ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: «Η Ρεάλ Μαδρίτης και οι Γκαλάκτικος φταίνε για τη ''φούσκα'' των μεταγραφών, όχι εμείς»

Ο γενικός Γραμματέας της Παρί, Βικτορίανο Μελέρο κατηγόρησε την Ρεάλ Μαδρίτης για την πορεία που έχουν πάρει πλέον οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο.

Την υπεράσπιση της μεταγραφικής πολιτικής που ακολούθησε η Παρί Σεν Ζερμέν στην εποχή των Καταριανών ανέλαβε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Βικτοριάνο Μελέρο.

Ο ίδιος έριξε την ευθύνη για την μεταγραφική φούσκα που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο, και για την οποία πολλάκις έχει κατηγορηθεί η Παρί για τις μεταγραφές τύπου Νεϊμάρ και Εμπαπέ που έκανε, στην Ρεάλ των «Γκαλάκτικος» στην αρχή της δεκαετίας του 2000, όταν είχε σκορπίσει τεράστια ποσά για την εποχή για να πάρει τους Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο και Μπέκαμ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο γενικός γραμματέας στο ετήσιο συνέδριο του συλλόγου:

«Η κατάσταση πληθωρισμού στο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα δεν προκλήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά από τη Ρεάλ Μαδρίτης της εποχής των Γκαλάκτικος τη δεκαετία του 2000. Η Παρί, η Σίτι και οι μέτοχοί τους, δεν ευθύνονται για αυτή τη “φούσκα”» ενώ πέταξε «βολές» και κατά του Financial Fair Play, το οποίο όπως τόνισε «καταστρέφει την αυτορρύθμιση», αν και περίπτωση της Παρί, πάντως, δεν αποτέλεσε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι:

«Οι επενδύσεις πρέπει να είναι ελεύθερες ώστε να μπορούν να προκύψουν νέοι σύλλογοι κι αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί με το Financial Fair Play. Η αυτορρύθμιση ένας μηχανισμός που επέτρεψε σε ιστορικούς συλλόγους να παραμείνουν στην κορυφή. Θέλουμε πραγματικά ένα κλειστό οικοσύστημα;».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News