EURO 2020: Ο Φίλιππο Ιντζάγκι συγκρίνει Ρονάλντο και Εμπαπέ

Πορτογαλία – Γαλλία αναμετρώνται απόψε και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, σκιαγραφεί τους δύο σταρ.

Με αφορμή την αποψινή “μάχη” ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Γαλλία, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2006 με την Ιταλία, Φίλιππο Ιντάγκι, συγκρίνει Ρονάλντο με Εμπαπέ.

Ο προπονητής της Μπρέσια, “ακτινογραφεί” τους δύο σούπερ σταρ, που αναμένεται να συγκεντρώσουν και πάλι όλα τα βλέμματα, τόσο κατά τη διάρκεια του Euro, όσο και μετά.

 «Το να είναι στην κορυφή και το κύριο σημείο αναφοράς στην επίθεση  μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα για τον Ρονάλντο, αλλά έτσι αποτελεί εύκολο στόχο ,για τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Εμπαπέ, ψάχνει χώρους και μερικές φορές κρύβεται“. Σε ερώτηση εάν ο Γάλλος επιθετικός μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Πορτογάλου τα επόμενα δέκα χρόνια, ο Πίπο είπε:

«Ο Ρονάλντο ήταν μοναδικός στο απόγειο της καριέρας του, όταν αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή τη στιγμή ο Εμπαπέ βρίσκεται στη Γαλλία, το μέλλον θα δείξει. Προς το παρόν, δεν φαίνεται να ελκύεται τόσο από το γκολ, όσο ο Κριστιάνο.

Είναι απίθανος ο τρόπος που ντριμπλάρει σε μικρούς χώρους και γενικά ο βηματισμός του. Μοιάζει σαν να έχει μηχανισμό στα πόδια του. Μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα και με ‘ένα μέτρο χώρο μπροστά του. Από την άλλη, η κεφαλιά του Ρονάλντο και ο τρόπος του να τον χάνει ο παίκτης που τον μαρκάρει, είναι απίστευτος. Όπως και ότι είναι εύστοχος είτε σουτάρει με το δεξί, είτε με το αριστερό πόδι. Σε αυτό το σημείο ίσως υστερεί ο Εμπαπέ και χρειάζεται βελτίωση», ανέφερε ο παλαίμαχος αρχισκόρερ στην ιταλική “Gazzetta Dello Sport”. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News