ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Το σκεπτικό του Γιοβάνοβιτς που ταιριάζει με τον… Πίρσμαν

Ο Μάρβιν Πίρσμαν είναι από τους MVP του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτιμά παίκτες που έχει δει με τα μάτια του. Και κάπως έτσι, αρχίζει η ιστορία…

 

Κατά γενική ομολογία, ο Μάρβιν Πίρσμαν είναι ένας από τους κομβικούς παίκτες στην καλή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα τον τελευταίο 1,5 χρόνο και ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ του πρωταθλήματος. Ίσως στην εξίσωση κόστους και προσφοράς, ο 30χρονος Βέλγος να παίρνει τον υψηλότερο βαθμό από τους ανταγωνιστές του. Και με 48 συμμετοχές (6 ασίστ) στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2020, ο Πίρσμαν είναι σίγουρα από τους πιο συνεπής.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρέσκεται να επιλέγει παίκτες που έχει δει απ’ ευθείας, γιατί πιστεύει ότι σχηματίζει πιο πλήρη άποψη για τις δυνατότητες του. Έτσι διάλεξε τον Αΐλτον, όταν δούλευε στον ΑΠΟΕΛ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε παίξει με την Κοπεγχάγη εναντίον της κυπριακής ομάδας και κέντρισε την προσοχή του Σέρβου προπονητή. Αυτό το χούι του Γιοβάνοβιτς δεν έχει αλλάξει και όταν έχει την ευχέρεια, προτιμά τον παίκτη που έχει τσεκάρει από εκείνον που του προτάθηκε.

H σύνδεση των γεγονότων

Πως συνδέονται τα δύο προαναφερόμενα γεγονότα; Επειδή ο Γιοβάνοβιτς θέλει έναν αξιόπιστο αριστερό μπακ για το ρόστερ του Παναθηναϊκού και έχει δει τον Πίρσμαν στο ματς του πρώτου γύρου στους Ζωσιμάδες. Εκτός από αυτή την αναμέτρηση, στην οποία ο Σέρβος είχε το άγχος του τελικού σκορ, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τον Βέλγο αμυντικό και σε άλλα εγχώρια παιχνίδια, ώστε να έχει ολοκληρωμένη άποψη.

Ο Πίρσμαν έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022. Αυτό παρέχει το δικαίωμα στον 30χρονο αριστερό μπακ, από την Πρωτοχρονιά να υπογράψει σε άλλη ομάδα. Άρα, είναι ελκυστικός για τον Παναθηναϊκό, αφού το κασέ του δεν είναι ακριβό και ταυτόχρονα, θα είναι σύντομα διαθέσιμος. Επιπλέον, για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, το Τριφύλλι είναι ένα μεγάλο αγωνιστικό δέλεαρ, το κίνητρο για να διεκδικήσει τίτλους και να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τι ισχύει εν όψει Ιανουαρίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, κανένας από τον Παναθηναϊκό δεν έχει επικοινωνήσει με τον Πίρσμαν. Ούτε και ο Γιοβάνοβιτς έχει υποδείξει το όνομα του Βέλγου. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι περισσότερο. Το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι δεδομένο, για αυτό και καταβλήθηκαν προσπάθειες για την απόκτηση του Φράνκο Φεράρι του ΝΠΣ Βόλου, στα τέλη Αυγούστου.

Η σύσκεψη για τις μεταγραφικές υποθέσεις του Τριφυλλιού αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τη ρεβάνς με τον ΝΠΣ Βόλο, για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ούτως ώστε οι άνθρωποι της ΠΑΕ να μάθουν τις εισηγήσεις του Γιοβάνοβιτς και να αρχίσουν τις επαφές. Γιατί ο Σέρβος θα ήθελε τις ενισχύσεις στο «Καλαφάτης» το συντομότερο δυνατόν και όχι στα τέλη του Γενάρη. Είναι άγνωστο εάν ο Πίρσμαν θα συζητηθεί και για πότε. Ωστόσο, δύσκολα θα περάσει απαρατήρητος…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News