ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Βάλτο, αγόρι μου!

Ο Παλάσιος και ο Αϊτόρ ήταν πρωταγωνιστές στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου, αλλά οι… υψηλές πτήσεις των «φτερών» του Τριφυλλιού πρέπει να γίνουν κανόνας και όχι εξαίρεση.

Εντάξει, το γκολ του Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν ήταν τόσο σημαντικό, ώστε να δικαιολογεί έναν τόσο ενθουσιαστικό τίτλο σε ένα blog. Όμως, βλέποντας με πόση λύσσα το κυνήγησε ο Αργεντινός εξτρέμ, πόσο το ήθελε για να απελευθερωθεί από το άγχος, ε, όσο να ‘ναι, συμπάσχεις.

Γιατί με εξαίρεση τα σωστά τελειώματα, ο Παλάσιος εναντίον του Ατρόμητου έκανε όλα τα υπόλοιπα. Το πρώτο και κυριότερο, είχε ενεργή συμμετοχή στις φάσεις. Ο 29χρονος εξτρέμ πήρε πρωτοβουλίες, συνδυάστηκε με τους συμπαίκτες του, κινήθηκε σε πολλούς χώρους, επεδίωξε το «ένας με έναν» και ήταν συνεπής και στα ανασταλτικά καθήκοντα του. Μόνο όταν ήταν να σουτάρει, σαν να μπλόκαρε. Εξ’ ου και τα πολλά κακά σουτ, πάνω στα σώματα των αντίπαλων παικτών.

Μέχρι τη φάση του 75′, όταν ο Παλάσιος έστειλε τη μπάλα στο σημείο που έπρεπε, ο Γιαννιώτης δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Αργεντινός διαμόρφωσε το 2-0. Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη νίκη και ο Τούκου ανακουφίστηκε, όπως φαίνεται ολοκάθαρα στην έκφραση του στον πανηγυρισμό.

Διότι ο Παλάσιος δεν είναι αδιάφορος. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ήρθε με μεγάλο κίνητρο στην Ελλάδα, θέλει να πετύχει και αισθάνεται πίεση για να αποδείξει την αξία του. Επίσης, ο 29χρονος επιθετικός έχει ενημερωθεί ότι είναι η πιο ακριβή μεταγραφή των τελευταίων ετών και έχει ένα πρόσθετο βάρος στη σκέψη του.

Να συνυπολογίσουμε και τις χαμένες ευκαιρίες με την ΑΕΚ, που κόστισαν στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να φύγει έστω με τον βαθμό από το ΟΑΚΑ και έχουμε το… άθροισμα των αιτιών που μπλόκαραν τον Παλάσιος. Πάντως, ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει ο Τούκου, γιατί όπως εξήγησε και ο Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, εμπλέκεται στις περισσότερες επιθέσεις του Τριφυλλιού.

Η ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του Αϊτόρ

Εκτός από τον Παλάσιος, ο έτερος μοιραίος στο αθηναϊκό ντέρμπι, ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου. Ο Ισπανός δεν σκόραρε, αλλά δημιούργησε. Πιστώνεται την ασίστ στο γκολ του Καρλίτος με την πολύ ωραία σέντρα. Έχει και την παράλληλη πάσα «πάρε, βάλε» στον Παλάσιος μετά από λίγα λεπτά, στην οποία ο Αργεντινός καταφέρνει να αστοχήσει.

Ο 25χρονος εξτρέμ είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς του ρόστερ. Με τη μπάλα στα πόδια είναι πολύ καλός, έχει έξυπνες μεταβιβάσεις και εξαιρετικές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις. Εκεί που υστερεί, σε σχέση με όσα έκανε στην Ολλανδία με την Τβέντε, είναι στις ατομικές ενέργειες. Ο Αϊτόρ δεν περνάει εύκολα τον αντίπαλο μπακ, σπάνια το δοκιμάζει. Όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο να μην το παίρνει αυτό από τον ακραίο επιθετικό του.

Η προσδοκία είναι πως όσο θα νιώθει καλύτερα ο Ισπανός, τόσο θα βελτιώνεται. Τα πράγματα είναι απλά: ο Αϊτόρ είναι παίκτης ψυχολογίας. Αντιλαμβάνεται πως ο Γιοβάνοβιτς τον πιστεύει, ξέρει ότι μετράει, μαθαίνει και τι ζητάει ο προπονητής του και γίνεται όλο και πιο παραγωγικός.

Απέναντι στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αφλογιστία των «φτερών» του. Έξι μέρες αργότερα, οι ίδιοι παίκτες ήταν οι καταλύτες στη νίκη επί του Ατρόμητου. Σαφώς, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν αναιρεί, όμως, ότι το σύνολο του Γιοβάνοβιτς χρειάζεται περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη διάρκεια από τους εξτρέμ. Δεν επιτρέπεται ο δεύτερος σκόρερ μετά τον Καρλίτος να είναι ο Μαουρίσιο με τρία γκολ. Η εικόνα του Παλάσιος και του Αϊτόρ το Σάββατο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» πρέπει να μετατραπεί στον κανόνα και όχι στην εξαίρεση…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News