ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: «Είμαστε άρρωστοι και χρειαζόμασταν βοήθεια»

Οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη – πρόκριση

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στην πρόκριση και την επόμενη μέρα για την ομάδα του. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Γισ το αν η βραδιά τελειώνει καλά λόγω της πρόκρισης ή αν υπάρχει ανησυχία για τους τραυματισμούς:

«Αυτή είναι η κατάσταση και μας δημιουργεί πρόβλημα διότι έχουμε ανάγκη κάθε παίκτη. Όσο για την πρόκριση; Είμαστε άρρωστοι και χρειαζόμασταν βοήθεια. Είχαμε ρίξει μεγάλο βάρος στην πρόκριση, και τη θέλαμε πάρα πολύ. Δώσαμε τα πάντα και ίσως αυτό νας μας στοίχησε και στο πρωτάθλημα διότι δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στην Ευρώπη».

Για τους τραυματισμούς και το αν υπάρχει ανησυχία:

«Βλέπετε συνεχώς αρνητικά θέματα. Δεν προπονούμαστε, έχουμε συνεχώς παιχνίδια. Προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε όλα. Ο Καντρουρί έχει συχνά προβλήματα. Ο Τέιλορ έχει παίξει πολλά παιχνίδια. Ο Μιτρίτσα δεν είχε προπονήσεις όταν ήρθε. Υπήρχαν δύσκολες καταστάσεις. Τον Ντόουγκλας τον στερηθήκαμε δυο φορές. Είχε πει οτι νιώθει καλά και αργεί να ανακάμψει. Έχουμε συχνά προβλήματα με τον κορονοϊό. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις σε μια ομάδα. Αυτή είναι η κατάσταση, η οποία είναι φυσιολογική για μια ομάδα που έχει αυτά τα παιχνίδια. Υπήρχαν παίκτες που τους διαχειριστήκαμε διαφορετικά και δεν παρουσίασαν προβλήματα. Μας λείπουν οι προπονήσεις, κάνουμε λίγες και αυτό μας στοιχίζει. Έχουμε συνέχεια παιχνίδια…».

Για το αν είδε την αντίδραση που περίμενε:

«Ελέγξαμε το παιχνίδι, και θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ. Δεν περίμενα μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της ομάδας. Κάναμε μόνο μια προπόνηση από το παιχνίδι με τον Ιωνικό μέχρι αυτό με τη Λίνκολν. Πριν από τρια χρόνια, όταν παίζαμε στην Ευρώπη και είχαμε προτεραιότητα το πρωτάθλημα, δυσκολευτήκαμε αρκετά στο πρωτάθλημα. Τα ματς με Λάρισα, Λαμία… Υποφέραμε και τότε, όπως υποφέρουθμε και τώρα. Πιστεύω ότι η πρόκριση θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, θα μας βοηθήσει πνευματικά και θα έχουμε χρόνο να διορθώσουμε πράγματα. Τουλάχιστον, από εδώ και πέρα, θα παίξουμε με ομάδες που και αυτές θα παίζουν ανα τρεις ημέρες».

Για το πόσες Ευρωπαϊκές ομάδες δεν κάνουν προπονήσεις λόγω διαδοχικών αγώνων και για το αν ο Καντουρί έπρεπε να μείνει αν έχει συχνά προβλήματα:

«Πόσες ομάδες καταφέρνουν να κάνουν και πρωταθλητισμό και να πηγαίνουν καλά στην Ευρώπη; Ο Καντουρί είναι παίκτης με ποιότητα. Δεν έχουμε καταφέρει να τον διαχειριστούμε ώστε να τον έχουμε περισσότερο».

Για το οτι ο Ολυμπιακός κάνει πρωταθλητισμό και συνεχίζει στην Ευρώπη:

«Είναι μια ομάδα με 20 πρωταθλήματα σε 23 χρόνια. Αν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα…Έχει να κάνει με το κομμάτι της εμπειρίας και θα πρέπει και εμείς να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις καλύτερα»

Για το αν θα έπρεπε να μη περάσει ο ΠΑΟΚ για να κάνει προπονήσεις:

«Όχι, δε θα το πω αυτό. Χαίρομαι που παίζουμε στην Ευρώπη και προσπαθούμε να πετύχουμε στο βαθμό που μπορούμε…Είμαι εδώ και παλεύω να λύσω τα προβλήματα που υπάρχουν. Με πειράζει που δεν είμαστε τόσο δυνατοί για να συνδυάσουμε όλα. Προσπαθώ να σας εξηγήσω το τι γίνεται και εσείς με ακούτε και λέτε αν έχω δίκιο ή άδικο. Πρέπει να σας πως όλα όσα συμβαίνουν».

Για το αν η Ευρώπη μπορεί να τον βοηθήσει να «σώσει» τη σεζόν:

«Είναι μια πτυχή αυτή. Πιέσαμε τους εαυτούς μας για να πάρουμε αυτή την πρόκριση. Τη σεζόν 2017-18 δεν είχαμε Ευρώπη. Πήραμε το κύπελλο και το πρωτάθλημα στο γήπεδο το οποίο μας το πήραν οι επιτροπές. Την επόμενη χρονιά κάναμε το μάξιμουμ, όντας ενωμένοι. Με βλέπετε αναστατωμένο το τελευταλιο διάστημα διότι δεν μπορώ να κάνω με την ομάδα τα πράγματα που θέλω. Προσπαθώ να βελτιώσω τα πράγματα. Καταρρεύσαμε μετά την τελευταία διακοπή του πρωταθληματος…».

«Ο Ντόουγκλας μας δίνει πράγματα που τα έχουμε ανάγκη. Είχα διαφορετρικά σχέδια στο μυαλό μου και δεν μπόρεσα να τα εφαρμόσω. Τον είχα στο μυαλό μου ως εσωτερικό μέσο αλλά μας έχει δώσει πράγματα και τον έχουμε ανάγκη. Είναι ένα σημείο – κλειδί για μας διότι μοιάζειν η τέλεια λύση για να έχιυμε ισορροπία. Τον είχα στο μυαλό μου ως αμυντικό μέσο αλλά έχει βοηθήσει ως δεκάρι διότι μπορούσαμε να παίξουμε με τον Μπίσεσβαρ στα άκρα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News