ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-0: Μία είναι η «βασίλισσα» στη Μαδρίτη

H Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη στο ντέρμπι με την Ατλέτικο και πήρε θριαμβευτική νίκη με 2-0, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να σφιχταγκαλιάζει τον τίτλο στην Ισπανία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια στο ντέρμπι με τηην Ατλέτικο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και πήρε θριαμβευτική  τη νίκη από την συμπλίτισσα με 2-0 και απέδειξε πως η «βασίλισσα» στη Μαδρίτη είναι μία.

Η ομάδα του Αντσελότι χτύπησε σε καίρια σημεία με Μπενζεμά και Ασένσιο που είχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, άντεξε στην πίεση της Ατλέτικο όπου χρειάστηκε και είχε απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που της έβαλε το σύνολο του Τσόλο Σιμεόνε.

Έτσι η Ρεάλ πήρε τεράστιο προβάδισμα από τους διώκτες της στην υπόθεση τίτλου, με τους «μερένγκες» να χτίζουν σερί δέκα συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις.

Aπόλυτη κυρίαρχος – Χτύπησε νωρίς με Μπενζεμά

Η Ατλέτικο ήταν αυτή που κατά κάποιο τρόπο απείλησε πρώτη χωρίς τελική προσπάθεια όμως, με την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε να ξεκινά με αρκετή ενέργεια και ορμή το ματς. Μέσα στα επόμενα λεπτά όμως η Ρεάλ αντέστρεψε τα πράγματα και πήρε τα ηνία του αγώνα. 

Από το 10′ και μετά οι «μερένγκες» ήταν αυτοί που απειλούσαν με την ομάδα του Τσόλο να αμύνεται στο δικό της μισό. Κάπου εκεί η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι χτύπησε ξαφνικά και έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ατλέτικο. Η Ρεάλ κέρδισε την μπάλα με τον Κασεμίρο, αναπτύχθηκε γρήγορα με δύο πάσες από τον άξονα, με τον Μπενζεμά να προωθεί την μπάλα, τον Βινίσιους να κάνει το γύρισμα και τον Γάλλο φορ με εξαιρετικό τελείωμα να εκτελεί τον Γιάν Όμπλακ για το 1-0 στο 16′ και να φτάνει τα 13 γκολ στη φετινή La Liga.

Η «Βασίλισσα» στα επόμενα λεπτά έλεγξε τον ρυθμό και δεν άφησε την αντίπαλό της να ξεμυτίσει και να απειλήσει την εστία του Κουρτουά. Μοναδική στιγμή που κινδύνευσε ο Βέλγος ήταν από την απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ του Αντουάν Γκριεζμάν, με τον Κουρτουά να κάνει την επέμβαση, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο ο Βινίσιους έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Οι παρεμβάσεις του Τσόλο άλλαξαν την εικόνα

Ο Τσόλο Σιμεόνε προχώρησε σε αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, βάζοντας στο παιχνίδι τον Φέλιξ και τον Λεμάρ, αντί του Γκριεζμάν και του Καράσκο. Αυτομάτως η Ατλέτικο άρχισε να παίρνει τα πάνω της και έπαιξε με περισσότερη ενέργεια και ταχύτητα στο παιχνίδι της. Ο Κουρτουά μάλιστα έσωσε σε δύο στιγμές την Ρεάλ με το τετ-α-τετ του Κούνια και το σουτ του Φέλιξ, που μεταμόρφωσε την ομάδα του. 

Δεύτερο γκολ κόντρα στην ροή

Η αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά στο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων φάνηκε πως επηρέασε την «βασίλισσα». Ο Γάλλος έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι και μάλιστα σκόραρε, όμως δεν μπορούσε να αντέξει και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γιόβιτς να περνά στη θέση του.

Εκεί που η Ατλέτικο πίεζε για να ισοφαρίζει και να φέρει το ματς στα ίσια, ήρθε ένα δεύτερο τέρμα για την Ρεάλ κόντρα στην ροή του αγώνα. Η ομάδα του Αντσελότι πάτησε το γκάζι στην κόντρα με τον Βινίσιους να τραβά την άμυνα των ροχιμπλάνκος και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ασένσιο, με τον Ισπανό να πλασάρει για το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ατλέτικο προσπάθησε να αντιδράσει με όσα ψυχικά αποθέματα της είχαν απομείνει, με την ομάδα του Τσόλο να χάνει κάποιες ευκαιρίες, όμως ο Τιμπό Κουρτουά είχε τις απαντήσεις. 

Η Ρεάλ είχε μάλιστα την ευκαιρία να σκοράρει και τρίτο τέρμα με τον Βινίσιους, με τον Βραζιλιάνο που ήταν από τους πολυτιμότερους με δύο ασίστ στο παιχνίδι να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι το ματς τελείωσε με μεγάλη νικήτρια την Ρεάλ Μαδρίτης, που πλέον έχει σχεδόν αγκαλιάσει τον τίτλο στην Ισπανία, ενώ στο αντίποδα η Ατλέτικο ψάχνεται ακόμη ούσα στην τέταρτη θέση.

Eνδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κρόος, Κασεμίρο, Βινίσιους, Ασένσιο, Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Φελίπε, Κοντογκμπιά, Ερμόσο, Γιορέντε, Κορέα, Καράσκο, Κόκε, Ντε Πολ, Κόκε, Κούνια, Γκριεζμάν

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News