ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 81-76: Έχασε... δικό του παιχνίδι στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε στο φινάλε του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα και υπέστη την 5η του ήττα (81-76) στην Euroleague στο Βελιγράδι.

Το «ερυθρόλευκο» Βελιγράδι αποδείχθηκε άκρως αφιλόξενο για τον Ολυμπιακό. Ο Ερυθρός Αστέρας, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, «έδειρε» τους Πειραιώτες, υποχρεώνοντάς τους στην 5η τους ήττα με 81-76. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Νίκολα Κάλινιτς που σκόραρε 25 πόντους, με τους Νταβίντοβατς και Μίτροβιτς να δίνουν σημαντικές βοήθειες με 11 και 12 πόντους αντίστοιχα. Ο Ντόρσεϊ ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 18, ενώ Σλούκας, Βεζένκοφ προσέθεσαν άλλους 12. 

Με Φαλ αλλά χωρίς… μυαλό στο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως… μαγκωμένος στην «Χάλα Πιονίρ», με λανθασμένες επιλογές και άστοχα σουτ. Με τον Νταβίντοβιτς να πετυχαίνει 5 γρήγορους πόντους και τον Χόλινς να συμπληρώνει ένα τρίποντο στο transition οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 12-5. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά έπεσαν στην παγίδα της πίεσης του Ερυθρού Αστέρα, αλλά αντέδρασε με δύο μεγάλα σουτ των Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ, μειώνοντας σε 17-15 (στο 9′). Ο Φαλ που βρέθηκε στην πεντάδα, παρά τις ενοχλήσεις του μετά τον τραυματισμό στο ματς με τη Λάρισα, έδωσε όσες βοήθειες μπορούσε, αλλά υπέπεσε σε δύο φάουλ στην 1η περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε στο 19-15.

Προβάδισμα παρά το 10-0 στο transition

Με την έναρξη της 2ης περιόδου, ο Χασάν Μάρτιν ήταν ενεργός επιθετικά, βάζοντας τέσσερις δικούς του πόντους (21-19), αλλά ο Αστέρας χτυπούσε συνεχώς πάνω του, αφού δεν προλάβαινε να καλύψει τον Μίτροβιτς στην περιστοφή μετά το σκριν. Ο ΜακΚίσικ έφερε από τον πάγκο τις αγαπημένες του προσωπικές φάσεις και οι δύο ομάδες συνέχισαν το σφιχταγκάλιασμα (29-28 στο 16′). Το κακό αμυντικό transition (10-0 πόντοι στο ημίχρονο) και πάλι βρήκε εκτεθειμένο τον Ολυμπιακό στα μετόπισθεν, αφήνοντας τον Κάλινιτς ελεύθερο να καρφώσει για το 34-28. Ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη έφερε ξανά τη διαφορά στον πόντο (34-33 στο 18′) και με τον Σλούκα να δίνει τις κατευθύνσεις επιθετικά προηγήθηκε με 36-38 στο ημίχρονο, έχοντας 6/11 τρίποντα.

Νευρικότητα και… τεχνικές ποινές

Ένα κρεσέντο τριπόντων έφερε τον Ολυμπιακό στο 45-46 (στο 23′) με τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ να απαντούν στα δύο μακρινά σουτ του Νταβίντοβατς. Η ομάδα του Μπαρτζώκα αφού βελτίωσε την αμυντική του εικόνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έψαχνε το δικό του επιθετικό ξέσπασμα για να «καθαρίσει» το ματς. Όμως, παρά τα τρία τρίποντα του Ντόρσεϊ στην περίοδο και τα επιθετικά του Μαρτίν, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νευρικές και λάθος επιλογές στην επίθεσή του, ενώ δέχτηκε και δύο τεχνικές ποινές (Λαρεντζάκης και Μπαρτζώκας), με τον Ιβάνοβιτς να ισοφαρίζει στους 53 (στο 28′) και τον Κάλινιτς από τη γραμμή των βολών να δίνει το προβάδισμα με 56-53.

Επιθετική… κατάρρευση

Για να… επιβιώσει στο «ξύλο» των Σέρβων ο Μπαρτζώκας επιστράτευσε σχήμα με τρία γκαρντ στην 4η περίοδο ή με τον ΜακΚίσικ στο «3». Ο Πρίντεζης έδωσε λύσεις με το γνωστό πεταχτάρι, αλλά κανείς δεν έλεγε να ξεκολλήσει στο σκορ. Ο Αστέρας έμενε κοντά κερδίζοντας συνεχώς φάουλ από αφέλεια και βρήκε ένα 5-0 πίσω από τα σουτ των Γουόλτερς και Κάλινιτς (69-66 στο 36′). Ο Μίτροβιτς διαμόρφωσε το 73-69 και ο Κάλινιτς συνέχισε να σκοράρει, με τους Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ να ρίχνουν… άσφαιρα (75-70 με 1:25 να απομένει). Τη χαριστική βολή έδωσε ο Λάζιτς για το 78-70 και το λεπτό που απέμενε δεν έφτανε στον Ολυμπιακό -παρά το τελικό ξέσπασμα του Ντόρσεϊ- που υποχρεώθηκε στην 5η του ήττα στην Euroleague.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-38, 56-53, 81-76

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News