ΠΑΟΚ: Οι ποινές του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια και τους ανεμβολίαστους - Τι λέει ο Θάνος Πλεύρης

Πλην της ποινής για τα επεισόδια, στον αγώνα με τον Άρη υπήρξε και παράβαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου – Τι αναφέρει η ΚΥΑ και τι τονίζει ο υπουργός υγείας

Σε… διπλούς μπελάδες έχει μπει ο ΠΑΟΚ από το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου και τα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση με τον Άρη. Μπορεί ο Δικέφαλος του βορρά να γλίτωσε την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών από τη στιγμή που η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, όπως η τιμωρία της έδρα είναι δεδομένο και διπλή. Η μια ποινή αφορά αυτή που θα του εποβληθεί από την Super League και θα κυμμένεται από δυο εώς τέσσερις αγώνες – ανεξαρτήτου εγχώρια διοργάνωσης – και η άλλη αφορά την ποινή που θα επιβληθεί λόγω της παρουσίας ανεμβολίαστων στις εξέδρες του σταδίου Τούμπα, κάτι που αποκαλύφθηκε από τις συλλήψεις που έγιναν για τα επεισόδια.

Στις 16 Ιουλίου είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας οι φίλαθλοι επέστρεψαν στα γήπεδα. Σε αυτή καταγράφηκαν και οι κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων. Για τις περιπτώσεις παράβασης των κανόνων ως προς τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό θεατών ή την ιδιότητα αυτών (εμβολιασμένοι, ανήλικοι, νοσήσαντες κ.λπ.), για τις ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων – όπως είναι η Τούμπα – ισχύουν οι κάτωθι διοικητικές κυρώσεις: Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 15.000 ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα και απαγόρευση εισόδου θεατών στη θύρα ή στις θύρες όπου διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις για μία αγωνιστική. Σε περίπτωση υποτροπής, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για μία αγωνιστική. Σε τρίτη παράβαση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για δύο αγωνιστικές.

Το θέμα που προκύπτει έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα επιβληθούν οι ποινές αυτές. Σε αυτό θα κληθεί ουσιαστικά να δώσει απάντηση ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης, με το πλέον πιθανό σενάριο να θέλει τις ποινές αυτές να μην «συγχωνεύονται», κάτι που σημαίνει πως η Τούμπα θα μείνει κλειστή για περισσότερους αγώνες από όσους θα γνωστοποιήσει η λίγκα, καθώς μετά από αυτή την ποινή, θα πρέπει να εφαρμοστεί και αυτή που θα αφορά την παράβαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Σπορ FM», ο Θ. Πλεύρης κάνει λόγο για τιμωρία του ΠΑΟΚ με μια ακόμα αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, ξεχωριστά απ’ αυτές που προβλέπονται για τα περιστατικά βίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News