτέλεσμα; Πέντε χρόνια συμβόλαιο στον τότε βασικό της τότε σέντερ φορ, ο οποίος όμως τρία χρόνια αργότερα έφυγε για την Έβερτον, χωρίς να δώσει πίσω τίποτα από το τελευταίο ακριβό συμβόλαιο που του προσέφερε η Γιουνάιτεντ.

Η κατάσταση θυμίζει πολύ αυτή του 2013. Η Γιουνάιτεντ είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι να επενδύσει σε έναν παίκτη μόνο και μόνο για να μην τον χάσει για δεύτερη φορά τζάμπα. Κανείς δεν της εγγυάται ότι εκτοξεύοντας τις απολαβές του Πογκμπά, θα δει τον Γάλλο να μετατρέπεται σε ηγέτης!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News