ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Οι τακτικές 80s και το… δώρο του Βόλου στον Ολυμπιακό

Για 3ο ματς φέτος στο Γ.Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια συνθήκη που κατά πως φαίνεται θα συνεχίσει να συναντά και πρέπει να σκαρφιστεί κι άλλες λύσεις…

Δεν ήταν μόνο για τον Πέδρο Μαρτίνς αρνητική έκπληξη οι καθυστερήσεις του Βόλου στο ματς του Γ.Καραϊσκάκης, βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Από μια καθαρά ποδοσφαιρική ομάδα που είχε επιβεβαιώσει ότι είναι σε προηγούμενα ματς, μετατράπηκε σε ένα σύνολο που είχε ως πρώτο μέλημα να μην αποκτήσει ποτέ ρυθμό το ματς με τον Ολυμπιακό και να διακόπτεται σε κάθε ευκαιρία. Μόλις στο 30‘ ο τερματοφύλακας Κλέιμαν πήρε κίτρινη γιατί καθυστέρησε να εκτελέσει ελεύθερο. Κάτι ανάλογο έγινε με συμπαίκτη του στο β’ ημίχρονο και δεν ήταν οι μοναδικές αφορμές που δόθηκαν… Προσωπικά είχα ποδοσφαιρικές «απαιτήσεις» από την ομάδα του Βόλου και δεν τις δικαίωσε, εμφανίστηκε με άλλη στρατηγική στο Φάληρο. Μου θύμισε (δεν ήταν ίδιο ακριβώς) τον Ατρόμητο της πρεμιέρας και το ματς με τον Παναθηναϊκο.

Στα δύο προηγούμενα παρόμοια ματς ο Ολυμπιακός την πάτησε. Με τον Βόλο τα κατάφερε με το φάουλ του Βαλμπουενά στο 90+1′ παρότι δέχθηκε ισοφάριση (1-1) στο 88′ από τον Φαν Βέερτ, τρία λεπτά μετά (85′) το γκολ-πέναλτι του Ελ Αραμπί για το 1-0. Βεβαίως, είναι δικαίωμα του Βόλου και του κάθε Βόλου να επιλέξει τη στρατηγική του. Για μένα είναι μεγαλύτερο θέμα τι κάνουν ή δεν κάνουν οι διαιτητές για να επιτρέπουν τέτοιες στρατηγικές. Αν δεν δείχνουν κίτρινες για καθυστέρηση μετά από 2-3 αφορμές το πράγμα ξεφεύγει και το ματς χαλάει. Και υπάρχει κόσμος που πληρώνει εισιτήρια για να τα δει. Χαρακτηριστική είναι και η φάση του πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός. Ο Ρέαμπτσιουκ ανατρέπεται στο 80′ και το πέναλτι εκτελείται στο 85!

Στο μεσοδιάστημα οι παίκτες του Βόλου πήγαιναν μπροστά στα μούτρα του Ελ Αραμπί και του ψιθύριζαν (δείτε τη φωτογραφία) πράγματα για να του σπάσουν την ψυχολογία και τελευταίος όλων, όταν ΕΠΡΕΠΕ να είναι στη θέση του, ο τερματοφύλακας Κλέιμαν που πήγε να… τσεκάρει (!) αν είναι φουσκωμένη σωστά η μπάλα. Όλα αυτά υπό την ανοχή του Κουτσιαύτη. Ο Μαροκινός φορ βέβαια δεν είναι χθεσινός ούτε θα μπορούσε να μασήσει από τακτικές δεκαετίας του ’80. Έστειλε δυνατά, συρτά και στη γωνία το πέναλτι εκεί που δύσκολα θα μπρούσε να το πιάσει κανείς ακόμα κι αν είχε ενημερώσει ο Γιουσέφ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, για αντι-ποδοσφαιρικά πράγματα μιλάμε. Μπορούσαμε και έπρεπε να μιλάμε για την μαγκιά του του Βαλμπουενά που, μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, έδωσε λύση και με τον Βόλο. Θα μπορούσαμε να μιλάμε και για τον Ρέαμπτσιουκ που… γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι και δεν το ξέρει. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για το δείγμα, ως βασικού, του Λόπες ή του Γκάρι. Ή για τον Αγκιμπού που και πάλι επέλεξε να σουτάρει σε συνθήκες που έπρεπε να πασάρει και ο Μαρτίνς τον άφησε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Ακόμα και για τον Σισέ που όσα κομπλιμέντα και να του κάνεις (και τα αξίζει όλα φέτος) θα έρθει κάποια στιγμή που θα σου δώσει αφορμή για να θες να τα πάρεις όλα πίσω. Η φάση του πέναλτι αρχίζει από δική του κουτουράδα που επιχειρεί να οργανώσει (!) παιχνίδι ανεβαίνοντας πάνω από τη σέντρα και του κλέβουν τη μπάλα. Όταν έχεις στον αγωνιστικό χώρο Λόπες, Γκάρι και Αγκιμπού ΔΕΝ κάνεις παιχνίδι όταν είσαι στόπερ, κάτσε στα… αυγά σου.

Το σίγουρο είναι πως ο Βόλος έκανε, άθελά του, ένα… δώρο στον Ολυμπιακό. Του υπενθύμισε πως τίποτα δεν είχε κριθεί από την 10η αγωνιστική και το διπλό στο ΟΑΚΑ. Και φυσικά του υπενθύμισε πως πρέπει να βάλει στην to do (να κάνω) λίστα του να σκαρφιστεί τρόπους να διαπερνάει και τις άμυνες διπλής ζώνης. Ναι, το ξέρω, εύκολα το λες δυσκολότερα το κάνεις αυτό. Είναι μια πραγματικότητα της Super League ωστόσο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News