CONFERENCE LEAGUE: Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν απ' ευθείας στους «16»

Οι όμιλοι του Conference League έφτασαν στο τέλος τους, με οκτώ ομάδες να συνεχίζουν στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ θα αναγκαστούν να περάσουν από τη διαδικασία των playoffs.

Η αυλαία των ομίλων του Conference League έπεσε, με οκτώ ομάδες να παίρνουν την απευθείας πρόκριση ως πρώτες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι οκτώ δεύτερες θα αναγκαστούν να περάσουν από τη διαδικασία των playoffs και θα τεθούν αντιμέτωπες με τις τρίτες που θα κατέβουν από το Europa League.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ «16»: Λασκ Λιντζ, Γάνδη, Κοπεγχάγη, Φέγενορντ, Ρόμα, Άλκμααρ, Ρεν, Βασιλεία

Δείτε ποιες ομάδες προκρίνονται και πως διαμορφώνονται οι όμιλοι.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ 

Η Λασκ Λιντζ πήρε τη νίκη επί της Ελσίνσκι με 3-0 με γκολ του Μπάλιτς στο 41′ , του Νακαμούρα στο 63′ και του Γκρούμπερ στο 81΄και πανηγύρισε την πρώτη θέση στον όμιλο. Στη δεύτερη θέση έμεινε η Μακάμπι Τελ Αβίβ αν και έμεινε στο 1-1 με την Αλασκέρτ.

Βαθμολογία

Λασκ Λιντζ 16β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ 11β.

Ελσίνκι 6β.

Αλασκέρτ 1β.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Η Γάνδη πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Φλόρα και πήρε την πρώτη θέση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παράλληλα η Παρτιζάν ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ανόρθωση και πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Βαθμολογία

Γάνδη 13β.

Παρτιζάν 8β.

Ανόρθωση 6β.

Φλόρα 5β.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ρόμα πήρε τη νίκη με 3-2 επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με γκολ των Τάμι Έιμπραχαμ στο 15′ και του Μπόρχα Μαγιοράλ στο 34′. Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα έφτασε και στο 3-0 με τον Έιμπραχαμ στο 53′, με τους Βούλγαρους να μειώνουν στο δεύτερο μέρος. Παράλληλα κατέκτησε και την πρωτιά στον όμιλο, αφού η Μπόντο Γκλιμτ έμεινε στο 1-1 με τη Ζόρια και έμεινε στη δεύτερη θέση.

Βαθμολογία

Ρόμα 13β.

Μπόντο Γκλιμτ 12β.

Ζόρια 7β.

ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1β.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Η Άλκμααρ πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Ράντερς και άνετη πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ενώ η Ράντερς θα χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία των μπαράζ, αφού η Κλουζ κέρδισε με 2-0 την Γιάμπλονετς και την απέκλεισε.

Βαθμολογία

Άλκμααρ 14β.

Ράντερς 7β.

Γιάμπλονετς 6β.

Κλούζ 4β.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

H Φέγενορντ πήρε τη νίκη και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα με 2-1 και κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλο, ενώ στο ματς που κρίνονταν όλα, η Ουνιόν ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Σλάβια Πράγας με τους Τσέζους να παίρνουν τη δεύτερη θέση.

Βαθμολογία

Φέγενορντ 14β.

Σλάβια Πράγας 8β.

Ουνιόν Βερολίνου 7β.

Μακάμπι Χάιφα 4β.

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

Η Κοπεγχάγη έκανε τη δουλειά απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας την οποία κέρδισε με 2-0 και πήρε την πρωτιά στον όμιλο. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του πήρε και αυτός τη νίκη επί της Λίνκολν με 2-0 και πέρασε στα playoffs του Conference League.

Βαθμολογία

Κοπεγχάγη 15β.

ΠΑΟΚ 11β.

Σλόβαν Μπρατισλάβας 8β.

Λίνκολν 0β.

Ζ΄ΟΜΙΛΟΣ

Η Φίτεσε πήρε εύκολη νίκη με 3-1 επί της Μούρα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και πέρασε στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω μόνο από την Ρεν και πλέον η Τότεναμ χρειάζεται νίκη και μάλιστα με σκορ απέναντι στο ματς με την Ρεν έτσι ώστε να μπει στα playoffs.

Βαθμολογία

Ρεν 11β.

Φίτεσε 10β.

Τότεναμ 7β.

Μούρα 3β.

Η’ ΟΜΙΛΟΣ

H Bασιλεία νίκησε με 3-0 την Καραμπάγκ και πανηγύρισε την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση αφήνοντας δεύτερη την αντίπαλό της, ενώ η Ομόνοια με την Καϊράτ Αλμάτι αποκλείστηκαν.

Βαθμολογία

Βασιλεία 14β.

Καραμπάγκ 11β.

Ομόνοια 4β.

Καϊράτ Αλμάτι 2β.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News