ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 98-78: Έκανε το χρέος του απέναντι στα... παιδιά από την Πάτρα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 98-78 του μαχητικού Απόλλων Πατρών με τον ΜακΚίσικ σε ένα… οργιαστικό δεύτερο ημίχρονο!

Την υποχρέωση της νίκης πριν τη «διαβολοβδομάδα» έβγαλε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Απόλλων Πάτρας με 98-78. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 8-1 ρεκόρ και συνεχίζουν να προπορεύονται στην Basket League. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ που είχε ένα… οργιαστικό δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι Πατρινοί ήταν άκρως ανταγωνιστικοί με πέντε «διψήφιους», τους Τσαλμπούρη, Κόουλμαν, Τόμας, Διαμαντάκο και Ντέιβις.

Ο ΜακΚίσικ είχε 22 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα όντας δικαίως ο MVP του αγώνα. Ο Λαρεντζάκης σκόραρε 13, ενώ άλλους 10 είχαν οι Σλούκας, Λιβιό και Χασάν Μάρτιν, για τον Ολυμπιακό που είχε 14/36 τρίποντα.

Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ πήραν… φωτιά

Στην 5άδα του Ολυμπιακού ο Χασάν Μαρτίν πήρε τη θέση του Φαλ (που έμεινε εκτός 12άδας) και οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετή ενέργεια… καθάρισαν το παιχνίδι από την 1η περίοδο. Με τα σουτ των Παπανικολάου και Βεζένκοφ, αλλά και τα τελειώματα του Μαρτίν στο pick and roll, οι διαφορές έφτασαν γρήγορα τις διψήφιες τιμές (17-5 στο 6′). Οι Πατρινοί δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» με αλλαγές, μένοντας στους 13 πόντους στο δεκάλεπτο, απόλυτα εξαρτημένοι από τις εμπνεύσεις του Κόουλμαν.

Στον… χορό των τριπόντων με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου μπήκαν οι Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ. Σκόραραν 5/5 από την περίμετρο εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 18 (41-23 και 46-28 στο 17′). Κάπου εκεί εμφανίστηκε από το πουθενά ο Κλίβελαντ Τόμας για τον Απόλλωνα. Με δύο τρίποντα και 10 δικούς του πόντους κράτησε κοντά στο σκορ την ομάδα του Βετούλα, μειώνοντας ως το 50-38, με τον Σλούκα να σκοράρει από τη βολή για το 51-38 του ημιχρόνου.

Τα πεπραγμένα του Έισι

Σε ένα δεκάλεπτο που ο Έισι πήρε ξανά χρόνο, όπως στο παιχνίδι με την Λάρισα, στο πλαίσιο της ένταξής του αλλά και της ανεύρεσης ρυθμού. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε διάθεση στην άμυνα και το ριμπαόυντ, σκόραρε τον πρώτο του πόντο από τη βολή, αλλά ήταν λίγο διστακτικός στα σουτ από απόσταση.

Σόου ΜακΚίσικ

Ένα «φεστιβάλ» τριπόντων εκτυλίχθηκε στην 3η περίοδο. Οι Κόουλμαν και Τόμας προσπάθησαν από την περίμετρο, μειώνοντας σε 61-50, όμως ο Ολυμπιακός είχε περισσότερα «όπλα» στη φαρέτρα του. Οι Ντόρσεϊ και Πρίντεζης απάντησαν, οι Πειραιώτες έτρεξαν στο transition και ο ΜακΚίσικ είχε τη δική του «έκρηξη». Ο Αμερικανός βρήκε τρόπο να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να τελειώσει φάσεις ερχόμενος ως trailer, στέλνοντας τη διαφορά ξανά στους 15 (73-58 στο 29′) με 7 σερί δικούς του.

Το αντίπαλο δεός του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Τσαλμπούρης, που με την ικανότητά του να σκοράρει από μακρινή απόσταση «έσπασε» το… μπλόκο της άμυνας του Ολυμπιακού. Οι Πατρινοί πλησίαζαν ως τους 12 πόντους (82-70 στο 34′) αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, παρά την αρκετή «ζημιά» που έκαναν με τα pick and roll του Διαμαντάκου.

Το φινάλε του αγώνα είχε… ροκ στοιχεία, με τις βεβιασμένες επιλογές να δίνουν την ευκαιρία στον Απόλλωνα να τρέξει στο transition, χάνοντας ευκαιρίες να μειώσουν ακόμα παραπάνω, με τον Ολυμπιακό τελικά να τελειώνει το παιχνίδι, αφού ο Σλούκας επέστρεψε και έβαλε την ομάδα του σε… τάξη. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στην Μπάγερν Μονάχου την Τετάρτη για την Euroleague.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 51-38, 76-61, 98-78

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News