ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Εκτός συνέχειας Uefa Champions League μετά από 21 χρόνια

Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2000-01 θα μείνει εκτός Champions League η Μπαρτσελόνα, μετά την ήττα με 3-0 από τη Μπάγερν Μονάχου στη τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

Πάνε 21 χρόνια από τον τελευταίο αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τους ομίλους του Uefa Champions League, με τους «μπλαουγκράνα», στη φετινή διοργάνωση να βγαίνουν τρίτοι και να πηγαίνουν στο Uefa Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: CHAMPIONS LEAGUE E’ ΟΜΙΛΟΣ: Η Μπάγερν έστειλε την Μπαρτσελόνα στο Europa – Πανηγυρική πρόκριση στους «16» για Μπενφίκα (vids)

Τότε, η Μπαρτσελόνα (του Λορένθο Σέρα Φερέρ) τερμάτισε τρίτη στη φάσγ των ομίλων, σε έναν όμιλο με Μίλαν, Λιντς και Μπεσίκτας. Εκείνη τη σεζόν, η ομάδα της Βαρκελώνης μάζεψε 8 βαθμούς μένοντας πίσω από τη δεύτερη Λιντς, συνεχίζοντας έτσι την ευρωπαϊκή της πορεία στο κύπελλο UEFA.

Φέτος, η Μπάρτσα των πολλών προβλημάτων, μετά την ήττα της από τη Μπάγερν Μονάχου και την νίκη της Μπενφίκα κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου, έλαβε την τρίτη θέση με 7 βαθμούς και θα βρίσκεται στην κλήρωση της Δευτέρας για τα ζευγάρια της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News