ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-87: Τσάρος Βεζένκοφ υπέγραψε τεράστιο διπλό!

Εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση ο Σάσα Βεζένκοφ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε σπουδαία δεύτερη εκτός έδρας διαδοχική νίκη στην Ευρωλίγκα σε παράταση – θρίλερ στο Καζάν

Ήταν μην κάνει το πρώτο του διπλό ο Ολυμπιακός, που πέρασε και από το… παγωμένο Καζάν με 84-87 σε φινάλε «θρίλερ» που χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Νίκη που ήρθε απέναντι σε μία εκ των πιο φορμαρισμένων ομάδων της Euroleague, καθώς η Καζάν μετρούσε 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια.

Ο Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος επιθετικά, με τον Σλούκα να τον βοηθάει αφάνταστα σε δημιουργία και εκτέλεση. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε ρεκόρ 9-4 και εδραιώνουν σταδιακά τη θέση τους στην 8άδα, αφού κερδίζουν αντιπάλους με ίδιους στόχους!

Τα φόργουορντ των Ρώσων αποδιοργάνωσαν τον Ολυμπιακό

Ο Περάσοβιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με μία… περίεργη ιδέα, αφού η 5άδα του είχε τον Λορέντζο Μπράουν και τέσσερις φόργουορντ, με τον Τζον Μπράουν να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Μουσταφά Φαλ. Οι Ρώσοι άλλαζαν σε όλα τα σκριν και ο Χεζόνια ήταν «ζεστός» στο ξεκίνημα με δύο τρίποντα, δίνοντας προβάδισμα με 8-4 (στο 4′).

Η Ούνικς μπέρδεψε την επίθεση των Πειραιωτών με αυτό το σχήμα, ενώ παράλληλα βρήκε ανοιχτό γήπεδο, κάτι που ήθελε να απαγορεύσει ο Μπαρτζώκας για να προηγηθεί με 15-8, με τον Ολυμπιακό να απαντά από τη γραμμή των βολών για να τρέξει ένα σερί 0-7 και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 20-17 υπέρ των Ρώσων μετά από κάρφωμα του ΜακΚίσικ.

Εντυπωσιακός Σλούκας!

Με τις άμυνες να εξουδετερώνουν η μία την άλλη το σκορ έμεινε χαμηλά, με τον Λιβιό που είχε περάσει στη θέση «5» να βάζει συνεχόμενους 4 πόντους και τον Σλούκα να σκοράρει το πρώτο τρίποντο (1/9) των «ερυθρολεύκων» για το 24-29 (στο 15′). Η Ούνικς που θέλησε να στοχεύσει στα miss match που δημιουργούσε με το μέγεθός της στο ποστ, αλλά ο Έλληνας γκαρντ κράτησε σε ρυθμό την δεύτερη πεντάδα διαμορφώνοντας το 33-40, με τον Λορέντζο Μπράουν να μειώνει από προσωπικά καλάθια στο 40-42 του ημιχρόνου.

Βρήκε ρυθμό ο Κάνααν

Ο Κάνααν ξύπνησε από το πουθενά για να βάλει 8 πόντους σερί πάνω στις αλλαγές με τον Φαλ και τον Ουζίνσκι να βάζει ένα ακόμα τρίποντο. Από την άλλη πλευρά για τον Ολυμπιακό… ξύπνησε ο Ντόρσεϊ με 5 πόντους και μία ασίστ σε αυτό το «μία σου και μία μου», που έφερε τους Ρώσους μπροστά με 55-53 (στο 25′). Ο Παπανικολάου αδυνατούσε να βάλει απόψε τα ελεύθερα σουτ, κάτι που έκανε η Καζάν με τον Σπίσου να δίνει προβάδισμα 5 (62-57 στο 28′). Οι Πειραιώτες βρήκαν αποκούμπι στον Φαλ, που τελείωσε μπάλες στο χαμηλό ποστ, για να μειώσουν σε 62-59 με το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Έχασε ευκαιρία στο φινάλε της κανονικής περιόδου

Βεζένκοφ και Σλούκας το πήραν… προσωπικά πετυχαίνοντας 8 πόντους μπαίνοντας στο 4ο δεκάλεπτο. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και άλλαξε ξανά τη μορφή του αγώνα με το που πάτησε στο παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 66-69 (στο 33′) και 69-72 με νέο τρίποντο του Βεζένκοφ! Η αφλογιστία και των δύο επέτρεψε στην Ούνικς να μείνει κοντά και να ισοφαρίσει στους 72 (στο 38′). Ο Ντόρσεϊ 2:15 πριν το φινάλε συνδέθηκε ξανά για τρεις (75-72) αλλά ο Κάνααν ισοφάρισε μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Ολυμπιακός σκόραρε με μόλις 2” στην επίθεση του από επαναφορά, χάρη στον Φαλ για το 75-77, με την Ούνικς να έχει 14 από τα 27” για να ισοφαρίσει. Ο Κάνααν αστόχησε, ο Μπράουν πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το 77-77. Με 12.7” να απομένουν ο Σλούκας κόπηκε από τον Μπράουν και ο Ντόρσεϊ δε βρήκε καθαρό σουτ στα τελευταία 2”, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Δεν κατάφερε να τον τιμωρήσει ο Χεζόνια

Τέσσερις γρήγοροι πόντοι από Φαλ και Βεζένκοφ έφεραν τον Ολυμπιακό στο προβάδισμα με 77-81. Οι Πειραιώτες με την άμυνά τους κράτησαν την Ούνικς χωρίς πόντο για 3:30, με τον Μπράουν να μειώνει 79-81, αλλά τον Λαρεντζάκη να νικάει τον Χεζόνια στο ένας εναντίον ενός για να απαντήσει 1:15 πριν το τέλος. Ο Μπράουν ήταν όλη η επίθεση των Ρώσων και μείωσε σε 81-83 αλλά 28” πριν το τέλος ο Βεζένκοφ «εκτέλεσε» για τρεις για το 81-86. Ο Κάνααν βρήκε και αυτός τρίποντο για το 84-86. Ο Σλούκας με 1/2 έκανε το 84-87 και σε 6” ο Χεζόνια δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 40-42, 62-59, 77-77, παρ 84-87

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News