ΖΟΥΝΙΟΡ ΜΕΣΙΑΣ: Ο νέος ήρωας της Μίλαν

«Πλέον όλοι ξέρουν την ιστορία μου και έπαψε να είναι παραμύθι. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στην ελίτ», λέει. Και με τί τρόπο! Τρία γκολ σε πέντε ματς…

Στη σύγχρονη ιστορία της Μίλαν υπάρχει μια μακρά λίστα με Βραζιλιάνους που είτε γέμισαν με όνειρα την εξέδρα, είτε τα έκαναν πραγματικότητα. Οι «ροσονέρι», ιδίως με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ιδιοκτησία, τους αναζητούσε. Από τον Ριβάλντο, στον Κακά που της χάρισε το τελευταίο Champions League και πήρε τη Χρυσή Μπάλα, στον Ρονάλντο, στη σταθερότητα που της χάρισαν ο Ντίντα, ο Καφού κι ο Σερζίνιο, στη χαρά που προσπάθησε να βρει με τον Ροναλντίνιο.

Ο «Ρόνι» ήταν ο τελευταίος Βραζιλιάνος που σκόραρε δύο φορές στο ίδιο ματς για λογαριασμό των «διαβόλων». Μέχρι που εμφανίστηκε ο Ζούνιορ Μεσίας στο 3-0 επί της Τζένοα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του θρύλου των μιλανίστι, Αντρέι Σεβτσένκο.

Κι αν το γκολ του με την Ατλέτικο Μαδρίτης έμοιαζε με θαύμα που διατήρησε τις πιθανότητες της Μίλαν για πρόκριση στους «16» του Champions League ζωντανές, αυτά με την Τζένοα, ίσως όταν γίνει το… ταμείο ν’ αποδειχθούν πολύτιμα. Για την ώρα βοήθησαν τη Μίλαν να μειώσει στον πόντο τη διαφορά από την πρωτοπόρο Νάπολι στη Serie A και παράλληλα να βάλει φρένο στην πτώση καθώς προερχόταν από τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη και δύο απανωτές ήττες.

Η εκμετάλλευση των ευκαιριών

Σε μια ομάδα που οι νεαροί παίκτες έχουν σημαντικό ρόλο, ο Μεσίας έμοιαζε παράταιρος από την ημέρα της απόκτησής του στο φινάλε των μεταγραφών. Τριαντάρης χωρίς περγαμηνές, εναλλακτική της εναλλακτικής και μια απογοητευτική απάντηση στην «αρπαγή» του Κάιο Ζορζ από τη Γιουβέντους. Ο Μεσίας, όμως, ξέρει πως οι ευκαιρίες σαν κι αυτές που του δίνονται αυτές τις μέρες έρχονται μόνο μια φορά.

Κάποτε κυριαρχούσε στα τοπικά της πολιτείας της Μίνας Ζεράις κι αφού μπήκε στην ακαδημία της Κρουζέιρο και πάλεψε τρία χρόνια να γίνει επαγγελματίας, κατάλαβε πως δεν θα τα κατάφερνε και με οικογένεια να θρέψει πήγε στην Ιταλία. Στη γειτονική χώρα ζούσε ήδη ο αδερφός του. Εκεί γυάλιζε τούβλα και μετά μετέφερε ηλεκτρικές συσκευές. Αν δεν ήταν οι Περουβιανοί συνάδελφοί του να τον πείσουν να παίξει ξανά μπάλα για την πλάκα του δεν θα έφτανε στη Μίλαν.

Βέβαια, τότε το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η οικονομική σταθερότητα και στο ποδόσφαιρο δεν πίστευε πως θα την έβρισκε. Είχε σταματήσει να ονειρεύεται. Ιδίως στα 24 του, αλλά να που μπήκε στο χορό και χόρεψε και χρόνο με το χρόνο ανέβαινε κατηγορία – Καζάλε (5η), Κιέρι (4η), Γκοτσάνο (3η), Κροτόνε (2η) και…Μίλαν.

«Καταλαβαίνω πως είναι ωραίο να μιλάει κανείς για ιστορίες ή καλύτερα παραμύθια σαν και το δικό μου. Πλέον, όμως, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όλοι γνωρίζουν την πορεία μου. Εμένα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η Μίλαν και να γίνω καλύτερος», είπε μετά από το ματς με την Τζένοα και συμπλήρωσε: «Θέλω με τη δουλειά μου ν’ αποδείξω πως μπορώ να παραμείνω στο σύλλογο (σ.σ. είναι δανεικός)».

Ο κόουτς Στέφανο Πιόλι τον επαινεί για την ηθική του και τη διάθεσή του να δουλέψει. Θεωρεί πως έχει τον κατάλληλο χαρακτήρα για να αποτελεί μέλος της ομάδας κι ο τεχνικός διευθυντής Πάολο Μαλντίνι βλέπει σ’ αυτόν έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που νοιάζεται να είναι μέρος ενός σημαντικού πρότζεκτ. «Σ’ αυτό το επίπεδο είναι απαραίτητο να προσαρμοστείς γρήγορα και εγώ προσπαθώ να συμπεριφέρομαι φυσικά που αγωνίζομαι στη Μίλαν», πρόσθεσε.

Πλέον, η οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη και ο μισθός έχει πολλαπλασιαστεί. Μαζί άνθησε ξανά εκείνο το όνειρο που είχε παρατημένο. Κι η Μίλαν θυμήθηκε πως είναι να έχει έναν Βραζιλιάνο να σκοράρει για λογαριασμό της και να μετράει ήδη τρία γκολ σε πέντε συμμετοχές.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News