ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Για να φύγει ο Ιβάν Σαββίδης, πρέπει να είναι εδώ…

Ο κύκλος αυτής της ομάδας, νομοτελειακά, θα έκλεινε, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τίποτα να τον κλείσει όπως της άρμοζε. Όσο για το αν θα φύγει ο Σαββίδης; Ας έρθει πρώτα…

Ο ΠΑΟΚ έζησε ένα πολύ άσχημο βράδυ, σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως σε επίπεδο αγωνιστικό και διοικητικό. Ας ξεκινήσουμε από το αγωνιστικό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κουρασμένος; Είναι δυνατόν; Να είναι κουρασμένη μια ομάδα που προερχόταν από διακοπή πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων και δίνει τρίτο παιχνίδι σε επτά ήμερες; Το να δίνεις τρία παιχνίδια την εβδομάδα ήταν επιδίωξη του ΠΑΟΚ. Λέγεται πρωταθλητισμός. Όταν ήταν ξεκούραστος, πριν από μια εβδομάδα, στο Περιστέρι, τι έγινε; Ίσως στο Περιστερί και να έπαιξε λίγο καλύτερα από ότι στην Τούμπα με τον Άρη. Το θέμα είναι πως τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Άρης ήξεραν τα δυο – τρία πράγματα που θα έπρεπε να κάνουν για να εγκλωβίσουν τον ΠΑΟΚ. Και μετά; Συνήθως, όταν έρχεται ο εγκλωβισμός, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μήπως σε σωθεί η παρτίδα από μια – δυο ατομικές ενέργειες. Τόσες έγιναν. Μια, άντε δυο.

Πάμε τώρα στο διοικητικό. Η ευθύνη των επεισοδίων βαραίνει στον απόλυτο βαθμό τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Θα μου πεις «και τι μας το λες αυτό; το αυτονόητο είναι». Ναι καλά που είναι το αυτονόητο. Έχουν κατά καιρούς εφευρεθεί αόρατοι εχθροί μόνο και μόνο για να τους… δοθούν οι ευθύνες. Αν κάνεις μια βόλτα στο διαδίκτυο, θα δεις πως τα επεισόδιο έγιναν διότι «οι οπαδοί του αγανάκτησαν επειδή βλέπουν την ομάδα εγκαταλειμμένη στο έλεος της από τον Σαββίδη, που δεν βάζει λεφτά, που δεν κάνει μεταγραφές, που ετοιμάζεται να φύγει». Μισό λεπτό. Για να φύγει κάποιος, πρέπει πρώτα να είναι εδώ

Και ο Ιβάν Σαββίδης, το τελευταίο διάστημα, έχει αποφασίσει να διοικεί τον ΠΑΟΚ εκ του μακρόθεν. Με εντολές, μέσω zoom. Αν έχει το δικαίωμα να το κάνει; Σαφώς και το έχει. Είναι ικανοποιημένος από το «μοντέλο» που ακολουθεί;

Μήπως ο τρόπος με τον οποίο διοικούσε το διάστημα που ήταν εδώ, ήταν τέτοιος που έχει κάνει αρκετούς να μην νιώθουν ότι διοικεί όταν απουσιάζει, όταν δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί μέσα σε μισή – μια ώρα στα γραφεία; Δεν ξέρω, αναρωτιέμαι φωναχτά.

Αν στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως η σεζόν τελείωσε το βράδυ της Κυριακής, τότε δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία ενόψει της επόμενης χρονιάς, που ήδη ξεκίνησε. Αν θεωρούν πως η σεζόν δεν τελείωσε, σημαίνει πως συνεχίζουν τη δουλειά του περασμένου καλοκαιριού, και δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία ενόψει Ιανουαρίου. Τα μεγάλα καράβια έχουν και μεγάλες φουρτούνες. Και ειδικά από το καράβι, από φουρτούνες άλλο τίποτα. Τις έχει φάει με το κουτάλι. Και ως σύλλογος αλλά και σχεδόν όλα του τα στελέχη. Βασικά, αν τους ρωτήσεις, ίσως και να σου πουν «μόνο φουρτούνες θυμόμαστε».

Παραλίγο τώρα να έγραφα πως «τώρα, η μπάλα είναι στα πόδια του Σαββίδη». Αυτό το αιώνιο κλισέ, λες και υπήρχε περίπτωση να ήταν αλλού η μπάλα. Οι συνομοσιολόγοι, που από δαύτους έχουμε περίσσευμα αν ενδιαφέρεται καμία πόλη, λένε πως τα επεισόδια ήταν βούτυρο στο ψωμί του Σαββίδη για να φύγει. Άλλοι νιώθουν, λέει, ότι καλώς έγιναν τα επεισόδια, διότι «ο λαός του ΠΑΟΚ δεν τρώει κουτόχορτο που τον ταΐζουν, και απαιτεί από τον Ιβάν να βγει και να πει τι στόχους έχει για την ομάδα». Και που σαι ακόμα….

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News