ΑΡΗΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS 87-68: Θρίαμβος του Άρη με νέα... αυτοκρατορική εμφάνιση του Κέλι (highlights)

Ο Άρης «έλιωσε» και το Περιστέρι στο… καμίνι του Nick Galis Hall (87-68), με τον Τζέιμς Κέλι (26 πόντοι και 11 ριμπάουντ) να είναι για ακόμα ένα ματς απολαυστικός για τον «θεό του πολέμου».

Ο Άρης το… πήρε και το συνέχισε από εκεί που το είχε αφήσει πριν από τη διακοπή των Εθνικών ομάδων. Ο «θεός του πολέμου» επικράτησε με 87-68 επί του Περιστερίου, στο Αλεξάνδρειο, διεύρυνε το σερί θετικών αποτελεσμάτων του στις τρεις νίκες και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 4-4, στο οποίο βρίσκονται και οι Περιστεριώτες.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επέβαλε ολοκληρωτικά τον ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο και ο Τζέιμς Κέλι ήταν για άλλη μία φορά πρωτοστάτης. Σε 29:35 μέτρησε 26 πόντους (4/6 βολές, 11/16 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ, όντας ο απόλυτος «άρχοντας» του αγώνα. Ο Ζίριους Γουίλιαμς συμπλήρωσε άλλους 14 πόντους (με 4/7 τρίποντα) και ο Σακούρ Τζουίστον 10 πόντους και 5 ασίστ.

Εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με το Περιστέρι ο Γκλεν Κόζι με 17 πόντους (5/9 τρίποντα) και 4 ασίστ. Άλλους 14 πόντους συμπλήρωσε στη συγκομιδή πόντων των φιλοξενούμενων ο Ίαν Μίλερ, ενώ στους 10 πόντους και στα 7 ριμπάουντ σταμάτησε ο Τέραν Πέτεγουεϊ.

ΚΕΛΙ VS ΠΕΤΕΓΟΥΕΪ, ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Η πρώτη περίοδος, με βάση της εξέλιξή της, έμοιαζε με ένα άτυπο… μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Κέλι και τον Πέτεγουεϊ. Υποτονικό επιθετικό ξεκίνημα για τους δύο αντιπάλους, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο στο πρώτο τρίλεπτο και το σκορ να «κολλάει» στο 2-2. Ο Κέλι ήταν ισοπεδωτικός (για άλλο ένα ματς) στο low post και σημείωσε και τους επτά πρώτους πόντους της ομάδας του για το 7-5 του 5′. Ο Κόζι πέρασε στο παρκέ αντί του Κατσίβελη για να συνεισφέρει στο δημιουργικό κομμάτι για τους φιλοξενούμενους, αλλά τον… γόρδιο δεσμό στην επίθεση της ομάδας του Περιστερίου έλυσε ο Πέτεγουεϊ όταν βρήκε την επαφή του με το καλάθι και σκόραρε πέντε σερί προσωπικούς πόντους μειώνοντας από 11-5 σε 11-10. Ο Άρης βρήκε δύο λύσεις από την περιφέρεια στο τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία τον βρήκε μπροστά στο σκορ με 19-15.

ΑΜΥΝΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ ΚΑΙ… +6

Το Περιστέρι κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με δύο διαδοχικά τρίποντα από ΜακΚρί και Κόζι ισοφάρισε σε 21-21. Ο Άρης δεν πτοήθηκε και έσφιξε την άμυνά του οδηγώντας τους φιλοξενούμενους σε λάθη, από τα οποία βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και πήρε εκ νέου τα ηνία στο σκορ (25-21). Ο Κέλι συνέχισε να δεσπόζει στις δύο ρακέτες και αφού συντήρησε το προβάδισμα των «κίτρινων» (29-26) κατάφερε και να το αβγατίσει για δεύτερη φορά στο +6 με νέο εντυπωσιακό κάρφωμα στο τρανζίσιον (34-28 σκορ πρώτου ημιχρόνου).

ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ Ο ΚΕΛΙ

Η ομάδα του Μανωλόπουλου αντιμετώπιζε πρόβλημα στην εύρεση πόντων μέσω inside game, το οποίο «έλυσε» ο Μορέιρα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για το 36-32. Ο Κέλι, όμως, ήταν μόνιμη πληγή και ωθούσε τους συμπαίκτες του σε κάθε απόπειρα του Περιστερίου για ανατροπή. Προϊόντος του χρόνου, ο Άρης έχτισε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα (45-34), απότοκο της άμυνάς του. Κυρίως, φόρτωσε μόλις από το 23′ τον Μορέιρα με το τέταρτο προσωπικό του φάουλ βγάζοντας από τη… μέση  μία σταθερά στην επίθεση των φιλοξενούμενων. Το Περιστέρι πήρε «ανάσα» με γρήγορο 0-5 (45-39), αλλά ο Κέλι πήρε και πάλι την κατάσταση στα χέρια του και σάλπισε νέα αντεπίθεση για τον Άρη, ο οποίος «έτρεξε» σερί 12-0 διαμορφώνοντας τη διαφορά στο +20 (62-42) και βάζοντας στέρεες βάσεις για την τρίτη διαδοχική νίκη.

ΚΑΤΗΦΟΡΑ…

Το Αλεξάνδειο… κατηφόρισε στο τέταρτο δεκάλεπτο και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +24 (70-46), με τον Άρη να κλέβει διαδοχικές μπάλες και να τελειώνει φάσεις στον αιφνιδιασμό σαν σε… προπόνηση. Ακόμα και με το ματς -επί της ουσίας- τελειωμένο, ο Άρης δεν σταμάτησε να παίζει… λυσσασμένη άμυνα και να τρέχει ανεβάζοντας την τιμή της διαφοράς και στο +27 (78-51). Στα διαδικαστικά τελευταία λεπτά το Περιστέρι απλά μείωσε κάπως τη διαφορά (82-68) αποφεύγοντας τον… διασυρμό.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 34-28, 62-43, 87-68

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News