SELF TEST: Ξεκινά τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση
Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test).
Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών.
Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.
Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Με κόσμο στη Λιβαδειά - Πώς θα γίνει η διάθεση των εισιτηρίων
- Αϊτόρ: «Ιστορική βραδιά για τον ΟΦΗ, χαρούμενος που βοήθησα»
- Γιαννακόπουλος: «Το ελληνικό μπάσκετ να μην περιμένει μόνο τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού»
- Η ξεχωριστή αφιέρωση του Γκονζάλες: «Μαμά για σένα και για το Μεξικό!»
- ΟΦΗ: Τα χρήματα που θα πάρει μετά την ιστορική νίκη επί της Χόφενχαϊμ
