ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: Οι σκέψεις του για τον ΟΛΘ, η εντολή Χόλτερμαν και ο υπόγειος πόλεμος στις κατασκευαστικές

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ψηφιοποίηση της ανανέωσης άδειας οδήγησης και την αντικατάσταση άδειας κυκλοφορίας είχαν οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μαζί τους ήταν ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος καθώς και ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος και επιμελήθηκε τις ψηφιακές πλατφόρμες που παρουσιάστηκαν. Για ακόμα μία φορά χθες ήταν εμφανής η πολύ καλή χημεία που υπάρχει ανάμεσα στους κυρίους Καραμανλή και Πιερρακάκη, κάτι που έχει εκφραστεί σε σειρά από project τα οποία έχουν από κοινού επιτελέσει τους τελευταίους μήνες όπως η διαλειτουργικότητα πομποδεκτών στα διόδια, το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης αλλά και η δημιουργία της πλατφόρμας του δακτυλίου της Αθήνας.

Ανακοίνωσαν επίσης στον πρωθυπουργό ότι προτίθενται να προβούν και σε σειρά πρόσθετων πρωτοβουλιών, πέρα από αυτές τις οποίες παρουσίασαν, με πιο συμβολική όλων, την προσθήκη του διπλώματος οδήγησης αλλά και των υπολοίπων στοιχείων που συσχετίζονται με τις μεταφορές στο wallet του κινητού τηλεφώνου. Άλλωστε, ο υπουργός Πιερρακάκης έχει ήδη ανακοινώσει τη μετατροπή του κινητού τηλεφώνου σταδιακά σε βασικό στοιχείο ταυτοποίησης για τον πολίτη.

Εκτός από τους Καραμανλή και Πιερρακάκη, μαθαίνω ότι υπάρχει καλή χημεία και σε επίπεδο διευθυντών, με τον Διομήδη Νταούλα, μέγα ρουσφετολόγο, να αποθεώνει όπου κάτσει κι όπου σταθεί τον Κωνσταντίνο Χαμπίδη του Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Και ο διευθυντής του Καραμανλή, δεν έχει εύκολες τις καλές κουβέντες, οπότε έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, η άποψη που διατυπώνει για τον συνάδελφό του, στον Πιερρακάκη.

Σκέψεις Μελισσανίδη για ΟΛΘ:

Ένα από αυτά που δεν έχουν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό, έχουν να κάνουν με το παλαιότερο ενδιαφέρον του Δημήτρη Μελισσανίδη, να αποκτήσει τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ήταν η εποχή που διεκδικούσαν τον ΟΛΘ, πολλοί και διάφοροι και που στο τέλος επικράτησε το σχήμα που συμμετείχε ο Ιβάν Σαββίδης. Το τελευταίο διάστημα, έχει ξεκινήσει μια γενικότερη κουβέντα που επικεντρώνεται στα σχέδια αποχώρησης του ομογενούς επιχειρηματία, από διάφορες τοποθετήσεις που είχε κάνει.

Την ίδια ώρα κυκλοφορεί στην πιάτσα, ότι πριν από καιρό ο Μελισσανίδης, έδειξε να καλοβλέπει το ενδεχόμενο να αποκτήσει τόσο τον τηλεοπτικό σταθμό Open, όσο και το Πόρτο Καρράς. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν, είχε κάνει μια σχετική κουβέντα και με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μυτιληναίο, ο οποίος έδειξε απροθυμία ακόμη και να συζητήσει για τα δυο projects. Το μόνο που εκτιμώ ότι θα ενδιέφερε το αφεντικό της «Μυτιληναίος» είναι ο ΟΛΘ, στην περίπτωση που αποφάσιζε ο Σαββίδης να αποχωρήσει από τη δουλειά, ενδεχόμενο το οποίο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News