ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Ο Ολυμπιακός τη δουλειά του και... η Φενέρ τη δική της!

Μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, ο όμιλος του Ολυμπιακού έχει γίνει… χάος!

Τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη, η Αντβέρπ έδειχνε ότι μέσα στη Γερμανία θα κατακτούσε το «διπλό». Όμως στις καθυστερήσεις η Άιντραχτ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 2-2 και πλέον ο Ολυμπιακός διεκδικεί την πρωτιά στον όμιλο, με συνδυασμό όμως αποτελεσμάτων.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη μέσα στο Βέλγιο απέναντι στην Αντβέρπ και η Φενέρμπαχτσε να νικήσει την Άιντραχτ μέσα στην Τουρκία…

Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως και να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη στην Αμβέρσα και πάλι θα περιμένει τη… χάρη από τη Φενέρ.

Θα «βοηθήσουν» οι Τούρκοι τους Έλληνες;

Εδώ δημιουργείται το εξής ερώτημα, κατά πόσο η ομάδα της Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε, θα νικήσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας, τον Ολυμπιακό.

Η απάντηση όμως είναι η εξής, πως η Φενέρ έτσι όπως έχει πάει μέχρι τώρα στη σεζόν, δεν έχει περιθώρια για… Εθνική υπερηφάνεια.

Η βαθμολογική θέση της Φενέρ στο πρωτάθλημα δεν είναι καλή. Είναι στην τρίτη θέση και συνολικά 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τραμπζονσπόρ. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως το… καράβι για την κατάκτηση του τίτλου, πιθανότατα, το έχει χάσει.

Στην Ευρώπη αποκλείστηκε από το Europa League μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και θα συνεχίσει στο Conference League.

Το όνομα του Βίτορ Περέιρα έχει βρεθεί αρκετές φορές στον… ντορβά και κάπου η Φενέρμπαχτσε ψάχνει να βρει την αγωνιστική και όχι μόνο ηρεμία της…

Ναι μεν τα ματς με τον Ολυμπιακό απέκτησαν έναν Εθνικό χαρακτήρα, όμως αυτά ήταν και επικοινωνιακά παιχνίδια και από τις δύο πλευρές για το μεγαλύτερο κίνητρο, με τους «ερυθρόλευκους» να βγαίνουν κερδισμένοι τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα.

Οπότε αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

Από εκεί και πέρα, οι σχέσεις του Βίτορ Περέιρα με αρκετούς παίκτες της Φενέρ δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο, κάποιοι θέλουν να τον «φάνε» όμως από την άλλη έχει στο ρόστερ του και αυτούς που τον θέλουν στην ομάδα. Οπότε οι εσωτερικές διαμάχες της Φενέρ δεν τις δίνουν και τόσο το χρόνο να σκεφτεί αν θα… κάτσει στην Άιντραχτ ή αν χτυπήσει το ματς αυτό θα εξυπηρετήσει συμφέροντα ελληνικής ομάδας.

Οι Τούρκοι είναι «πληγωμένοι» απ’ όλες τις απόψεις, οπότε φτάνουμε στο συμπέρασμα πως η Φενέρμπαχτσε δεν έχει και την πολυτέλεια να παρουσιαστεί χαλαρή απέναντι στους Γερμανούς, κάτι το οποίο ευνοεί τον Ολυμπιακό…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News