ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 0-1: Ο Μαντσίνι τον εκτέλεσε, οι οπαδοί του τον... τελείωσαν

Ο ψυχωμένος Άρης ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει τεράστιο διπλό στην Τούμπα, αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ διέκοψαν το παιχνίδι εισβάλλοντας στο γήπεδο, οδηγώντας την ομάδα τους στην απόλυτη καταστροφή!

Ντέρμπι αποδείξεων ήταν αυτό της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και κατέληξε σε μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ελληνικό πόδόσφαιρο. Ο Άρης ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει άλλο ένα τεράστιο διπλό στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου του, αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν το γήπεδο σε ζούγκλα υποχρεώνοντας τον διαιτητή Μάντεν να διακόψει το παιχνίδι για 40 λεπτά.

Ο Άκης Μάντζιος εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένος παρατάσσοντας την ομάδα του με τριάδα στα χαφ και 4-3-3, με σκοπό να έχει πίεση ψηλά και να κλείνει τους χώρους στο δικό του μισό.

Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Σφιντέρσκι θέλοντας να έχει δημιουργία κοντά στην περιοχή του Κουέστα. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η πίεση ψηλά τον έκοψε στη μέση, με αποτέλεσμα ο Άρης να φεύγει στο τρανζίσιον με αξιώσεις.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν άκουσαν τα καμπανάκια και τελικά το πλήρωσαν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. 

Η κούραση των παικτών του Άρη σε συνδυασμό με τις αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου έφεραν αλλαγή σκηνικού στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί από το 60′ και μετά. Η κούραση των φιλοξενούμενων έδωσε δικαίωμα στον «Δικέφαλο» να πατήσει περιοχή να βγάλει συνεργασίες και φάσεις όμως το γκολ δεν ερχόταν. 

Ο Μάντζιος διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα, κινήθηκε γρήγορα και φρέσκαρε την ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως οι οπαδοί του εισέβαλαν στο γήπεδο, με τον Σκωτσέζο διαιτητή να διακόπτει το παιχνίδι και να στέλνει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στα αποδυτήρια.

Το γήπεδο εκκενώθηκε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο για δύο τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον Μάντεν να σφυρίζει το τέλος.

Κράτησαν το μηδέν Κουέστα και Πασχαλάκης – Άστοχος ο Καμαρά

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον φιλοξενούμενο, με τον Μαντσίνι να βρίσκει χώρο εκτός περιοχής και να δοκιμάζει το σουτ, με τον Πασχαλάκη να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Άμεση απάντηση από τον Σφιντέρσκι στο 13′, με το σουτ του Πολωνού να σταματά στον Κουέστα που με δεύτερηξ προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. 

Ο Άρης πίεζε ψηλά με την τριάδα των χαφ να συμπληρώνει τους επιθετικούς, με τον Σάσα να κλέβει την μπάλα να δίνει στον Καμαρά, όμως αυτός δεν έκανε καλό τελείωμα στέλνοντας την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα, ήταν και πάλι η στιγμή για τους παίκτες του Λουτσέσκου να απειλήσουν, με τον Κούρτιτς να εκτελεί πλασαριστά το φάουλ από καλή θέση ελάχιστα εκτός της περιοχής και τον Κουέστα να κάνει εκπληκτική επέμβαση κρατώντας το μηδέν, ενώ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Τον λύγισε η πίεση ψηλά 

Ο Άκης Μάντζιος έστησε την ομάδα του με τριάδα στα χαφ, με σκοπό να κόψει στα δύο τη δημιουργία του ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι από χαμηλά. Από την άλλη ο Λουτσέσκου επαιζε με ψηλά την άμυνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φεύγουν στο χώρο οι επιθετικοί του Άρη. Όταν η μπάλα περνούσε από την πρώτη γραμμή πίεσης, ο Μπίσεσβαρ έφτιαχνε πράγματα, κάτι που συνέβη όμως ελάχιστες φορές στα πρώτα 45′. Έτσι ο Άρης βρήκε τις ευκαιρίες του στην κόντρα και έκανε τη ζημιά.

Δεν άκουσε τα καμπανάκια και το πλήρωσε

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να απειλήσει, καθώς οι «κίτρινοι» ανασταλτικά ήταν εξαιρετικοί και δεν άφηναν χώρους έτσι ώστε να δράσουν οι παίκτες του Λουτσέσκου. Ο Άρης έκλεβε την μπάλα και έφευγε στην κόντρα, με τον Πασχαλάκη αρχικά να λέει όχι με μεγάλη επέμβαση στην εξ επαφής κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία στο 38′.

Δεν κατάφερε όμως να κρατήσει το μηδέν και τρία λεπτά αργότερα. Ο Σάσα που έκανε ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά, έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Εντιαγέ να κουβαλά την μπάλα να πασάρει στην κατάλληλη στιγμή στον Μαντσίνι που έφυγε από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και άνοιξε το σκορ στο 41′ για το 0-1.

Αλλαγή σκηνικού με τις αλλαγές του Λουτσέσκου – Κουράστηκε ο Άρης

Ο χειρότερος του γηπέδου Μουργκ, αποχώρησε στην ανάπαυλα, με τον Ελ Καντουρί να περνά στη θέση του. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός και κατάφερε να βάλει τους κανόνες του, με τους γηπεδούχους όμως να μην απειλούν ιδιαίτερα στο πρώτο τέταρτο.

Ο Άρης συνέχισε να τρέχει πολύ και να χτυπάει στην κόντρα σε κάθε ευκαιρία, δίχως όμως να κινδυνεύει η εστία του Πασχαλάκη.

Η κούραση των φιλοξενούμενων τους ανάγκασε να κρατήσουν χαμηλά τις γραμμές τους και να κλειστούν στο δικό τους μισό. Ο ΠΑΟΚ βρήκε πάτημα και έβαλε τον Άρη στην περιοχή του, με τον Κούρτιτς να χάνει μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, αφού η σκαστή κεφαλιά του εξουδετερώθηκε από την τρομερή επέμβαση του Κουέστα.

O Mάντζιος αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του προσπαθώντας να κρατήσει το αποτέλεσμα. Τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν με θρίλερ με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για την ισοφάριση και τον Άρη να κρατάει αυτό το 1-0 με νύχια και με δόντια. 

Λίγο πριν τη λήξη οι οπαδοί του «Δικεφάλου» εισέβαλαν στο γήπεδο πετώντας φωτοβολίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα διακόπτοντας το παιχνίδι, με τον Σκωτσέζο διαιτητή να στέλνει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στα αποδυτήρια.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για δύο τελευταία λεπτά, μετά την εκκένωση του γηπέδου.

Τελικά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η ομάδα του Λουτσέσκου δεν σκόραρε, με τον Άρη να παίρνει διπλό στην Τούμπα έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια και τον ΠΑΟΚ να βλέπει τον τίτλο να απομακρύνεται από νωρίς.

Ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τέιλορ, Σβαμπ(61′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μούργκ(46′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι(61′ Άκπομ)

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ντιαγέ(73′ Ματίγια), Τζέγκο, Ματέο Γκαρσία, Σάσα, Μαντσίνι(67′ Γκάμα), Καμαρά(74′ Μάνος)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News