ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Γιοβάνοβιτς παρεμβαίνει στο «σκληρό δίσκο» του Αλεξανδρόπουλου

Ο συνολικός τρόπος που λειτούργησε ο 20χρονος αμυντικός χαφ στη φάση του δεύτερου γκολ, αποδεικνύει πως τα μαθήματα του Σέρβου προπονητή, αποδίδουν.

 

Μία από τις αθέατες πτυχές της καθημερινής δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «Γεώργιος Καλαφάτης», είναι η εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Ο Σέρβος είναι ένας επαγγελματίας ο οποίος αφιερώνει χρόνο στους μικρούς και τους βοηθά να εξελιχθούν. Αρκεί να το επιθυμούν και οι ίδιοι, βεβαίως…

Ένας από τους πιο ωφελημένους από την προσοχή του Γιοβάνοβιτς, είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο 20χρονος αμυντικός έχει την «πρώτη ύλη» για να μετατραπεί σε top class μέσο, όμως έχει αντιληφθεί πως πρέπει να βελτιώσει πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του και για αυτό, ζητάει συχνά τις συμβουλές του Γιοβάνοβιτς.

Πιστοποίηση της βελτίωσης του Αλεξανδρόπουλου, είναι το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο, για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο νεαρός παίκτης έχει αντοχή, τρεξίματα και ενέργεια. Αυτό που χρειάζεται είναι διορατικότητα, αντίληψη και οξυδέρκεια για να τα αξιοποιήσει, όπως έπραξε στο κλέψιμο στον Τσοκάνη. Γιατί στη συγκεκριμένη φάση, το εύκολο ήταν να κλέψει τη μπάλα και μετά να σκοράρει απέναντι από τον Κότνικ. Το πραγματικά δύσκολο για τον Αλεξανδρόπουλο, ήταν να προβλέψει το λάθος του αντιπάλου και να βρεθεί στο σωστό σημείο, στο σωστό τάιμινγκ για να το εκμεταλλευτεί.

Η εξήγηση για την κίνηση του

Αυτός ο τρόπος σκέψης, είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να τον ενσωματώσει στον… σκληρό δίσκο του. Αλλά, ο Αλεξανδρόπουλος εξήγησε στην κάμερα της Cosmote TV, πως σκέφτηκε και κινήθηκε για να κλέψει τη μπάλα από τον αρχηγό του ΝΠΣ Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο Αλεξανδρόπουλος ανέφερε στις δηλώσεις του: «Έβλεπα από την αρχή της φάσης ότι κάναμε καλό πρέσινγκ, αποφάσισα να κάνω κάποια βήματα μπροστά, είδα τον αντίπαλο αμυντικό χαφ ότι είχε πάρει θέση για να αλλάξει το παιχνίδι και θεώρησα ότι θα κάνει ανοιχτή επαφή της μπάλας.

Εκεί έτρεξα με την ταχύτητα μου, έκλεψα τη μπάλα και πρώτη φορά όταν βγήκα στο τετ-α-τετ, σήκωσα το κεφάλι μου και είδα τον τερματοφύλακα ότι έχει αρχίσει να πέφτει προς τα αριστερά και έκανα το πλασέ στη μέση και σκόραρα».

Ο προσανατολισμός στην επίθεση

Ο Αλεξανδρόπουλος προσπάθησε να εφαρμόσει και άλλα μαθήματα του Γιοβάνοβιτς: να προωθηθεί με τη μπάλα, να πασάρει κάθετα, να μην διώχνει στο… κουτουρού. Αλλά, εναντίον του Βόλου δεν τα κατάφερε τόσο καλά, αφού υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Όμως, αυτή είναι η μοίρα των μέσων που δοκιμάζουν να παίξουν μπροστά και όχι παράλληλα και πίσω. Γιατί επιχειρούν σε έναν επικίνδυνο χώρο και δεν επιζητούν την ασφάλεια των μετόπισθεν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιοβάνοβιτς θα συνεχίσει τη μετατροπή του Αλεξανδρόπουλου σε έναν σύγχρονο «box to box». Διότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποκτήσει όλο το πακέτο που έχουν οι κορυφαίοι της μεσαίας γραμμής. Μία διαδικασία που θα έχει τις μεταπτώσεις της. Αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα και την προσήλωση του 20χρονου αμυντικού χαφ, θα έχει ευτυχή κατάληξη. Με ωφελημένους τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη, αφού θα έχουν μία παραγωγική συνεργασία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News