ΡΟΜΑ - ΣΠΕΤΣΙΑ 2-0: «Καθάρισαν» οι στόπερ για τους Ρωμαίους (βαθμολογία)

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που… πάτησε εξάδα.

Η Ρόμα επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών απέναντι στην Σπέτσια επικρατώντας με 2-0 στο τελευταίο παιχνίδι για την 17η αγωνιστική της Serie A. Η άμυνα των Ρωμαίων ήταν ο «MVP» της αναμέτρησης, αφού όχι μόνο κράτησε το μηδέν, αλλά προσέφερε και τα δύο τέρματα της ομάδας.

Ο Κρις Σμόλινγκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό από ασίστ του Έιμπραχαμ ενώ ο Ρότζερ Ιμπάνιες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 56ο λεπτό διαμορφώντας το τελικό 2-0.

Η Σπέτσια προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με το γκολ του Μάναϊ στο 62′, αλλά ακυρώθηκε από το VAR, αφού υπήρχε οφσάιντ.

Στο φινάλε της αναμέτρησης η Ρόμα έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του ΑφενάΓκιάν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή σκόραρε με το χέρι, με αποτέλεσμα τόσο την ακύρωση του τέρματος όσο και την τιμωρία του.

Η νίκη αυτή έφερε την ομάδα του Μουρίνιο στην έκτη θέση με 28 βαθμούς, αφού προσπέρασε Γιουβέντους και Έμπολι και μπήκε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ακριβώς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε η 17η Σπέτσια με μόλις 12 βαθμούς.

Βασικός αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο Δημήτρης Νικολάου για την ομάδα του Τιάγκο Μότα, ενώ στο 17ο λεπτό αντικαταστάθηκε ο Σάλα λόγω τραυματισμού και μπήκε στην θέση του ο Κίβιορ.

Ενδεκάδες:

Ρόμα (πρ. Ζοσέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο, Ιμπάνιες, Σμόλινγκ (64′ Ντιαβαρά), Κουμπούλα, Κάρσντορπ, Βίνια, Βερετούτ (90+3′ Μποβέ), Κριστάντε, Μκιταριάν, Μαγιοράλ (64′ Αφενά-Γκιάν), Έιμπραχαμ.

Σπέτσια (πρ. Τιάγκο Μότα): Προβεντέλ, Αμιάν, Έρλιτς, Νικολάου, Γκιασί, Ρέκα, Κοβαλένκο (53′ Αγκουντέλο), Σάλα (17′ Κίβιορ), Μαγκιόρε (53′ Μπαστόνι), Στρέλετς (53′ Βέρντε), Μάναϊ

Η βαθμολογία της Serie A μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News