ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Τώρα θα μετρηθεί ο Παναθηναϊκός!

Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού, αλλά και τις επόμενες δύο προκλήσεις που περιμένουν τους “πράσινους”.

Δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, δύο γκολ ο Μακέντα, τρεις βαθμοί στο σακούλι και πάμε παρακάτω. Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό δεν έδωσε κάτι παραπάνω για να ασχοληθούμε, συν ένας λόγος τα back to back παιχνίδια που περιμένουν τον Παναθηναϊκό. Βόλος για το Κύπελλο, ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Οι “πράσινοι” δεν πάνε για να ρίξουν τον Ολυμπιακό από την κορυφή. Στόχος είναι η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας που θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση, θα επιστρέψει στην κανονικότητα και θα χτίσει πάνω σε αυτά για να μπορεί, στο μέλλον, να γίνει… πρωταθληματική κουβέντα.

Μέρος της κανονικότητας είναι και η νίκη επί του Παναιτωλικού. Θα ήταν έγκλημα να μην ερχόταν, για πολλούς λόγους. Πρώτον, κέρδισε ο ΟΦΗ, τον οποίο κυνηγάει ο Παναθηναϊκός και με αρνητικό αποτέλεσμα η ψαλίδα θα μεγάλωνε. Δεύτερον, θα κατέληγε στον κάλαθο των σκουπιδιών η εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας. Τρίτον, κέρδισε και ο Άρης με τον οποίο επίσης μάχονται για τα πλέι οφ. Πέμπτον και τελευταιο, ε δεν γίνεται να χάσεις από τον Παναιτωλικό. Με όλο το σεβασμό προς τον Γιάννη Αναστασίου, η ομάδα του Αγρινίου κατέβηκε στη Λεωφόρο για να μη χάσει εξου το γεγονός πως μετά το 1-0 του Μακέντα, εκεί, δηλαδή, που έπρεπε πλέον να επιτεθεί, δεν μπορούσε να το κάνει.

Και επειδή η κουβέντα πήγε στον Μακέντα, τα δύο γκολ θα του δώσουν την ώθηση που χρειάζεται ενόψει των δύσκολων αγώνων. Ο Ιταλός φορ βρέθηκε στην ενδεκάδα για να αντικαταστήσει τον τραυματία Καρλίτος γνωρίζοντας πως πιθανότατα όταν επιστρέψει ο Ισπανός θα επιστρέψει κι ο ίδιος στον πάγκο. Αν συνεχίσει, όμως, έτσι θα δημιουργήσει ευχάριστο “πονοκέφαλο” στον Γιοβάνοβιτς. Καλύτερα, βέβαια, να μην ξέρει ποιον να πρωτοβάλει από το να “πονοκεφαλιάζει” για το ποιον θα βάλει για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός μένει σε τροχιά πλέι οφ, στο -1 από τον τέταρτο ΟΦΗ και στο -2 από τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο έχασε πριν από δύο αγωνιστικές. Από τότε, από εκείνο το 1-3 στη Λεωφόρο, άρχισε ο κατήφορος του Δικεφάλου. Ηττα με 2-0 από τον Ατρόμητο, ο οποίος το Σάββατο έχασε 6-2 από τον Αστέρα Τρίπολης. Ηττα και από τον Άρη, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική έχασε 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.

Όχι πως ο Παναθηναϊκός πάει πίσω. Ας μην αναλύσουμε τι έχει κάνει έως τώρα. Ας μείνουμε στους δύο “τελικούς”. Βόλος και ΑΕΚ. Παιχνίδια διαφορετικών συνθηκών και εντάσεων, αλλά δεδομένα δημιουργούν την επιτακτική ανάγκη να συνεχιστούν οι back to back νίκες. Τώρα θα μετρηθούν πολλοί (και πολλά) στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News