ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ: Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν βήμα πρόκρισης

Τα πολλά ερωτηματικά για την ενδεκάδα, η ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων και οι απουσίες.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τον Βόλο ΝΠΣ (01/12-19:00) στην Λεωφόρο για τον πρώτο αγώνα για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και επιθυμεί μία καθαρή νίκη για να πάει έχοντας το… πάνω χέρι στην ρεβάνς του «Πανθεσσαλικού Σταδίου».

Η πρώτη «μονομαχία» τους για φέτος και τι έχει συμβεί στο παρελθόν

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες για την φετινή χρονιά, οι «πράσινοι» επικράτησαν με μεγάλη άνεση με 5-1 του Βόλου ΝΠΣ έχοντας βέβαια και την τύχη, πέρα από την ικανότητα, να πετύχουν δύο γκολ στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα από λάθη που έκανε η ομάδα της Μαγνησίας εξαιτίας της πίεσης του «τριφυλλιού».

Στα άλλα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός έχει δύο νίκες ενώ άλλα δύο παιχνίδια έχουν λήξη ισόπαλα. Αν απομονώσουμε τα παιχνίδια που έχουν με γηπεδούχους μόνο τους «πράσινους», εκεί αυτοί μετρούν δύο νίκες και μία ισοπαλία (δύο ματς στο ΟΑΚΑ, ένα στην Λεωφόρο).

Οι απουσίες και το ντέρμπι με την ΑΕΚ προβληματίζουν για την ενδεκάδα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αρκετούς προβληματισμούς για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει απόψε, αφού πέραν των τραυματισμών που περιορίζουν τις επιλογές του, υπάρχει και το ντέρμπι με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα την Κυριακή (05/12-19:30). Ο Σέρβος κόουτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σένκεφελντ, Καρλίτος, Ιωαννίδη, Λούντκβιστ και Πούγγουρα.

Στο τέρμα αναμένεται να διατηρήσει τον Μπρινιόλι στην θέση του βασικού. Οι Σάρλια και Βέλεθ θα παραμείνουν στο κέντρο της άμυνας. Στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα ίσως ήρθε η ώρα να δούμε τον Σάντσες και πάλι ως βασικό μετά την τριάδα αγώνων που είχε κάνει με Ολυμπιακό, Ιωνικό και Αστέρα λόγω της απουσίας του Κώτσιρα. Στα αριστερά θα παραμείνει ο φορμαρισμένος Χουάνκαρ. Στο κέντρο θα επιστρέψει ο Ρούμπεν Πέρεθ δίπλα στον Αλεξανδρόπουλο με τον Βιγιαφάνες να ξεκινάει μπροστά τους ως δεκάρι. Στα δύο άκρα αντί για τους Αϊτόρ και Βιτάλ, που αγωνίστηκαν με τον Ιωνικό, θα ξεκινήσουν οι Χατζηγιοβάνης και Παλάσιος, με τον Μακέντα να παραμένει στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ του Βόλου ΝΠΣ, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Γκρίλο και Μπαριέντο, αλλά θα έχει στην διάθεσή του τον Πάολο Φερνάντες που εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News