ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΟΛΟΣ 3-2: «Ψαλίδι» ο Νίνης, «πέτρα» ο ΠΑΣ που πήρε την νίκη

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κατάφερε να πάρει την νίκη 3-2 επί του Βόλου για την 13η αγωνιστική της Super League

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε τον Βόλο για την 13η αγωνιστική της Super League, σε ένα από τα ωραιότερα ματς στο φετινό πρωτάθλημα. Πολλές φάσεις, ωραίο ποδόσφαιρο και δυνατές κόντρες, μας θύμισαν το «πέτρα, μολύβι ,ψαλίδι, χαρτί» που παίζαμε μικροί. Ο Νίνης έκανε τρομερό ψαλιδάκι και έβαλε τον Βόλο μπροστά στο σκορ, όμως ο ΠΑΣ στάθηκε σκληρός σαν… πέτρα και πήρε την νίκη, σε μία ανατρεπτική αναμέτρηση.

Το ματς 

Γκολ… πριν καν το καλημέρα, επεφύλλασε το παιχνίδι, με τον Βόλο να πραγματοποιεί μία τρομερή επίθεση να κάνει το 0-1, με γκολ του Ορόζ προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Η άμυνα του ΠΑΣ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση στο ξεκίνημα, με τον Λοντίγκιν να βγάζει δύο σουτ σε φάση με πρωταγωνιστές τους Φαν Βέερτ και Ροσέρο.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν άργησε να… βρει τον εαυτό του και στο 12′ κατάφερε να ισοφαρήσει με τον Κάργα να εκμεταλλεύεται το κόρνερ της ομάδας του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

«Ψαλίδισε» τα φτερά του ΠΑΣ…

Μετά το γκολ, ο ρυθμός έπεσε στο ματς ενώ η έντονη βροχόπτωση δεν βοηθούσε. Ο Βόλος πίεζε αρκετά και στο 23′ το τράβηγμα στον Περέα προκάλεσε διαμαρτυρίες από τον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με το σουτ του Φαν Βέερτ να μπλοκάρεται στο 30′.

Το ωραιότερο ίσως τέρμα στην καριέρα του πέτυχε ο Σωτήρης Νίνης στο 40΄, κάνοντας το 2-1 υπέρ του Βόλου. Ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά προς τα πίσω του Εραμούσπε και σημείωσε ένα τρομερό γκολ με ψαλιδάκι στον αέρα!

Ο Βόλος πήρε… φωτιά και στο 45+1′ είχε δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να πάει στο αποδυτήρια με τρία τέρματα.

Toυς VARεσε…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να διαμαρτύρεται στο 51′ για πέναλτι ωστόσο το VAR δεν έδειξε κατι και το παιχνίδι συνεχίστηκε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέρασε ανεκμετάλλευτη μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπήκε και πάλι… στο ματς, χάρη στο τρομερό γκολ του Περέα με το στήθος μετά από σέντρα του Σάλιακα στο 55′. Ο Βόλος διαμαρτυρήθηκε για χέρι του παίκτη όμως και πάλι το VAR «έσωσε» το ματς με το τέρμα να μετρά κανονικά.

Μετά το 2-2, τα νεύρα στις τάξεις των φιλοξενούμενων ήταν αρκετά, με τον Γκρίλο να βλέπει την κίτρινη κάρτα στο 70΄μετά από επιθετική συμπεριφορά προς τους παίκτες του ΠΑΣ και ιδίως τον Περέα.

Οι γηπεδούχοι «πήραν» τα πάνω τους και είχαν δύο διαδοχικές φάσεις με τον Κάργα και τον Καραχάλιο για να περάσουν μπροστά στο σκορ. Στο 82′, αφού εξετάστηκε το VAR για ένα πάτημα που ζήτησε ο Πίρσμαν από τον Ρομέρο, καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ. Φυσικά, ο Εραμούσπε  ευστόχησε από την άσπρη βούλα και οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-2.

Ο έξτρα χρόνος ήταν οκτώ λεπτά, με τον Βόλο να χάνει τρομερή ευκαιρία να κάνει το 3-3 στο 90+7′ σε ένα ματς… φωτιά, με τον πάγκο της ομάδας  να υποστηρίζει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή στη φάση του διωξίματος του Πίρσμαν

 

 
 
ΠΑΣ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (62′ Λώλης), Σνάιντερ, Μορέϊρα και Περέα.
 
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Σοάρες, Ορόζ (77′ Ρινέρ), Ρεγκατέν, Νίνης (89′ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (89′ Τερεζίου) και Φαν Βεέρτ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News