EFOOD: Δέκα χρόνια - Το success story στην Ελλάδα

H αρχή για τη δημοφιλή πλατφόρμα διανομής, efood, έγινε τον Νοέμβριο του 2011. Ξεκίνησε τότε με 2 ανθρώπους προσωπικό, φτάνοντας σήμερα να απασχολεί περισσότερους από 5.100 εργαζόμενους πανελλαδικά, και να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εργοδότες της Ελλάδας.

Δέκα χρόνια μετά η efood έχει καταφέρει να συνδεθεί άρρηκτα με την έννοια του delivery στην Ελλάδα, έχοντας εντάξει στην πλατφόρμα της πάνω από 20.000 επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε 100 πόλεις της χώρας, προσφέροντας πλέον υπηρεσίες διανομής και δυνατότητα αγορών όχι μόνο στην εστίαση αλλά και σε αρκετές ακόμη διαφορετικές κατηγορίες αγαθών. 

Η καινοτομία της efood εντοπίζεται στο γεγονός ότι έδωσε τη δυνατότητα σε ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, να προσθέσουν ένα ακόμη κανάλι πωλήσεων και διανομής των προϊόντων τους, πέρα από τα ήδη διαθέσιμα, γεγονός που σήμανε αυτομάτως την προσθήκη επιπλέον κύκλου εργασιών για τις εν λόγω οντότητες.

Αθροιστικά ο κύκλος εργασιών για τις 20.000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στην πλατφόρμα, ανήλθε  κατά την τελευταία δεκαετία σε ποσό άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, στοιχείο που αποδεικνύει την αύξηση του συνολικού καλαθιού μέσω του εναλλακτικού τρόπου πωλήσεων που προσέφερε η efood. 

Στον τομέα της απασχόλησης η efood έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους εργοδότες στη χώρα, καταλαμβάνοντας την πέμπτη και την τρίτη θέση στο θεσμό Best Place to Work, τα δύο τελευταία χρόνια. Ο ρυθμός αύξησης του προσωπικού της ξεπερνά το 40% ανά έτος, ενώ η επιχείρηση έχει δαπανήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ σε κόστος μισθοδοσίας, τα τελευταία τρία χρόνια.

Ταυτόχρονα οι παροχές που προσφέρει στην πιο πολυπληθή ομάδα διανομέων στην Ελλάδα θα υπερβούν τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ το 2021, γεγονός που καταδεικνύει την διάθεση της εταιρείας να παρέχει ποιοτικές θέσεις εργασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News