ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT 102-83: Ραψωδία με Έβανς, λαχτάρα με Νέντοβιτς (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβλήθηκε με 102-83 του Λαυρίου Megabolt και διεύρυνε το σερί του στην Stoiximan Basket League στις επτά νίκες, με τον Τζέρεμι Έβανς να πραγματοποιεί την κορυφαία του εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα. Τραυματίστηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 102-83 επί του Λαυρίου Megabolt, σημειώνοντας την 7η διαδοχική του νίκη έπειτα από την εκτός έδρας ήττα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος από τον Άρη.

Οι «πράσινοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Οκάρο Γουάτ, επέβαλαν οριστικά τον… νόμο τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, ύστερα από ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς 35 λεπτών, ωστόσο είδαν τον Νεμάνια Νέντοβιτς να αποχωρεί στην τελευταία περίοδο με τραυματισμό και πλέον κάθονται… σ’ αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

Ο Τζέρεμι Έβανς πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μετρώντας 22 πόντους (10/13 σουτ εντός πεδιάς), 6 ριμπάουντ, δύο ασίστ και δύο μπλοκ σε 30:20 συμμετοχής. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος συνέχισε τις… υψηλές πτήσεις του με 19 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο μεγάλος άτυχος της βραδιάς, Νεμάνια Νέντοβιτς, σταμάτησε στους 15 πόντους και στις 7 ασίστ σε 24:57 συμμετοχής.

Από την πλευρά του μαχητικού Λαυρίου, ο Πέτρος Γερομιχαλός σκόραρε 16 πόντους, ο Βασίλης Μουράτος 15 πόντους και οι Τάισον Κάρτερ και Νίκος Περσίδης από 12 πόντους έκαστος.

 

ΕΜΦΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ»

Ύστερα από ένα αρχικό… ρεσιτάλ αστοχίας και λαθών στο πρώτο τρίλεπτο, οι δύο ομάδες άρχισαν να βρίσκουν την επαφή τους με το καλάθι, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να επιδεικνύει μεγαλύτερη συνέπεια και να έχει σαφή στόχευση να περάσει την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό» σε Έβανς και Παπαγιάννη. Γρήγορα, πάντως, η… μπαγκέτα πήγε στον Νέντοβιτς, ο οποίος με δύο τρίποντες «βόμβες» και ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό πήγε τους «πράσινους» στο +7 (17-10), προτού παραχωρήσει τη θέση του στον Μέικον και καθίσει στον πάγκο για τις πρώτες ανάσες. Ο Παπαγιάννης κυριάρχησε στα… ψηλά, απόρροια και της εξαιρετικής δημιουργίας των συμπαικτών του και οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με διαφορά 13 πόντων (29-16).

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το Λαύριο αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο, βελτιώνοντας την άμυνά του σε περιφέρεια και ρακέτα. Ο Βουλγαρόπουλος πέρασε στη θέση του φορτωμένου με τρία φάουλ Κακλαμανάκη, τροφοδοτήθηκε υποδειγματικά από τους συμπαίκτες του και κέρδισε μάχες στην επίθεση απέναντι στον Καββαδά. Ωστόσο, το σημείο-κλειδί για το Λαύριο ήταν ότι βρήκε τρόπο να ανακόψει τον γρήγορο επιθετικό ρυθμό των νταμπλούχων Ελλάδας, οι οποίοι έμειναν άποντοι για περισσότερα από τέσσερα λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Ως εκ τούτου, η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων εξανεμίστηκε και το Λαύριο ισοφάρισε με σερί 0-13, έχοντας ως «ενοχρηστρωτή» τον Σμιθ (36-36). Το τάιμ-άουτ του Πρίφτη λειτούργησε ευεργετικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εν ριπή οφθαλμού έτρεξε δικό του 9-0 (45-36), καθώς εκμεταλλεύτηκε το «μπλοκάρισμα» των φιλοξενούμενων στην άμυνα ζώνης με προσαρμογές και το ανοιχτό γήπεδο, με τον μεστό Έβανς να γίνεται αιχμή του δόρατος κοντά στο καλάθι και να προσφέρει αφειδώς θέαμα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, το Λαύριο κατόρθωσε να βρει πολύτιμο στιγμιαίο σκορ με Περσίδη και Μουράτο κρατώντας χαμηλά τη διαφορά στο σκορ (49-44).

«ΡΑΨΩΔΙΑ» ΕΒΑΝΣ, ΣΤΕΝΟΣ… ΚΟΡΣΕΣ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Ο Έβανς είχε την ψυχολογία στα ύψη και συνέχισε να δεσπόζει στην επίθεση των «πράσινων» σκοράροντας με κάθε τρόπο (με κάρφωμα, με σουτ μέσης απόστασης, με corner three). Η ομάδα του Πρίφτη πατάγε πλέον γερά στα πόδια της και η διαφορά παγιώθηκε πάνω από τους δέκα πόντους για μεγάλο διάστημα στην τρίτη περίοδο, ωσότου ο Κάρτερ πήρε… μπρος για το Λαύριο και σάλπισε την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έκαναν ιδανικό τελείωμα στην τρίτη περίοδο και κράτησαν τους «πράσινους» στα… κόκκινα (73-66).

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ, ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το Λαύριο έπιασε ξανά στον… ύπνο τους γηπεδούχους και η διαφορά έφτασε σε απόσταση βολής (73-70), με τον Παναθηναϊκό να γίνεται ξανά προβλέψιμος και αργός στην επίθεσή του. Ένα τρίποντο ψυχολογίας του Σαντ-Ρος στο 32′ «ξεκόλλησε» τους γηπεδούχους στο σκορ (78-72), αλλά και πάλι τον Λαύριο βρήκε λύσεις για να μείνει στο… κόλπο, με τον Περσίδη να εκτελεί από την περίμετρο για το 80-75. Ο Νέντοβιτς πάτησε άτσαλα το πόδι του στα 06:47 για το τέλος του αγώνα μετά από μαρκάρισμα του Νικολαΐδη σε προσπάθεια για σουτ και αποχώρησε από το γήπεδο προκαλώντας δικαιολογημένο φόβο στον πάγκο των «πράσινων». Το Λαύριο δεν πτοήθηκε και συνέχισε να προκαλεί… άγχος στους γηπεδούχους (86-81), αλλά ένα επί μέρους 16-2 των γηπεδούχων στην πιο κρίσιμη καμπή έδωσε πανηγυρική διάσταση στην επικράτησή τους.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 49-44, 73-66, 102-83

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News