ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 90-79: Προσπάθησε για το «θαύμα» η Μακάμπι, αλλά η... κατρακύλα της συνεχίστηκε

Η Μακάμπι επιχείρησε το… αδύνατο από το -21 της τρίτης περιόδου, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πετύχει την επική ανατροπή και γνώρισε την πέμπτη της διαδοχική ήττα και έκτη στα τελευταία επτά ματς, στο πλαίσιο της EuroLeague.

Δεν έχει… τελειωμό η κατρακύλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η «ομάδα του λαού» υπέστη την 5η σερί ήττα της και 6η στα τελευταία της 7 ματς στην EuroLeague, με κακή εμφάνιση και στην Κωνσταντινούπολη. Απεναντίας, η Φενέρμπαχτσε έφτασε τις τρεις σερί νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 6-9.

Η Μακάμπι προηγήθηκε με +6 στο πρώτο τετράλεπτο (7-13), αλλά γρήγορα τα ηνία πήγαν στη Φενέρμπαχτσε, η οποία έκλεισε με προβάδισμα πέντε πόντων την πρώτη περίοδο (23-18). Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς ανέβηκε και στο +9 (30-21), όμως το σύνολο του Σφαιρόπουλου έκλεισε γρήγορα την ψαλίδα, φέρνοντας το ματς σε απόσταση βολής (34-32). Οι γηπεδούχοι έκαναν καλύτερο κλείσιμο στο πρώτο ημίχρονο και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα πέντε πόντων (42-37).

Η γηπεδούχος ομάδα ανέβασε «στροφές» στην τρίτη περίοδο και αρχικά ξέφυγε με +11 (50-39), προτού ακολουθήσει ένα… κρεσέντο των Τούρκων, με το οποίο το σκορ έγινε 70-49. Οι φιλοξενούμενοι, προς τιμήν τους, δεν τα παράτησαν και επιχείρησαν την απόλυτη ανατροπή από το -21 στην τελική ευθεία, αλλά το έργο τους έμοιαζε αδύνατο. Με σερί 0-10 στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου, η Μακάμπι έριξε τη διαφορά στους 8 πόντους (72-64), ασκώντας πίεση στους γηπεδούχους. Οι γηπεδούχοι σάστισαν για κάποια λεπτά, είδαν τους φιλοξενούμενους να μειώνουν και στους πέντε (79-74), αλλά ως εκεί. Στην τελική ευθεία η ομάδα του «Σάλε» φάνηκε ψύχραιμη και έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι Ντέβιν Μπούκερ και Νάντο Ντε Κολό ήταν οι κορυφαίοι των νικητών με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα. Οι Σκότι Γουίλμπεκιν και Κίναν Έβανς ξεχώρισαν για τους ηττημένους με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 42-37, 70-51, 90-79

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News