ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Πόσο να ασπρίσουν ακόμα τα μαλλιά του Γιοβάνοβιτς;

Ο πιεσμένος Γιοβάνοβιτς και ο Παναθηναϊκός που κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει ακόμα ένα ματς.

Η ευκαιρία του Αϊτόρ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν η μπάλα από το γόνατό του κατέληξε δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς, μετά το ριμπάουντ της ευκαιρία του Παλάσιος (για την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ένα ριπλέι για το αν πέρασε η ρημάδα η μπάλα τη γραμμή δεν είδαμε) είναι όλος ο εφετινός Παναθηναϊκός. Μπει δεν μπει. Αν έμπαινε θα βλέπαμε άλλο ντέρμπι, πιθανότατα με νικητή τον Παναθηναϊκό, δεν μπήκε και δεν είδαμε άλλο ντέρμπι. Κρύο-ζέστη, ο εφετινός Παναθηναϊκός έκανε ήρωα και τον Γιαννίκη.

Πρώτα έκανε ήρωα τον ΠΑΣ στους “Ζωσιμάδες”, έπειτα τον Άρη στο “Βικελίδης” που με μία φάση πήρε τη νίκη, ήρωα -και με ανατροπή- έκανε και τον Αστέρα Τρίπολης. Αισίως στους ήρωες και ο προπονητής της Ένωσης που είδε την ομάδα του να κάνει αυτό που συνήθως πάθαινε (σκόραρε νωρίς) και να παίρνει το ντέρμπι μετά από κακή εμφάνιση.

Αλήθεια, όμως, ποιος θα θυμάται πως η ΑΕΚ κέρδισε στο αθηναϊκό ντέρμπι ούσα κακή; Κανείς. Σημασία έχει η νίκη και η Ένωση την πήρε. Αντίθετα, στο ταμείο στο φινάλε, πολλοί θα θυμούνται από πλευράς Παναθηναϊκού ΚΑΙ αυτό το παιχνίδι. Όχι για την ήττα, αλλά για τον τρόπο που έχασε.

Ο Παναθηναϊκός χάνει φέτος χωρίς σε κανένα από τα παιχνίδια του να είναι πραγματικά κακός. Σε όλα, ακόμα και στη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, θα μπορούσε να πάρει έστω την ισοπαλία. Και κανένας δεν θα έλεγε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είναι ΑΕΚ που στην κακή του τη βραδιά θα πάρει το τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που θα πάρει το χειρότερο δυνατό και έφτασε να βολοδέρνει στην 6η θέση κυνηγώντας τον Άρη (που τον είχε στο +6 στην αφετηρία), τον ΟΦΗ (που είναι φορμαρισμένος), αλλά και τον ΠΑΟΚ που θα μπορούσε να προσπεράσει αν έπαιρνε το διπλό στο ΟΑΚΑ. Από τρίτος, έκτος.

Οκ, ίσως να ξεχνάμε πως οι “πράσινοι” είναι μία εντελώς καινούργια ομάδα που άργησε να διαμορφωθεί και αργεί να “χτιστεί”. Οκ, της λείπει η αυτοπεποίθηση που για να έρθει χρειάζονται αποτελέσματα. Αυτό είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι η πίεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πρώτη φορά τόσο εκνευρισμένος, στις δηλώσεις του στην Cosmote αμέσως μετά το ντέρμπι. Πρώτη φορά το πήγε στα “κόκκινα” αναφορικά με την αντίδρασή του μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και ίσως αυτό να έχει τη σημασία του. Ίσως να αποτελέσει ένα ηλεκτροσόκ για όλους ενόψει της συνέχειας.

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός για να χάσει. Σίγουρα δεν ήταν χειρότερος της ΑΕΚ. Το θέμα, όμως, είναι ότι παραμένει βυθισμένος στην εσωστρέφειά του με έναν προπονητή να ψάχνει τον τρόπο να ανεβάσει την ομάδα ψυχολογικά και βαθμολογικά. Προς το παρόν έχει αποτύχει και στα δύο, αλλά σίγουρα η ευθύνη δεν είναι ολοκληρωτικά δική του.

Το μοναδικό θετικό για τον τεχνικό του τριφυλλιού είναι ότι δεν έχει άλλες μαύρες τρίχες για να ασπρίσουν με αυτά που βλέπει. Το πλούσιο άσπρο μαλλί του θα είναι εκεί για να το τραβάει όσες φορές χρειαστεί, όπως έγινε στην ευκαιρία του Αϊτόρ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News