ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 83-71: Την... έπνιξε στην άμυνα και την προσπέρασε στην κατάταξη

Με… σούπερ άμυνα στην καθοριστική τέταρτη περίοδο, η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε με 83-71 επί της Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές, κερδίζοντας την τουρκική ομάδα με 83-71, στο Audi Dome του Μονάχου.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έπαιξε… λυσσασμένη άμυνα στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης, επιτρέποντας μόλις επτά πόντους στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, σημείο που αποτέλεσε «κλειδί» για την τελική της νίκη.

Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος, η γερμανική ομάδα βελτίωσε το ρεκόρ της στο 7-7 και προσπέρασε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατάταξη, η οποία υποχώρησε στο 6-8 και παρέμεινε εκτός πρώτης οκτάδας.

Για τη νικήτρια ομάδα, οι Βλάντιμιρ Λούτσιτς, ΝτεΣόν Τόμας και ‘Ογκουστιν Ρούμπιτ σημείωσαν τους 54 από τους 83 πόντους, έχοντας από 18 πόντους έκαστος.

Στην αντίπερα όχθη, οι Σέιν Λάρκιν και Ροντρίγκ Μπομπουά μέτρησαν από 18 πόντους, ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον συμπλήρωσε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

 

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι είχαν το… κουμάντο στο σκορ από νωρίς (10-4) και παρά την αναμενόμενη αντίδραση των πρωταθλητών Ευρώπης (13-13) ευτύχησαν να βρίσκονται μπροστά με +4 στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-23).

Η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να προσπεράσει μετά από 2,5 λεπτά στη δεύτερη περίοδο (29-30), αλλά προϊόντος του χρόνου άρχισε να «εγκλωβίζεται» στην άμυνα των Βαυαρών. Στο 15’ το σκορ ήταν στην απόλυτη ισορροπία, 34-34, το οποίο άλλαξε άρδην το σερί 7-0 που «έτρεξαν» οι γηπεδούχοι (41-34). Η Εφές βρήκε κάποιους πόντους στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με μειονέκτημα έξι πόντων (44-38).

Με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι, οι Γερμανοί οικοδόμησαν το πρώτο διψήφιο προβάδισμα της βραδιάς (49-39) στην τρίτη περίοδο, όμως η αντίδραση των Τούρκων ήταν άμεση και η διαφορά εξανεμίστηκε σε χρόνο ντετέ (51-49). Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν εκ νέου μπροστά στο σκορ με 56-57 και ακολούθησε μία αλληλουχία εναλλαγών στο σκορ, καθότι καμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβληθεί έναντι της αντιπάλου της. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 66-64, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο Γιαραμάζ, με εντυπωσιακό κάρφωμα, έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του Τρινκιέρι (68-64), ενώ ακολούθησαν άλλοι τέσσερις αναπάντητοι πόντοι των γηπεδούχων με Τόμας και Ρούμπιτ, με τους οποίους η διαφορά διευρύνθηκε στο +7 (73-66). Η Εφές «κόλλησε» στο σκοράρισμα, τα ποσοστά της καταβαραθρώθηκαν και η Μπάγερν βρήκε την ευκαιρία να ανεβάσει την υπέρ της διαφορά στο +10 (76-66) με λιγότερα από τρία λεπτά να απομένουν για την τελευταία κόρνα του ματς. Εν τέλει, οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο σκορ, με τους Γερμανούς να φτάνουν άνετα στο τελικό +12 (83-71).

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 44-38, 66-64, 83-71

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News